Hej, żadna z Pań nie pomoże mi odnośnie postu z poprzedniej strony?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witaj :* może nie do końca pomogę bo dziecka jeszcze nie udało mi się urodzić ale również jestem po dwóch poronieniach. Czy w ogóle robiłaś jakieś badania? Poczynając od podstawowych, które tutaj z dziewczynami robimy w pierwszej kolejności: panel tarczycowy, toksoplazmoza, cytomegalia, glukoza. Następnie jeśli mowa o konfliktach to jaką grupę krwi masz Ty a jaką partner/mąż? Badań jest na prawdę bardzo dużo. Genetyk jak najbardziej wskazany,ja własnie dziś idę na badanie kariotypow u siebie i męża. Napiszę Ci jakie ja robiłam badania po poronieniu i tutaj pewnie większość dziewczyn również: te o których napisałam wyżej oczywiście plus: zespół antyfosfolipidowy, pakiet trombofili, krzywa cukrowa i glukozowa, phrolaktyna, przeciwciała ANA, przeciwciała przeciw antygenom łożyska, homocysteina, białko c i s, przeciwciała przeciwplemnikowe, mąż badania nasienia rozszerzone i p/c przeciwplemnikowe. Do tego ureaplasma, mycoplasma i chlamydia(tego ostatniego ja nie robiłam ale warto zrobić). Oraz badanie genetyczne płodu po poronieniu. Mam do zrobienia jeszcze fenotyp NK, B12 i pewnie coś by się jeszcze znalazło to dziewczyny mogą podpowiedzieć.Witajcie.
Miesiąc temu poroniłam 2-gi raz i lekarz prowadzący wysłał nas do genetyka.
Ktoś miał podobnie?
Interesuje mnie czy w razie jakiegoś konfliktu który mógł powodować poronienia udało się urodzić zdrowe dziecko...
Pierwsze poronienie było brak rozwoju w 5 tyg ciąży obumarcie płodu i wyszedł zaśniad groniasty niepełny.
Po drugim było bez zaśniadu (co cieszy jak na tą sytuację) ale nie znamy przyczyny w 8 tygodniu.
Będę wdzięczna za jakieś rady, podpowiedzi itp
Wiesz jakoś utkwiłaś mi w głowie i bardzo często myślę co tam u Ciebie@Martha86 witaj kochana dziękuję za kciuki na razie nie ma starań może niebawem ruszymy
Powtórz betę nawet dziś jeśli wzrasta to już coś będzie wiadomo. Ile jesteś po owulce? Beta wychodzi ok 10dni po
Powinno być koło 6-10, skoro ostatnio było powyżej 4. . Ja bym poszła dziś.Albo polecę tak o 15.00 już tej Pani nie będzie... No też niecierpliwa jestem. Oby był przyrost tylko jaki miałby być po 24 godzinach?
No widzisz, czyli nie do końca jestem stracona bo coś tam pamietamKurde o pecherzu to ja coś pisalam, bo sikam jak wariatka ledwo wyjdę z kibla A już czuje parcie na pęcherz. Dziewczyny pisały żeby pić wode itp hmmm A ja chyba A pisałam że może to jakaś infekcja ? [emoji16][emoji16] haha nie pamiętam jak to było ale coś Ci dobrze switalo jednak [emoji16][emoji16]
A co do srody to dasz radę bądź cierpliwa i dzielna A zobaczysz będzie wszystko super na wizycie [emoji8][emoji8][emoji8] Ale jak przyjdzie mój czas to będę pisała jak Ty hahaha A Ty może mnie pocieszysz wtedy ? [emoji6][emoji6]
Kciuki zaciśnięte [emoji4][emoji4][emoji109][emoji109]No widzisz, czyli nie do końca jestem stracona [emoji14] bo coś tam pamietam
Dziękuje za słowa otuchy i również postaram się pocieszyć ciebie w miarę możliwości bo kto jak nie my na tym forum rozumiemy najlepiej co każda z nas przechodzi, jaki stres związany jest z każda wizyta...nawet rodzona siostra tego do końca nie zrozumie, bo tego nie przeszła...
Także proszę o mocne kciuki za jutrzejsza wizytę [emoji3526][emoji110][emoji110]
Jak tam dziewczęta u Was?
Takaja123 jak staranka? Trzymam kciuki
A teraz zapytam Was co o tym sądzicie. Słuchajcie okres powinnam dostać 6 lipca. Mój cykl trwa 28 dni owulkę miałam 20, 21 lipca... Termin okresu jeszcze mie nadszedł, ale zrobiłam betę i wynik jest 4,3 czy on przed okresem może wzrosnąć? Od tak sobie? Dodam, że już mi zeszło po poronieniu. Czy możliwe jest aby coś się działo? Bo kompletnie zgłupiałam no i robiłam betę wczoraj, wynik dziś... Kiedy teraz ją powtórzyć? Jutro czy dziś?