Charlotte21
Fanka BB :)
Badań jest znacznie, znacznie więcejwszystkie badania na tarczyce, progesteron, owulacje, estradiol, usg jajników
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Badań jest znacznie, znacznie więcejwszystkie badania na tarczyce, progesteron, owulacje, estradiol, usg jajników
Tak, ginekolog zlecił mi te badania, okazało się, że owulacja jest i pęcherzyk też. Resztę badań, też miałam wyznaczone w odpowiednim terminie. Jedynie AMH nie robiłam.Badań jest znacznie, znacznie więcejróżne rzeczy mogły mieć wpływ na poronienie. Warto moim zdaniem monitoring cyklu, aby zobaczyć, czy pęcherzyki rosną prawidłowo, czy nie ma cykli bezowulacyjnych. Zbadać jeszcze prolaktyne, homocysteinę, progesteron i estriadol w odpowiednich dniach cyklu. Warto też by było zrobić AMH, FSH ,LH. AMH będzie mowiło o rezerwie jajnikowej. Potem ewentulanie jak wszystko będzie dobrze szukać dalej przyczyny.
Ale na pewno zaczęłabym od pełnego monitoringu cyklu aby potweirdzić, że owulacja jest
To tak moje zdanie
![]()
poziomka ja mam 3 dzieci najmlodsze ma 4 lata a teraz 2 poronienia i 3 cb...Tak, ginekolog zlecił mi te badania, okazało się, że owulacja jest i pęcherzyk też. Resztę badań, też miałam wyznaczone w odpowiednim terminie. Jedynie AMH nie robiłam.
Nie sądziłam, że po urodzeniu dwójki dzieci będę miała takie problemy.... To mnie popycha w rozpacz. Teraz znowu zbliża mi się miesiączka i już mam różowe plamienie:'(
Badalas progesteron 3x po owulacji (po szczycie sluzu)? Plamienie przed miesiączką to troche podejrzana sprawa.Tak, ginekolog zlecił mi te badania, okazało się, że owulacja jest i pęcherzyk też. Resztę badań, też miałam wyznaczone w odpowiednim terminie. Jedynie AMH nie robiłam.
Nie sądziłam, że po urodzeniu dwójki dzieci będę miała takie problemy.... To mnie popycha w rozpacz. Teraz znowu zbliża mi się miesiączka i już mam różowe plamienie:'(
Wiem jaki to bol chcieć A nie moc ;* ale patrz na to tak że masz dwa Szkraby;* każda z nas tutaj walczy o dziecko. A skoro rodzilas dwa razy to masz wielkie szanse ! Po prostu może stres, zmęczenie, życiowe sprawy, praca, dom, dzieci, mogły Ci trochę cykl rozrwgulowac. Trzeba by było trochę zadbać o swoje organizm. ,Tak, ginekolog zlecił mi te badania, okazało się, że owulacja jest i pęcherzyk też. Resztę badań, też miałam wyznaczone w odpowiednim terminie. Jedynie AMH nie robiłam.
Ale Wy wszystko pamiętacie ! Dziękuję że pytasz ;* humory mi skaczą. Normalnie płacz w jednym momencie, wkurzebie w drugim, sama że sobą nie mogę
Jak sobie z tym radzisz, bo ja nie radzę sobie wcale... Często popłakuje po kątach, gdy nikt nie widzi. A co lekarz Ci mówi?poziomka ja mam 3 dzieci najmlodsze ma 4 lata a teraz 2 poronienia i 3 cb...![]()
tez trudno mi w to uwierzyc ze tak sie cos popieprzylo u mnie
![]()
Podejrzana w jakim znaczeniu? Ostatnie dwa miesiące brałam duphaston. I miałam USG, jajniki w porządku, ani zrostów ani mięśniaków.Badalas progesteron 3x po owulacji (po szczycie sluzu)? Plamienie przed miesiączką to troche podejrzana sprawa.
A w jakich proporcjach brałaś te leki?Jeśli pomogły Tobie, może i jest dla mnie szansa no mój lekarz nie proponował mi nic po za Duphastonem.Wiem jaki to bol chcieć A nie moc ;* ale patrz na to tak że masz dwa Szkraby;* każda z nas tutaj walczy o dziecko. A skoro rodzilas dwa razy to masz wielkie szanse ! Po prostu może stres, zmęczenie, życiowe sprawy, praca, dom, dzieci, mogły Ci trochę cykl rozrwgulowac. Trzeba by było trochę zadbać o swoje organizm. ,u mnie pomogło. Brałam wiesiolek, witaminy z grupy B, zmetylowane kwasy foliowe
może lekarz ginekolog by coś zaproponowal