reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny, które miały plamienie implantacyjne - jak to wyglada? Dziś 22 dc, na papierze zauważyłam bardzo jasnoróżowy śluz. Jak może ktoś pamięta, od kilku lat przed miesiączka mam plamienie, ale zawsze zaczyna się od takiego beżowego, dlatego to jasnoróżowe mnie zaskoczyło. Nie wiem tez czy to nie za wcześnie. Trochę już wariuje :D

Ja miałam właśnie jasnoróżowy śluz :) akurat robiłam test ciążowy i przy podcieraniu sie ten śluz się pojawił i się wkurzyłam ‚po co robię ten test jak mi się okres zaczyna’ a na teście dwie kreski ;)

reklama
Ja miałam właśnie jasnoróżowy śluz :) akurat robiłam test ciążowy i przy podcieraniu sie ten śluz się pojawił i się wkurzyłam ‚po co robię ten test jak mi się okres zaczyna’ a na teście dwie kreski ;)
Czyli u Ciebie pewnie w dniu spodziewanej miesiączki to było? Tak sobie myśle, ze to może być za wcześnie. Ostatnie 2 cykle miałam 30 dniowe, wcześniej zawsze 28 dniowe. Sama już nie wiem. Gdyby nie te moje plamienia, to mogłabym mieć pewność.
A jeszcze zapytam - czy plamienie implantacyjne wyklucza od razu ciąże pozamaciczna albo puste jajo?

Dziewczyny, które miały plamienie implantacyjne - jak to wyglada? Dziś 22 dc, na papierze zauważyłam bardzo jasnoróżowy śluz. Jak może ktoś pamięta, od kilku lat przed miesiączka mam plamienie, ale zawsze zaczyna się od takiego beżowego, dlatego to jasnoróżowe mnie zaskoczyło. Nie wiem tez czy to nie za wcześnie. Trochę już wariuje :D
U mnie było 11dpo cało dniowe plamienie jasno różowe. A owu miałam w 24dc( ostatni dzień czerwca)

A ile jesteś dni po owulacji?

Czyli u Ciebie pewnie w dniu spodziewanej miesiączki to było? Tak sobie myśle, ze to może być za wcześnie. Ostatnie 2 cykle miałam 30 dniowe, wcześniej zawsze 28 dniowe. Sama już nie wiem. Gdyby nie te moje plamienia, to mogłabym mieć pewność.
A jeszcze zapytam - czy plamienie implantacyjne wyklucza od razu ciąże pozamaciczna albo puste jajo?
Nie wiem jak było u innych dziewczyn. Ale ja miałam plamienie implatacyjne ( przynajmniej na takie wyglądało) a okazało się ze puste jajo plodowe.

Sama nie wiem. Wydaje mi się, ze 6 dni po owu, ale pewna nie jestem
Zagniezdzenie może być od 6 do 12dpo więc jest możliwość zeby u ciebie było zagniezdzenie mimo ze masz dopiero 22dc ale jeśli dasz radę poczekaj do 28dc i idź na betę bo z testami różnie bywa.
Trzymam mocno kciuki aby się udało i teraz wszystko poszło w jak najlepszym porządku.

Nie, nie wyklucza, bo w obu wypadkach tez dochodzi do implantacji.
Trzymam kciuki, za brak miesiączki i dwie kreski oraz spokojne 9 miesiecy.

U mnie była wtedy późno owulacja bo w 33dc robiłam bete i była 0 a trzy dni pozniej ten śluz i beta 44 była bo zaraz leciałam na badanie ;)

Zagniezdzenie może być od 6 do 12dpo więc jest możliwość zeby u ciebie było zagniezdzenie mimo ze masz dopiero 22dc ale jeśli dasz radę poczekaj do 28dc i idź na betę bo z testami różnie bywa.
Trzymam mocno kciuki aby się udało i teraz wszystko poszło w jak najlepszym porządku.
Jeśli będę miała dalej podstawy żeby myśleć, ze się udało, to w piątek 27dc pewnie zrobię test albo betę, bo następnego dnia będziemy u rodziny, a nie chce żeby ktoś się domyślał. No i będziemy na imprezie zakrapianej, wiec muszę mieć pewność

reklama
Z córką w ciąży miała jakis tydzień od owulacji, jak najbardziej jest możliwe :)

Do góry