roki_1991
Fanka BB :)
Jeśli zacznie się samo oczyszczać to będzie krwawienie jak przy mocnym okresie. 8tc to już daleko, więc może być różnie. U lekarza, zależy. Jedni pozwalają czekać w domu aż organizm sam zacznie się oczyszczać. Inni dają od razu skierowanie do szpitala. W szpitalu zależy od szkoły. W większości przypadków dostajesz tabletki dopochwowe na wywołanie poronienia. Nie wiem jak to jest, bo sama nie miałam, ale z tego co pisały tu dziewczyny nie jest to najprzyjemniejsze... Potem albo się oczyści samo albo będzie trzeba i tak zrobić zabieg. Zabieg w znieczuleniu ogólnym także nie musisz się bać. Inna szkoła, to zabieg od razu, tak jak było w moim przypadku. Ja osobiście się cieszę że tak wyszło, bo psychicznie bym sobie nie poradziła ani z wywołaniem ani z czekaniem aż się zacznie samo. Na pewno zaletą zabiegu jest to że szybko i bez bólu, a w dodatku mogą zabezpieczyć materiał. Z minusów jest to jednak ingerencja w organizm poprzez mechaniczne otwarcie szyjki macicy. Istnieje jakieś tam niewielkie ryzyko że przy następnej ciąży coś się może z tą szyjka dziać. Plus samoistnego poronienia jest taki że nie ma tej ingerencji w szyjke, nawet jest potem robią zabieg żeby doczyścić, to już szyjka jest otwarta. Minusy to na pewno większy ból fizyczny i psychiczny, ciężej "złapać" materiał do badań i nigdy nie wiadomo kiedy się zacznie. Porozmawiaj najlepiej z lekarzem, co on sądzi, przemyśl co dla ciebie lepsze. Dodam że ja mimo 3 zabiegów nie miałam żadnych problemów w późniejszej ciąży z szyjkaDziękuję [emoji8][emoji173]
Niestety prawie na wszystkich tabletkach które brałam na etykiecie jest ewidentnie napisane nie stosować w ciazy. A mój organizm miał tego takie stężenie że trochę myślę ma to powiązanie.
Pożyjemy zobaczymy!
Teraz powinna przyjść miesiączka?
Lekarz mówił że jak zacznę krwawic to mam jechać do szpitala. To będzie miesiączka? Tak sie bedzie organizm oczyszczac?przepraszam za bezpośredniosc ale wszystkie terminy są mi obce. Jutro jak pójdę na usg to lekarz zaleci jakieś nie wiem tabletki ?
Wiem że to trudne, mam nadzieję że trochę wyjaśniłam o co chodzi. Pisz jeśli masz pytania
Ale sam fakt że udało Ci się w ciążę zajść napawa optymizmem
Okej okej, ja w żadnym wypadku nie zamierzam podważac zdania tego lekarza i nie namawiam do zmian bez konsultacji po prostu polecam jeść śniadanie przed encortonem, nie ważne o której godzinieTeż o to pytałam. To z tego do mi tłumaczyli, to steryd działa na hormony które w organizmie są najbardziej aktywne pomiędzy 3 a 8 rano. Dlatego powinno się brać do godziny 8. ale faktycznie tak może być że inny tryb życia wydzielanie przesuwa. Sama nie wiem. Ale jak mi powiedziała że mam do 8 to tak biorę. Boję się ryzykowac. Muszę zapisać na kartkę aby znowu dopytać o to