reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Tak przy usg. I w sumie jak się zastanowię to po badaniach usg u różnych gin zawsze czułam ból lub dyskomfort przez kilka godz. I co jakiś czas mam bóle ale ludzie mają różne progi bólowe i raczej brałam to za prawidłową reakcje organizmu w danym dniu cyklu
Myślę że trafiłaś na dobrego lekarza skoro zauważył to a poprzednicy nie . Ja jestem zdania że lepiej wiedzieć co tam w organizmie dzieje się złego bo wtedy można to jakoś "reperować" niż się ciągle zastanawiać nad przyczynami niepowodzeń :)

reklama
Myślę że trafiłaś na dobrego lekarza skoro zauważył to a poprzednicy nie . Ja jestem zdania że lepiej wiedzieć co tam w organizmie dzieje się złego bo wtedy można to jakoś "reperować" niż się ciągle zastanawiać nad przyczynami niepowodzeń :)
Niby tak ale prywatnie badanie w tym kierunku to ok 2000 zł bo dzwoniłam. Narazie idę do innego (polecił mi go do wykonania tego konkretnego badania) i jest szansa że zrobi na nfz.

@Oczekujaca123 Mam nadzieje, ze u pozostałych specjalostow bedzie wszystko dobrze! Czy pamietasz jak w zeszlym roku szukalas lekarzy i byla wtedy jopcja, ze przyjezdza co jakos czas lekarz (mezczyzna) z Wroclawia? Czy to byl immunolog? Czy jestes w stanie odswiezyc w pamieci jego nazwisko? Próbowałam szukać tego w Twoich postach, ale mi nie wyszlo.
Hmm rozwazalam tylko lekarza z Warszawy albo Lodzi odnośnie TAŚMY tac immunolog nie.. albo nie pamiętam;p

Dziewczyny wczoraj byłam u gin (nowego, pierwszy raz u faceta - całkiem znosnie to przeszlam chodź jak gadałam o poronieniach to sie rozkleilam trochę). Bylam u niego ok 40min głównie gadaliśmy. Taki wywiad noi podczas badania stwierdził że w z lewej strony mam zastój żylny w miednicy mniejszej. Nie wglebialam się w rozmowę bo sama ta wizyta była dla mnie ciężka i szczerze mówiąc chciałam już iść. Dostalam skierowania do kilku lekarzy i multum badań. Powiedział że to nie musi być przyczyną poronien. Ale mi się to układa. Dziadek cierpi na zakrzepice i cała jego rodzina też. Wyczytałam że żyły mogą się przytkac. I w sumie jak się wczytalam to, to może być przyczyną poronienia brak przepływu krwi do zarodka. W rodzinie były mięśniaki na macicy... Ale wszystkie badania na przepływ krwi do 6 tyg po poronieniu wyszły w normie
:/. Może któraś z was ma taką przypadłość i coś mi doradzi.
Po tej wizycie może się okazać że problem. Leży w anatomii i przez to jest zły przepływ.

Badania warto zrobić jeśli masz możliwości finansowe. Jeśli ten lekarz jest kumaty to powinien ci dać heparyne bez problemu, a wg mnie nawet bez badań, tylko na podstawie tego zastoju i poronienia. Ale nie każdy lekarz niestety na to idzie i potrzebuje mieć podkładkę na refundację heparyny. Tak czy inaczej lepiej zawsze znać wroga bo wiesz z czym walczysz ;)

reklama
Do góry