reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Jivka Ja też tak mówiłam, że muszę 30-tkę mężowi jeszcze zorganizować :p I tak organizowałam, że mi młody dzień przed urodzinami męża się urodził w 35t2d :rofl2:. Młody urodził się w środę, a w sobotę miała być impreza.

reklama
@Jivka Ja też tak mówiłam, że muszę 30-tkę mężowi jeszcze zorganizować [emoji14] I tak organizowałam, że mi młody dzień przed urodzinami męża się urodził w 35t2d :rofl2:. Młody urodził się w środę, a w sobotę miała być impreza.
Oby u mnie było inczej, bo jeszcze się nawet do szpitala nie spakowałam [emoji85] Do tego w pon przywaliłam autem w słup w garażu i w pn dopiero auto idzie do mechanika heh. Więc musi Łucja poczekać grzecznie [emoji16]

Dokładnie, To najgorsze. Ilu dniowe masz cykle i który dziś dzień?
27-29 dni. Raz w tym roku w sierpniu miałam po 33 dniach (robiłam test, miałam plamienia w terminie miesiączki i potem jeszcze dwa razy plamienia i po 6 dniach od terminu okres) ale wtedy miałam kiepski okres w życiu. Dzi mam 32 dzień cyklu powinnam dostać 28/29 dnia. Dziś miałam plamienia na papierze tylko i tyle. Może się rozkręci. Byle nie być w "poczekalni". Jeszcze boli mnie osemka i muszę wyrwać więc w sumie jakbym nie była to by było dobrze na spokojnie bym wyrwala j wróciła do starań za 2 tyg

Hej. Jestem w trudnej sytuacji. Otóż przeżyłam 2 poronienia. 1 - w 8 tyg stwierdzono pusty pęcherzyk, było lyzeczkowanie, dwa lata temu, 2 - ciąża biochemiczna zakończona 27 września. Wczoraj byłam na wizycie kontrolnej u dobrej ginekolog. Zrobiła usg, wywiad. Stwierdziła, że mam pęcherzyki na jajniku i że to może być Pco. Załamałam się. Ponadto, mam macice dwurozna...endometrium 9 mm. Od chwili poronienia nie miałam normalnej @. Dostałam receptę na acidum folicum Richter. Pani doktor powiedziała, że należy mi wspomóc zajsc w ciążę. Ponadto dodała, żebym zrobila w tym tygodniu badanie beta hcg chociaż wiedziała, że 2 i pół tygodnia temu wynosiło po poronieniu tyllo 16. Więc myślę, że od tamtej pory na pewno spadło.. Chociaż jutro zrobię je dla pewności. Czy któras z was miała przypadek podobny? Zaszła w normalna ciążę po poronieniu biochemicznym? Staramy się z partnerem o dziecko również w tym miesiącu, bo lekarz powiedział, że po poronieniu samoistnym wszystko szybko dochodzi do siebie i dał nam zielony znak. Na dodatek zapomniałam zapytać Pani doktor jak liczyć cykl. Najpierw miałam 5 dni plamienia, a potem bardziej obfity okres trwający 7 dni. Czyli w sumie poronienie trwające 12 dni. Jak więc mam liczyć 1 dzień cyklu, od pojawienia się krwi i czy samych plamien? Tyle pytań miałam do tej lekarz ze o niektórych sprawach już zapomniałam :(

Dziewczyny, które brały castagnus, czy wydłużył Wam się cykl? Ja teraz biorę 3 opakowanie. Cykle mam 33/34 i tak długie a dziś 40dc i okresu nie ma. Robiłam test 35 dc i negatywny. Nie wiem co jest grane.

Okres mi się spóźnia dwa dni. Zrobiłam testy i nic, zrobiłam betę i poniżej 1,2. Nigdy tak nie miałam. :(. Mam planowana wizytę w przyszły czwartek (umówiłam się z myślą o ciąży). I teraz zong. Na ciąże raczej sznasy nie ma skoro beta nie wskazuje. Trochę smutno. Bo do tej pory w obie ciaze zachodzilam w pierwszym cyklu starań. Niby ten cykl trochę odpuscilismy ale jednak okres się spóźnia. Co mi się nie zdarza. Mdli mnie ale to mogłam sobie wmówić... Nie ma sensu powtarzac chyba bety za kilka dni.

A co sądzicie o tych wynikach

Załączniki

• Screenshot_20191017-160702_Chrome.jpg
    Screenshot_20191017-160702_Chrome.jpg
    224,7 KB · Wyświetleń: 80
reklama
27-29 dni. Raz w tym roku w sierpniu miałam po 33 dniach (robiłam test, miałam plamienia w terminie miesiączki i potem jeszcze dwa razy plamienia i po 6 dniach od terminu okres) ale wtedy miałam kiepski okres w życiu. Dzi mam 32 dzień cyklu powinnam dostać 28/29 dnia. Dziś miałam plamienia na papierze tylko i tyle. Może się rozkręci. Byle nie być w "poczekalni". Jeszcze boli mnie osemka i muszę wyrwać więc w sumie jakbym nie była to by było dobrze na spokojnie bym wyrwala j wróciła do starań za 2 tyg
32 to może faktycznie jest szansa? Może te plamienia dzisiejsze coś zwiastują.

Do góry