reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Pytanie co prawda nie do mnie, ale odpowiem bo też jestem po cc. Piersią nie karmiłam, ale trwało to jakieś 2,5-3 tygodnie. Jeszcze na stole operacyjnym dali mi jakąś kroplówkę na obkurczanie, chyba oksytocyne.

Też dostałam tych kroplówek sporo. Karmię piersią, minęło 6tyg a ja dalej czuje macice wysoko, twardą i bolesną... Dlatego mam takie czarne myśli w głowie.

reklama
@Takaja123 No niestety u Ciebie jest ostatnio pod górkę :( Jak nie jedno to drugie... ale miejmy nadzieje, ze teraz już trafiliście w dobre rece, infekcja zostanie całkowicie wyleczona i waszym jedynym „zmartwieniem” będzie wstrzelenie się w owu ☺️ Czekaj na ten tel z pracy i idź, moim zdaniem na prawdę może ci to pomoc wyłączyć głowę;) i szybko zaskoczy. A widzę ze jesteś super dzielna babka i z praca i z ciąża tez jakos ogarniesz temat❤️☺️

@coco07 u nasz toniekonczaca się historia :D już się tym nie przejmuje co ma być to będzie. Najważniejsze żeby się już do końca wyleczyć, a później będziemy działać. Myślę, że jak zdecyduje się na pracę to odpuszcze ze dwa cykle. Z resztą nic nie będę planować co ma być to będzie :)
A jak tam u Ciebie samopoczucie? Kiedy masz wizytę? :)

Bardzo ale to bardzo chciałabym rodzeństwo dla niej. I bardzo się boję że coś będzie nie tak po tej cesarce.... Idę w czwartek do gina to się okaże co tam...
Kochana nie zamartwiaj się na zapas. Wiem że każda kobieta jest inna i inaczej wszystko przechodzi ale moja siostra 10 lat temu urodziła pierwszego syna przez cc prawie 1.5 roku też urodziła przez cc drugiego syna i teraz 15lipca ( w moje urodziny) ma rodzic przez cc córeczkę. I wszystko jest w porządku.

Myślę że tak za minimum 2 lata po pierwszej cc byś mogła się starać o rodzeństwo dla Wikusi aby ta rana z pierwszego cc ładnie i dobrze się zagoila. Ale masz rację zapytaj lekarza i on ci odpowie na te ważniejsze i ważne pytania.

@Paula919191 praca już od lipca więc telefon pewnie będzie na dniach będą dzwonić i ile nic się nie zmieniło. Byłabym tam odpowiedzialna za wszystko głównie NFZ i też nie chce zacząć i zaraz iść na l4.
Ja właśnie też zastanawiam się co mi dadzą po powrocie bo coś mi się zdaje że coś innego niż do tej pory robiłam, tak wywnioskowałam z rozmowy z szefową i te znikanie co chwilę byłoby słabe. Ale rozumiem Cię doskonale :) może los chce żebyśmy miały dzieci troszkę później niż planowalysmy :)
@Dzoana88 gratkii :* spokojnych kolejnych miesięcy :)

Też dostałam tych kroplówek sporo. Karmię piersią, minęło 6tyg a ja dalej czuje macice wysoko, twardą i bolesną... Dlatego mam takie czarne myśli w głowie.
Nie wiem co Ci powiedzieć. Ja bardzo schudłam w ciąży. Tuż po porodzie miałam 7kg mniej niż na początku ciąży. Ale obkurczanie macicy przestałam odczuwać niespełna 3 tygodnie po cc i nawet byłam wtedy u gina z prezentem za profesjonalną opiekę to mi usg zrobił i potwierdził, że wszystko już jest zagojone i prawie zupełnie obkurczone. Nie powiem twardość w podbrzuszu czułam jeszcze bardzo długo i takie odrętwienie. Ale macica dość szybko wróciła do prawidłowych rozmiarów.

@Paula919191 nie ważne kiedy ważne żeby udało się zajsć i donosic :) u mnie wszyscy znajomi już mają dzieci lub niebawem się urodzi ja chyba też mam taka presję otoczenia bo zostałam tylko ja bez dziecka.
Ja miałam tak samo ;D wszyscy 2 dzieci , moje młodsze rodzeństwo , też a ja nic , nie da się ,i te pytania akiedy a czemu itd .... maskara

reklama
Nie wiem co Ci powiedzieć. Ja bardzo schudłam w ciąży. Tuż po porodzie miałam 7kg mniej niż na początku ciąży. Ale obkurczanie macicy przestałam odczuwać niespełna 3 tygodnie po cc i nawet byłam wtedy u gina z prezentem za profesjonalną opiekę to mi usg zrobił i potwierdził, że wszystko już jest zagojone i prawie zupełnie obkurczone. Nie powiem twardość w podbrzuszu czułam jeszcze bardzo długo i takie odrętwienie. Ale macica dość szybko wróciła do prawidłowych rozmiarów.

No to dałaś mi nadzieję tym opisem :) oby wszystko było dobrze i u mnie :)

Do góry