Witaj. Przykro mi że musisz to przechodzić, szczególnie po takich przejściach z nie zachodzeniem w ciążę. Wg mnie skoro raz się udało to szansa na bycie mamą jest!! Tylko musisz trafić na fajnego lekarza który zleci jakieś badania i będzie wiedział co zrobić z wynikami. Suplementy i sport nie są niczemu winne. Jeśli ciąża byłaby w 100% zdrowa, nic by się nie stało albo stałoby się od razu, w sensie dostałabyś normalnie @ w terminie. Do 4tyg nikt o ciąży nie wie, bo najpierw jest @ potem dopiero owu potem czas na zagnieżdżenie, i tak schodzi ze 4tyg
Co do badań genetycznych możesz zrobić jeśli masz możliwości finansowe, bo niestety badanie refundowane nie jest. Jeśli decydujesz się na zabieg, to lekarz zabezpiecza materiał. Jeśli nie, wtedy niestety sama musisz "zabezpieczyć".
Mi żaden lekarz nie mówił że trzeba brać do 8 rano, z resztą nie wiem jaki to miałoby mieć sens. Każdy ma inny tryb życia, inaczej chodzi spać, inaczej wstaje, więc dla mnie te godziny są bez sensu. Ani naprotechnolog ani moja gin nie mówili o godzinie tylko żeby po śniadaniu, nie na pusty żołądek. I czasem miałam pierwsza zmianę i śniadanie jadłam o 6, czasem miałam druga zmianę i śniadanie jadłam o 10. Brałam steryd do końca 5miesiąca praktycznie i wszystko jest okej. A zalecenia żeby brać do godziny 8 są dla mnie bez sensu, tak jakby nie wiem "faza księżyca" czy to że świeci już słońce miało mieć wpływ
ale to oczywiście moje zdanie i nie musisz się z nim zgadzać
ja tylko podpowiadam co mi przyszło do głowy