reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@kb.karola90 to nawet spokojnie u Was i oby tak dalej :) co do starań to nie wiem. Mąż mówi, że już mu znikły te ranki, braliśmy heviran i mąż dodatkowo zowirax w maści i coś jeszcze. Dopiero 27.06 idzie na kontrolę i wszystko się wyjaśni. Teraz znalazłam jakąś zmianę na pieprzyku i byłam dziś u rodzinnego ale dopiero po13 mnie przyjmie a byłam z rana. Chory system jak jest potrzeba to trzeba czekać. Mam nadzieję, że to nic złego ale wolę sprawdzić. W lipcu o ile zadzwonia idę do pracy. Co ma być to będzie :)
Ja poszłam do pracy we wrześniu zeszłego roku...na całe 4 dni :D i tego Tobie życzę. Moja głowa nastawia się na pracę i odrazu zaskoczyło. A systemie służby zdrowia nie mam nawet zamiaru się wypowiadać bo musiałabym wszystko wykropkować :p

Hej, szkoda że musiałaś tu trafić. Czy robiłaś jakaś diagnostyke po tych poronieniach? Widziałaś serduszko w tych ciazach czy nie?

Hej, niestety jeszcze nie. Na szczęście w żadnej nie usłyszałam serduszka, bo z pewnością byłoby to bardzo trudne aby się pogodzić ze strata. No i serduszko chyba dopiero od 7 tyg można usłyszeć. A czy któraś z was wie jak taka diagnostyka przyczyn poronień wyglada?

Hej, niestety jeszcze nie. Na szczęście w żadnej nie usłyszałam serduszka, bo z pewnością byłoby to bardzo trudne aby się pogodzić ze strata. No i serduszko chyba dopiero od 7 tyg można usłyszeć. A czy któraś z was wie jak taka diagnostyka przyczyn poronień wyglada?
Do 6 tygodni od poronienia trzeva wykonać zespół antyfosfolipidowy (p/c przeciw kardiolipinie, antykoagulant tocznia, p/c przeciw beta 2 glikoproteinie), dodatkowo anty TPO, anty TG, przeciwciala ANA dodatkowo możesz zrobić badanie w kierunku trombofilii wrodzonej

Do 6 tygodni od poronienia trzeva wykonać zespół antyfosfolipidowy (p/c przeciw kardiolipinie, antykoagulant tocznia, p/c przeciw beta 2 glikoproteinie), dodatkowo anty TPO, anty TG, przeciwciala ANA dodatkowo możesz zrobić badanie w kierunku trombofilii wrodzonej
Dziękuje bardzo, troche tego jest ☺️ A czy na każdy z tych podzespołów można jakoś zaradzić, gdyby coś jednak było nie tak ?

reklama
Dziękuje Ci bardzo, zawsze to jakieś słowa otuchy. Negatywne myśli na pewno nie pomagają a tak jest światło w tunelu.
Nie można się poddawać :-) I tutaj każda dziewczyna Ci to powie. Wiadomo że czasem jest ciężko, jest płacz jak widzi się kolejne koleżanki w ciąży i wielka radość pomieszana ze strachem, kiedy my same ponownie zobaczymy II kreski. Ale dla maluszka warto przez to wszystko przejść :-)

Do góry