reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Było już serduszko ? Kiedy okres mialas ostatni . ?? Ja właśnie się zapisalam do gina na czwartek bo nie wytrzymam do 19.
@COCO kiedy masz wizytę ? Bo nie pamiętam . Nie wiem czy jak będę 6+3 już będzie serduszko ?
Tak, serduszko już widać. Ostatnia @ 17.04, ale cykle 30-35 dni. Następną wizytę mam w czwartek, u innego lekarza. Wg obliczeń standardowych to jutro już będzie 7 tc mam nadzieję że u Ciebie będzie wszytsko w porządku, u mnie są marne szanse ale może przynajmniej do innych mam los się usmiechnie :) trzymam kciuki!

Tak, serduszko już widać. Ostatnia @ 17.04, ale cykle 30-35 dni. Następną wizytę mam w czwartek, u innego lekarza. Wg obliczeń standardowych to jutro już będzie 7 tc mam nadzieję że u Ciebie będzie wszytsko w porządku, u mnie są marne szanse ale może przynajmniej do innych mam los się usmiechnie :) trzymam kciuki!
Puki serduszko bije jest nadzieja .. Ja naprawdę nie wiem czego się spodziewać jutro będzie 6 tc dopiero nie mam objawów i jestem po 2 poronieniach . Więc jestem przerażona

To nie jest jakieś nowe odkrycie. Od lat (dziesięcioleci?) są 2 obozy lekarzy. Jedni uważają, że pomaga i niesie mnóstwo plusów dla ciąży, a drudzy, że nic. Była jeszcze 3 opcja, że szkodzi dzieciom. Na wszystkie te tezy są niby dowody naukowe, więc trudno powiedzieć co jest prawdą. Chyba trzeba to zrzucić na fakt, że po prostu nie ma 2 takich samych ciąż.
No to wy jak zwykle jesteście krok do przodu, bo ja się bardzo zdziwiłam jak mi to powiedział. Ja słyszałam tylko jedna szkole- ze duphaston i luteina pomagają w utrzymaniu ciąży na samym początku.
Ja się czuje bezpieczniej z ta luteina, choć z drugiej strony przez nią trochę jestem w zawieszeniu, bo nie wiem co i jak. Gdybym jej nie brała, to plamienia by mnie o czymś informowały, a teraz plamien nie mam już wogole (bo biorę luteinę) i boje się ze ona mnie może oszukać, może już dzidziuś nie żyje a u mnie nic się nie dzieje bo mam ta luteinę. Trochę świruje już... o_O

@madeline12 U mnie zarodek w 6t6d miał 9,4 mm

@mohaaa Dobrze, ze są szanse ze obejdzie się bez zabiegu. Będziesz mogła szybciej wrobić do starań :)

@kasiula222 Nie powiem ci czy będzie już serduszko ... ja mam wizytę 10.06 i wg aplikacji będzie wtedy 6+4, ostatnio w 6+6 było serduszko... trzymam kciuki żebyś na najbliższej wizycie już zobaczyła ❤️☺️

No to wy jak zwykle jesteście krok do przodu, bo ja się bardzo zdziwiłam jak mi to powiedział. Ja słyszałam tylko jedna szkole- ze duphaston i luteina pomagają w utrzymaniu ciąży na samym początku.
Ja się czuje bezpieczniej z ta luteina, choć z drugiej strony przez nią trochę jestem w zawieszeniu, bo nie wiem co i jak. Gdybym jej nie brała, to plamienia by mnie o czymś informowały, a teraz plamien nie mam już wogole (bo biorę luteinę) i boje się ze ona mnie może oszukać, może już dzidziuś nie żyje a u mnie nic się nie dzieje bo mam ta luteinę. Trochę świruje już... o_O

@madeline12 U mnie zarodek w 6t6d miał 9,4 mm

@mohaaa Dobrze, ze są szanse ze obejdzie się bez zabiegu. Będziesz mogła szybciej wrobić do starań :)

@kasiula222 Nie powiem ci czy będzie już serduszko ... ja mam wizytę 10.06 i wg aplikacji będzie wtedy 6+4, ostatnio w 6+6 było serduszko... trzymam kciuki żebyś na najbliższej wizycie już zobaczyła [emoji3590][emoji3526]
Ja to już gluipeje wolała bym chciała iść w poniedziałek wtedy bym była pewniejsza . Bo już by było 7 TC ale będę musiała dzwonić do gina i prosić by mnie przyjał a e czwartek jak pójdę to może nie być serduszka i dalej nie pewność .. ehh chyba lepiej się na ten poniedziałek chyba wyprosic i spokojnie weekend przeżyć .

U mnie wszystko w porządku, Byłam dziś na becie i czekam na wyniki. Umowilam sie dziś też na pierwszą wizytę na 29 czerwca wtedy będzie 7t6d może coś już będzie można więcej powiedzieć. W ten piątek jadę po recepte na heparyne i zaczynam swoją przygodę z zastrzykami - mam nadzieję że będzie dobrze i będzie mi dane tym razem donosic ciaze.

@Takaja123 postanowilismy poczekać na kariotypy że względu na to że narazie odłożyliśmy starania na jakiś czas więc nam się nie spieszy ;) a dziś akurat dzwonili z invicty i zapisali nas na nie na 2lipca więc miesiąc szybko zleci a przynajmniej kasę zaoszczędzimy. No i niedługo wracam do pracy czyli do normalnego życia ;) a co u Ciebie?? Podjęłaś już decyzję czy idziesz do tej nowej pracy u starego pracodawcy czy jeszcze się wahasz?

@Niepatrzwstecz to może już nie przyjdzie na te 9 miesięcy :D

@Paula919191 czyli postanowiłas wrócić do pracy i odlozyc starania? Na jak długo zawieszasz starania?
Powiem Ci, że się waham bo chciałabym wrócić ale mam ciśnienie na ciąże. Czekam cierpliwie na telefon i spotkanie zobaczę co mi zaproponują i wtedy podejmę decyzję. A te starania tak nam idą to może nie ma co się zastanawiać tylko iść :D

Ostatnia edycja:
@kasiula222 No w poniedziałek już na pewno powinno być serduszko u ciebie ;) Ale wydaje mi się ze w czwartek już tez jest bardzo prawdopodobne.. czasem mam wrażenie ze już nawet zobaczenie pęcherzyka z miniaturowym zarodkiem by mnie uspokoiło i mam ochotę dzwonić do gina. Ale zaraz mówię aaa jeszcze troszkę wytrzymam. Póki co cycki mnie bolą bardzo i dzięki temu gdzieś tam tli się nadzieja, ze będzie dobrze:unsure: chociaż czytałam tez o takich przypadkach ze bolały piersi nawet w dniu wizyty na której okazało się ze jest puste jajo:hmm:

reklama
@kasiula222 No w poniedziałek już na pewno powinno być serduszko u ciebie ;) Ale wydaje mi się ze w czwartek już tez jest bardzo prawdopodobne.. czasem mam wrażenie ze już nawet zobaczenie pęcherzyka z miniaturowym zarodkiem by mnie uspokoiło i mam ochotę dzwonić do gina. Ale zaraz mówię aaa jeszcze troszkę wytrzymam. Póki co cycki mnie bolą bardzo i dzięki temu gdzieś tam tli się nadzieja, ze będzie dobrze:unsure: chociaż czytałam tez o takich przypadkach ze bolały piersi nawet w dniu wizyty na której okazało się ze jest puste jajo:hmm:
Ja tak miałam, wymioty całodniowe ,ból piersi ,ogólna masakra ,a dzieciątku już serduszko nie biło

Do góry