reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Takaja123 no wiki jest kochana, chociaż ostatnio tylko na ręce by chciała. Wieczory i zasypianie to dramat, ale muszę odzwyczajac powoli od cyca jako usypiacza więc przeżywamy płacze, krzyki, wrzaski... Żal mi jej ale musi się nauczyć zasypiac sama. Jestem obok, ale nie mogę się złamać...

@M@lly jaki wynik bety wyszedł Ci dokładnie? Bo generalnie u mnie jest tak, że bez ciąży jest zawsze oznaczony jako <0,1mIU. Bez względu na laboratorium. Więc jak Tobie wyszło ponad 1, to może była dużo później owulka i beta dopiero zaczyna rosnąć? Może warto koło soboty sprawdzić albo poniedzieli jeśli @ nie przyjdzie.
Właśnie w diagnostyce i tu ciaza jest od 5

Załączniki

• IMG_20191016_214512.jpg
    IMG_20191016_214512.jpg
    39,7 KB · Wyświetleń: 81
Mam już wyniki większość w porządku ale tsh nie jest za niskie ?

Załączniki

• Screenshot_20191017-072818_Chrome.jpg
    Screenshot_20191017-072818_Chrome.jpg
    243,9 KB · Wyświetleń: 83
  • Screenshot_20191017-072825_Chrome.jpg
    Screenshot_20191017-072825_Chrome.jpg
    262,6 KB · Wyświetleń: 82
Mam już wyniki większość w porządku ale tsh nie jest za niskie ?
A Ty bierzesz tyroksynę? Bo jeśli tak, to dawki możesz mieć ciut za duże. Wiesz, masz niby w normie, ale na pierwszy trymestr ciut za mało. Myślę, że warto zrobić ft3 i ft4 i skonsultować się z endokrynologiem (ja jako panikara poszłabym od razu). Podobno przez HCG tarczyca może być pobudzona do działania i może powstać nadczynność, która jest niegroźna, ale to trzeba sprawdzić. Gorsza byłaby niedoczynność (czyli wynik powyżej normy). W środę endokrynolog mi tłumaczyła, że tyroksyna jest wyrzucana skokowo i wynik o 0,5 może wychodzić inaczej w zależności od godziny badania i czy to było przed czy po wyrzucie.

A Ty bierzesz tyroksynę? Bo jeśli tak, to dawki możesz mieć ciut za duże. Wiesz, masz niby w normie, ale na pierwszy trymestr ciut za mało. Myślę, że warto zrobić ft3 i ft4 i skonsultować się z endokrynologiem (ja jako panikara poszłabym od razu). Podobno przez HCG tarczyca może być pobudzona do działania i może powstać nadczynność, która jest niegroźna, ale to trzeba sprawdzić. Gorsza byłaby niedoczynność (czyli wynik powyżej normy). W środę endokrynolog mi tłumaczyła, że tyroksyna jest wyrzucana skokowo i wynik o 0,5 może wychodzić inaczej w zależności od godziny badania i czy to było przed czy po wyrzucie.

Samo bhcg może fałszować wynik . Ja tak mam za każdym razem jak zajdę w ciąże . Najlepiej zrobić ft4 zeby zobaczyć czy ten parametr jest w normie

A ta tyroskyna co to. Biore tylko acard , duphaston i prenatal uno. Nic po za tym. Nigdy z tarczyca nie mialam problemu zawsze wyniki byly dobre.W czwartek mam wizytę zobaczymy co lekarz na to powie.

reklama
@mohaaa możesz mi napisać do l jakiego lekarza twój mąż chodził w związku z żylakami powrózka nasiennego?? Dziś mój ma był u urologa, właściwie to chcieliśmy to sprawdzić przed rozpoczęciem kolejnych starań i okazało się ze ma żylaki. Ale lekarz kazał mu powtórzyć badanie nasienia bo mówi że jak wyniki będą dobre to nie będzie miał zabiegu... Mąż robił badania nasienia już jakiś czas temu ,one wyszły dosyć dobrze . To jak to w końcu jest ,można ich nie usuwać jeśli wyniki nasienia są w miarę dobre??? Lekarz twierdzi że skoro zachodze bez problemu w ciążę to widocznie one nie szkodzą ale moim zdaniem to bzdura...Zdenerwowałam się tym wszystkim bo mieliśmy zacząć w listopadzie starania a to znowu coś wychodzi.... Ryczeć mi się chce bo gdzie się nie obejrzę,wszyscy mają dzieci a ja dalej stoję w miejscu...
Tomasz Drabarek. Mój gin, P. twierdzi, ze gdybym nie zachodziła w ciąże, to to mogłoby być głównym powodem. Ale ze zachodzę bez problemu, to jego zdaniem to nie powód. Ale on tez mowil, ze lekarze mówią roznie - jedni uważają, ze usunięcie zylaka poprawia wszystko, inni, ze nie. I w sumie nie wiadomo. Ten androlog powiedział, ze lepiej usunąć i nic tym nie tracimy a możemy zyskać. Ginekolog, u której byłam 2 miesiące temu powiedziała z kolei, ze te żylaki mogły przyczynić się do poronienia - w to akurat nie wierze. Także może powtórzcie badanie nasienia, umówcie się do androloga i wtedy zdecydujcie. Tylko z góry mowie, ze po zabiegu trzeba odczekać 3 miesiące. My 2,5 czekaliśmy, bo ja jestem niecierpliwa bardzo. Cieszę się, ze już to minęło, bo to czekanie było dla mnie najgorsze. Jeśli nastawiliscie się na listopad, to pewnie tez nie będzie takie łatwe poczekac.

Do góry