reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Może masz jakiś problem z przyswajalnością? Bo powiem Ci, że ja musiałam trochę wywalczyć u swojego endo żeby mi teraz zamiennie dał 100/75. Nie była przychylna do tego. Ale może dlatego, że mam subkliniczna niedoczynność tarczycy. Więc u mnie wartości ft3 i ft4 oraz anty-tg i anty-tpo zawsze w normie. Więc może dlatego dobrze reaguje na leki.
U mnie jest problem w drugą stronę. Jak za duża dawka. (dostałam raz 100 od razu) to wpadłam prawie w nadczynność !
Nie wiem. Ja mam hashimoto anty tpo anty tg podwyższone ft3 ft4 w normie A tarczyce mam 2.1 I mam ja obniżyć do 1.0-1.5 z dawka 150

reklama
@Dmalw ja chyba już gdzieś Ci pisałam, 7 grudnia mialam zabieg, 3 stycznia dostałam pierwsza @, druga już nie przyszła ;) nie specjalnie się staraliśmy, dopiero wracałam do siebie po tym wszystkim, wiec to był złoty strzał ;) ale lekarz na kontroli powiedział, że nie widzi przeciwwskazań do starań, choć pewnie nie spodziewał się, że wrócę do niego miesiąc później w ciąży ;)
I wszystko ok z ciąża? :)

Dziewcyczyny bardzo prosze ktora mi moze powiedziec jaki moze byc koszt badania
Bialko c,bialko s,mutacja piata lepen??(nie moge rozczytac),mutacja MTHFR?
Jestem tydzien w Pl i ginka mi zaproponowala takie badania w gdansku,musze byc na czczo?
Zrobilam foto cennika Diagnostyki
20190528_122120.jpeg

No to możliwe, że przez Hashimoto i się nie znam :D to mam nadzieję, że dawka pomoże. Ja przy wyniku 2,6 zaszłam.
Ja dzisiaj mam 31dc okres mi się już 6 miesiąc z rzędu spóźnia. W poprzednim cyklu przyszedł mi na 38dc więc czekam jeszcze tydzień jeśli nie przyjdzie to 5 czerwca test ciążowy A 18 czerwca mam kontrolę u całkiem innego gin Polaka tym razem więc mam nadzieję że mimo wszystko się udało i potwierdzi mi ciążę. Ale narazie muszę czekać.

Testu teraz nie robię bo to jest bezsens.

Oooo czyli jest nas więcej z 3city i od Piatkowskiego :D
No ja zostaję również, super że też do niego chodzicie Ty i @babydust to będziemy mogły się wymieniać doświadczeniami ;) ja mam teraz wizytę 13.06 ale narazie postanowiłam że odkładam starania,chce dojść do ładu z tarczycą, na spokojnie zrobić kariotypy, fenotyp NK a na to muszę jeszcze odczekać. Dopiero jak będę wiedziała że zrobiłam wszystko co w mojej mocy to zacznę na nowo starania i oby Piątkowski mi w tym pomógł bo narazie jak dla mnie jest bardzo rzeczowy :)

reklama
@młoda1994 będę w przyszłym tygodniu kupować sobie Miositogyn on pomaga w wyrownaniu cyklu jak chcesz mogę Ci kupić i wysłać. Koszt ok 50zl na necie są po 43 zł ale ja kupie stacjonarne. Jak coś daj znać :) ja mam już regularne cykle tylko, że długie 35 dc mam. Dla przypomnienia wrzucam zdjęcie składu jakbyś chciała.

@mohaaa kciuki cały czas zacisniete ❤️
@Charlotte21 a Ty kiedy masz wizytę? Jak tam samopoczucie? :)

@coco07 jak tam u Ciebie samopoczucie? :)

Załączniki

• IMG_20190507_143614.jpg
    IMG_20190507_143614.jpg
    555,3 KB · Wyświetleń: 55
Do góry