reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Właśnie o to chodzi. A jeśli chodzi o niski progesteron który objawia się często u kobiet plamieniem lub krwawienie w ciąży to fakt luteina i dupfaston napewno mogą pozytywnie zadziałać że plamienia/ krwawienia się skończy i fasolka się utrzyma. Zgadzam się z Tobą kochana.

U mnie nie było nigdy plamien ani nic ale w ciąży progesteron był do d więc duuuże dawki luteiny i udało się :)

reklama
Mój lekarz pomimo jednego poronienia też powiedział, że nie jest to wskazanie do brania duphastonu. Tego typu leki to nie są leki na podtrzymanie ciąży, takie coś nie istnieje. Twierdzi też, że jeśli kobieta bez problemu zachodzi w ciąże po 3-4 cyklach starań, to znaczy, że poziom hormonów na pewno jest w porządku. Nie wiem ile w tym prawdy, ale dziś jestem już w 21 tc pod jego opieką [emoji4]

@Charlotte21 co więcej powiem Ci, że u niego pierwszy raz słuchałam bicia serca małej w 14 tc. Wcześniej po pierwsze nie włączał, bo fale z dopplera są jego zdaniem bardzo szkodliwe. Ani nawet nie mierzył ile uderzeń na minutę bije, sprawdzał tylko czy widać, że bije, bo w tak wczesnym stadium ta informacja i tak nic nie wnosi. Medycyna nic nie pomoże, a mama tylko się stresuje, że za szybko albo za wolno. Także według mnie najważniejsze, że u twojego malucha widać bijące serduszko [emoji4] ciąża jest żywa :)

Dziewczyny napiszcie proszę ile mierzył Wasz zarodek w 6tc? Mój ma 2,1mm :( trochę słabo to wygląda, tym bardziej że przez 6 dni urósł nie cały 1 mm.. Obumarcie poprzedniej ciąży trochę odbiera nadzieję przy takich wynikach.

Hej dziewczyny. Ja właśnie wróciłam ze szpitala. Lekarz nawet nie chciał mi usg robić, tylko od razu zapisać na zabieg. Wymusilam na nim usg, okazało się, ze pęcherzyka już nie ma, zostało endometrium, które w najgrubszym miejscu ma 8mm. Lekarz uznał, ze można poczekać. Ja tez wole zeby się obyło bez zabiegu. Trochę się uspokoiłam

Hej dziewczyny. Ja właśnie wróciłam ze szpitala. Lekarz nawet nie chciał mi usg robić, tylko od razu zapisać na zabieg. Wymusilam na nim usg, okazało się, ze pęcherzyka już nie ma, zostało endometrium, które w najgrubszym miejscu ma 8mm. Lekarz uznał, ze można poczekać. Ja tez wole zeby się obyło bez zabiegu. Trochę się uspokoiłam
I super że się nie zgodziłaś na zabieg, skoro nic nie ma to endometrium ,się wydali czy teraz czy przy następnej normalnej miesiączce

@Niepatrzwstecz cześć :) my nadal w zawieszeniu dopiero w kolejnym cyklu o ile będzie wszystko ok zaczniemy starania :) tak poza tym to wszystko dobrze pisałam wcześniej, że dostałam ofertę pracy i troszkę się waham ale ostatecznie czekam na kontakt z ich strony i zobaczymy. :) a co tam u Ciebie? :)

reklama
Do góry