reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Nie można się poddawać :-) I tutaj każda dziewczyna Ci to powie. Wiadomo że czasem jest ciężko, jest płacz jak widzi się kolejne koleżanki w ciąży i wielka radość pomieszana ze strachem, kiedy my same ponownie zobaczymy II kreski. Ale dla maluszka warto przez to wszystko przejść :-)
Właśnie widzę, że grono walczących jest całkiem sporo. Cieszę się, że jest tu miejsce na wspólna radość jak i łzy.

reklama
myśle właśnie nad czyms takim... i czytałam właśnie o inofolicu ale to chyba wszystko to samo :)
ja sie skusilam ze wzgledu na IO
ale to sie okaze czy to dobry wybor byl ... jakos od ostatniej CB zakonczonej na poczatku kwietnia i odkad zaczelam brac inozytol to cykle mi sie troche rozwalily :( plamie dosc dlugo po @ co mi sie nigdy nie zdazalo bylo maks 1 dzien a teraz nawet 4 dni, przy owulacji jajniki daja czadu jak nigdy wczesniej .

ja sie skusilam ze wzgledu na IO
ale to sie okaze czy to dobry wybor byl ... jakos od ostatniej CB zakonczonej na poczatku kwietnia i odkad zaczelam brac inozytol to cykle mi sie troche rozwalily :( plamie dosc dlugo po @ co mi sie nigdy nie zdazalo bylo maks 1 dzien a teraz nawet 4 dni, przy owulacji jajniki daja czadu jak nigdy wczesniej .

no ja mam cykle rozwalone i mam nadzieje że mi pomoże...

Jeszcze nic nie badaliśmy. A badanie nasienia można zrobić kiedykolwiek? Lekarz na razie mówił o tych genetycznych i immunologicznych
Można, tylko musisz sobie ustalić termin. Wstrzemięźliwość 2-7 dni, u nas chyba było 4. Najlepiej zrobić to w laboratorium w którym można oddać na miejscu, badanie rozszerzone + posiew. I androlog nam mówił żeby nie wykonywać takich badań w klinikach badania niepłodności tylko normalnych laboratoriach :-) A miałaś problemy z zajściem w ciążę?

Można, tylko musisz sobie ustalić termin. Wstrzemięźliwość 2-7 dni, u nas chyba było 4. Najlepiej zrobić to w laboratorium w którym można oddać na miejscu, badanie rozszerzone + posiew. I androlog nam mówił żeby nie wykonywać takich badań w klinikach badania niepłodności tylko normalnych laboratoriach :-) A miałaś problemy z zajściem w ciążę?
Nie, za każdym razem udawało się w pierwszym cyklu starań. Myślisz, ze w takiej sytuacji warto zrobić? Dziękuje za wyczerpujące informacje

reklama
Jeszcze nic nie badaliśmy. A badanie nasienia można zrobić kiedykolwiek? Lekarz na razie mówił o tych genetycznych i immunologicznych
Mohaa jest fajna akcja teraz w invimedzie w Gdyni,nie wiem czy jeszcze aktualne ale warto sprawdzić, badanie nasienia za free na hasło tata czy jakoś tak . Wejdź na stronę i sprawdź. Nam Piątkowski kazał zrobić te badanie w invimedzie własnej, w zeszłym tygodniu mąż chciał zadzwonic i właśnie okazało się że może z tego skorzystać za darmo. Tylko sprawdź szybko bo pewnie ilość miejsc ograniczona :)

Do góry