reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Do tej pory wszystko Ok ;) I oby tak pozostało ... Jestem na heparynie i metylowanych witaminach ze względu na trombofilie .. Ale póki co bić niepokojącego się nie dzieje, a w przyszłym tygodniu połówkowe [emoji3590]
@Oczekujaca123 Trzymam kciuki! [emoji110][emoji110][emoji3526]

@nnat. Kochana, ogromne gratulacje![emoji3526] Teraz już musi byc dobrze :) trzymaj się dzielnie [emoji3590]
Super wieści! Zostaje życzyć spokojnych 9miesiecy :)
11[emoji7][emoji7][emoji7] oby tak dalej [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]
Super wieści!!! Bardzo się cieszę [emoji3590]

@Fado123 u Ciebie już 37tc [emoji33] Wszystko gotowe? Jak się czujesz?
Dziękuję Wam wszystkie Kochane [emoji3590]
Ten krytyczny moment już za nami, jesteśmy przeogromnie szczęśliwi, pełni nadziei.... :)
Pytałam lekarza o szansę, powiedział że są różne kluczowe etapy w ciągu trwania ciąży. Pojawienie się pęcherzyka ciazowego , potem zoltkowego, potem pojawienie się zarodka, potem serduszko... Wiadomo że do 12 tc jest ciągle pewne ryzyko, ale on nie widzi na ten moment żadnych nawet najmniejszych powodów do niepokoju. :)
A jak będę się denerwować to mąż ma mi wyłączyć internet i kupić fajna książkę :D
Powiedział też, że szalenie ważna w tym wszystkim jest też głowa. Jka ja sobie coś wbije do głowy złego i będę przeżywać to niestety nic dobrego to wróżyć nie będzie.
No i dostałam kartę ciąży :) termin na razie na 24 kwietnia ale jest szansa że może to być i majówka :D

Dziewczyny powiedzcie jak to jest z zajściem w ciążę po poronieniu? Rzeczywiście jest łatwiej i szybciej?
U mnie było szybciej. Po dwóch poronieniach dwa razy zaszłam w ciaze w pierwszym cyklu starań. A o pierwszą ciąże musialam starac się 2 lata. Więc jakby się coś odblokowalo. ;) ale może szybciej ale łatwo nie jest. Sporo myśli po głowie chodzi wtedy.

U mnie było szybciej. Po dwóch poronieniach dwa razy zaszłam w ciaze w pierwszym cyklu starań. A o pierwszą ciąże musialam starac się 2 lata. Więc jakby się coś odblokowalo. ;) ale może szybciej ale łatwo nie jest. Sporo myśli po głowie chodzi wtedy.
Oczywiście rozumiem, na pewno będzie tak jak mówisz wieczny stres i myślenie żeby wszystko było dobrze. Ale dajesz mi chociaż nadzieję że może szybko zaskoczyć:)

Super wieści!!! Bardzo się cieszę [emoji3590]

@Fado123 u Ciebie już 37tc [emoji33] Wszystko gotowe? Jak się czujesz?
dziś zaczął się 38 tc ha ha ,wydaję mi się ,że wszystko gotowe ,torba spakowana ,ubranka wyprane i wyprasowane , tylko moja głowa nie gotowa ha ha ha, na razie nic nie wskazuje ,na poród :*

reklama
@Vici32 ja poroniłam w styczniu tego roku na wczesnym etapie ciąży i zablokowała się po tym zupełnie. Najpierw ponad 6tyg. czekałam na pierwszą @ , później trzy @ co 16-20dni, dwa normalne cykle, aż w końcu miesiączka zatrzymała mi się zupełnie i trzeba było ją wywoływać luteiną. Wszystkie cykle w tym czasie bez większych objawów owulacji, obecny już 18dni i też nic. Lekarka mnie straszy, że może przedwcześnie przekwitam, a mam dopiero 32lata. Syn ma 9lat, żałuję teraz że nigdy wcześniej nie pomyślałam o drugim dziecku.

Ostatnia edycja:
Do góry