reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny, jak ja Wam wszystkim zazdroszczę, ale tak pozytywnie. Tez chciałabym być już znowu w ciąży, żeby przebiegało wszystko po mojej myśli. I fajnie, ze teraz tak dużo Was tutaj w stanie błogosławionym :):) to daje nadzieje. Trzymam kciuki za wszystkie ❤️
Jeszcze będzie Pięknie zobaczysz ja trzymam za was wszystkie, abyście się nie poddawały ❤️ Ja po dzisiejszej wizycie odetchnelam... Maluszek rośnie. Ale na badania prenatalne muszę jechać do Białegostoku i zrobić test papp-a.

Dziewczyny, jak ja Wam wszystkim zazdroszczę, ale tak pozytywnie. Tez chciałabym być już znowu w ciąży, żeby przebiegało wszystko po mojej myśli. I fajnie, ze teraz tak dużo Was tutaj w stanie błogosławionym :):) to daje nadzieje. Trzymam kciuki za wszystkie [emoji173]️

Kochana, Tobie tez się uda![emoji173]️ musisz w to wierzyć z całych sił... My wszystkie tutaj byłyśmy kiedyś na Twoim miejscu, a prędzej czy później Ty będziesz na naszym [emoji8] Oczywiście, lepiej prędzej, niż później ale dasz radę [emoji5] ja w to wierze, ze na każda z Was przyjdzie kolej [emoji8]

@coco07 ja teraz wręcz na głowie staję żeby mieć drugą cesarkę. Mimo że pierwszą wspominam słabo, to jednak wspomnienie porodu w 19tc siedzi mi tak w głowie że cc jest dla mnie osobiście mniejszym złem [emoji4]

Taka sytuacje rozumiem...[emoji17] ja jeszcze nie wiem co mnie czeka i nigdy czegoś takiego nie przeżyłam, ale wierze ze byłoby ciężko urodzić naturalnie po stracie w tak późnym czasie [emoji17] bałabym się, ze wrócą wspomnienia itd... i wcale sie nie dziwie [emoji8] Trzymam kciuki aby udało się wszystko po twojej myśli [emoji8][emoji110][emoji110]

@coco07 Piękne imię, też braliśmy je pod uwagę. Super, że już coś kupujecie. Ja się bałam, miałam to zrobić przed samym porodem, a w efekcie musiałam wszystko przez Internet zamawiać A mąż przygotowywał pokój;l [emoji14] więc przyjemność osobistej wyprawki mnie ominęła:(

@Jivka no właśnie... po porodzie w 23tc, już nie chciałam rodzić SN, więc cieszyłam się że mój lekarz takiej opcji nie brał pod uwagę i sam zdecydował o CC. Gdyby nie to to i tak już miałam.pomysl co zrobić żeby nikt mi CC nie odmówił.

@Galadriela napewno bozia da trzeba być dobrej myśli.
Ja się obawiam wizyty. Jestem ciekawa czy zarodek już będzie i czy serduszko już się pojawi.
Od poniedziałku i zastrzyku 30 sierpnia zacznie się 5 tydzien a wizyta za tydzień.
Mdłości mnie męczą ale nie codziennie. Ale nic po za tym nie boli.
To wizyty jeszcze 9 dni.

Dziewczyny ja tu trochę z innej beczki. Chodzi o krwawienia śródcykliczne. Od lat ich nie miałam. A ten cykl oszalał. W 7dc byłam u położnej pobrać wymaz do badania i okazało się, że mam jeszcze plamienie. Było bardzo delikatne, bo wkładka czysta. Ale od wczoraj musiało się nasilić, bo dziś 12dc i jest tego więcej. Na owulację jest zbyt wcześnie zresztą plamienia przy owulce jeśli mi się zdarzały wyglądały zupełnie inaczej. Drugi cykl z rzędu biorę cyclodynon, być może on ma na to wpływ. Ale pamiętam, że kilka z Was pisało, że ma zawsze takie plamienia i to świadczy o nieprawidłowości z poziomem prolaktyny chyba. @mohaaa to u Ciebie? Możecie coś więcej mi o tym napisać?

reklama
Witam. Dziewczyny chciałam się was zapytać po jakim czasie od poronienia wraz z zabiegiem lyzeczkowania zaczełyście starania o ciążę.18.08 straciłam ciąże w 12 tygodniu 21.09 przyszła już @ lekarz zaleca odczekać 3 cykle miesiączkowe chodź wszystko jest w porządku w moim przypadku przyczyną poronienia był najprawdopodobniej krwiak który był za blisko mojego aniołka :( to była moja 4 ciąża nie planowana poprzednie 3 były bez żadnych komplikacji i mimo że nie planowałam jej bo wiadomo przy trójce dzieci mam dużo obowiązków to na początku był dla mnie szok potem radość a na koniec smutek :( ciągle się obwiniam nie świadomie korzystałam z solarium może z tąd ten krwiak? Nie wiem, ale teraz po tej stracie bardzo pragnę dziecka.

Do góry