reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
A do mnie przyszła jednak @, także ciąża to nie była :D chociaż ta miesiączka dziwna, znów jakaś słaba i nawet specjalnie nic mnie nie boli
U mnie to samo. Tylko że po acardzie moja miesiączka trwa 2 dni i jest mega.. A potem już brak.
Obu nam nie wyszło jak dotychczas mam nadzieję że w tym cyklu się uda.,

@nnat. Najczęściej ze średniej.
Chociaż bywa tak, że prowizji się nie zalicza. Dzieje się tak wówczas, gdy w będąc na chorobowym masz i tak prowizję wypłacaną. Musiałabyś sprawdzić co masz wpisane w wewnętrznych regulaminach.

Dziękujemy [emoji3590]
Trzymam w takim razie mocno kciuki! :) u nas pierwszy cykl niby chciałam już, ale się bałam, trochę celowo ominelam płodne dni.. Ale w drugim cyklu, a pierwszym tak na serio od razu się udało [emoji6] oby i u Was tak się udało [emoji3590]

Trzymam za Was tak mocno kciuki.....!! Niech już się tak przygoda z problemami w końcu skończy.... :)
I to, co @coco07 pisała, dobrze że jest praca, która pochłania dużo myśli.... :) u nas też to pomogło, mimo że miałam niesamowite "parcie" na ciążę, ale tu wykańczanie mieszkania, praca, itd.. :)
No i dziękuję Kochana :) [emoji3590]

A to i u mnie na wieczór jest większy... Ale skończyły mi się problemy z olbrzymim puchnięciem i jakos taki brzuszek się mały teraz wydaje :D
Rob zdjęcia, aktualizuj.... Ja męża próbuje ściągnąć żeby robił nam co tydzień zdjęcia na pamietke, miały być od 12 tc, a dalej za to się nie zabraliśmy :D
A tak to sama nie mam nawet dobrego lustra żeby sama bokiem zrobić zdjęcie :D

Kiedy tak wyraźnie uwidocznil się u Ciebie brzuszek? :)

No dobra dziewczyny, to i ja mam pytanie do Was... Ja mam na umowie wpisaną najniższa krajowa, ale rozliczana jestem jeszcze z prowizji. W sensie podstawa+% od obrotu.
I teraz liczone mam miec z tego co na umowie, czy rzeczywiście ze średniej??

Hej :)

Czasami zdarzają się takie trudniejsze dni, ale każda musi przejść to na swój sposób. Mam nadzieję że to tylko chwilowy spadek formy :*
Trzymam kciuki za owocne starania :)
To tak jak u nas! :D pierwszy cykl po poronieniu niby już zaczynamy działania, ale w płodne jakoś mi nie było pilno do przytulanek ;) za to teraz sobie nie żałowaliśmy. Trochę się o tym myśli, więcej o wykańczaniu mieszkania, zobaczymy co będzie za tydzień. Dziękuję za kciuki, na pewno się przydadzą, a Wy rośnijcie zdrowo :)

Dziękujemy [emoji3590]
Trzymam w takim razie mocno kciuki! :) u nas pierwszy cykl niby chciałam już, ale się bałam, trochę celowo ominelam płodne dni.. Ale w drugim cyklu, a pierwszym tak na serio od razu się udało [emoji6] oby i u Was tak się udało [emoji3590]

Trzymam za Was tak mocno kciuki.....!! Niech już się tak przygoda z problemami w końcu skończy.... :)
I to, co @coco07 pisała, dobrze że jest praca, która pochłania dużo myśli.... :) u nas też to pomogło, mimo że miałam niesamowite "parcie" na ciążę, ale tu wykańczanie mieszkania, praca, itd.. :)
No i dziękuję Kochana :) [emoji3590]

A to i u mnie na wieczór jest większy... Ale skończyły mi się problemy z olbrzymim puchnięciem i jakos taki brzuszek się mały teraz wydaje :D
Rob zdjęcia, aktualizuj.... Ja męża próbuje ściągnąć żeby robił nam co tydzień zdjęcia na pamietke, miały być od 12 tc, a dalej za to się nie zabraliśmy :D
A tak to sama nie mam nawet dobrego lustra żeby sama bokiem zrobić zdjęcie :D

Kiedy tak wyraźnie uwidocznil się u Ciebie brzuszek? :)

No dobra dziewczyny, to i ja mam pytanie do Was... Ja mam na umowie wpisaną najniższa krajowa, ale rozliczana jestem jeszcze z prowizji. W sensie podstawa+% od obrotu.
I teraz liczone mam miec z tego co na umowie, czy rzeczywiście ze średniej??

Hej :)

Czasami zdarzają się takie trudniejsze dni, ale każda musi przejść to na swój sposób. Mam nadzieję że to tylko chwilowy spadek formy :*
Trzymam kciuki za owocne starania :)

Jeśli dostajesz ten procent od obrotu normalnie legalnie na konto to będzie się też liczyć :) a jeśli pod stołem, no to wiadomo że nie

@nnat. Najczęściej ze średniej.
Chociaż bywa tak, że prowizji się nie zalicza. Dzieje się tak wówczas, gdy w będąc na chorobowym masz i tak prowizję wypłacaną. Musiałabyś sprawdzić co masz wpisane w wewnętrznych regulaminach.
Nie mam wewnętrznego regulaminu, tak między Bogiem a prawda.... :D
Mala foremka, zatrudnia z 10 os i to wszystko... :D
To tak jak u nas! :D pierwszy cykl po poronieniu niby już zaczynamy działania, ale w płodne jakoś mi nie było pilno do przytulanek ;) za to teraz sobie nie żałowaliśmy. Trochę się o tym myśli, więcej o wykańczaniu mieszkania, zobaczymy co będzie za tydzień. Dziękuję za kciuki, na pewno się przydadzą, a Wy rośnijcie zdrowo :)
No to mam nadzieję że potoczy się tak jak u nas [emoji3590]
Już mieszkacie na nowym czy przeprowadzka jeszcze przed wami? :)
A pochwalcie się swoimi mieszkaniami! Mnie czeka to w przyszłym roku, to może sobie jakieś rozwiązania podpatrzę :p
To trzeba by było posprzątać, hahahhahha :D
Chętnie się pochwalę, ale nam sporo brakuje jeszcze do pełnego urządzenia mieszkanka... :)
Generalnie u nas klasyka, ma być "swojsko", każdy ma się czuć "jak u siebie", nie chcemy żeby mieszkanie było jak wyjęte z katalogu :)
Jeśli dostajesz ten procent od obrotu normalnie legalnie na konto to będzie się też liczyć :) a jeśli pod stołem, no to wiadomo że nie
Legalnie, legalnie :)
Też mi się tak wydaje, ale tak jak pisałam, w umowie mam najniższa krajowa wpisana. ;) stąd pytanie do dziewczyn siedzących w temacie :)

Nie mam wewnętrznego regulaminu, tak między Bogiem a prawda.... :D
Mala foremka, zatrudnia z 10 os i to wszystko... :D No to mam nadzieję że potoczy się tak jak u nas [emoji3590]
Już mieszkacie na nowym czy przeprowadzka jeszcze przed wami? :) To trzeba by było posprzątać, hahahhahha :D
Chętnie się pochwalę, ale nam sporo brakuje jeszcze do pełnego urządzenia mieszkanka... :)
Generalnie u nas klasyka, ma być "swojsko", każdy ma się czuć "jak u siebie", nie chcemy żeby mieszkanie było jak wyjęte z katalogu :) Legalnie, legalnie :)
Też mi się tak wydaje, ale tak jak pisałam, w umowie mam najniższa krajowa wpisana. ;) stąd pytanie do dziewczyn siedzących w temacie :)

No to tak jak pisze witch.jeśli nie dostajesz prowizji w czasie choroby to normalnie się liczy do chorobowego

@nnat. Liczy się to, co jest wysyłane jako podstawa składek do ZUS. Podejrzewam, że w Twoim przypadku prowizja wchodzi w skład podstawy i są od niej odprowadzane składki. Czy byłaś już kiedyś na zwolnieniu i czy wówczas dostałaś prowizję?

reklama
Dziewczyny które miały poronienie wywołane farmakologicznie. Jak długo trwało krwawienie? Ja jestem 2 tyg po i nadal jest krwawienie a raczej brudzenie. Byłam na kontroli i wszystko się oczyściło, endometrium 5mm. Poprzednim razem jak miałam zabieg trwało to zdecydowanie krócej..

Do góry