reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@młoda1994 będę w przyszłym tygodniu kupować sobie Miositogyn on pomaga w wyrownaniu cyklu jak chcesz mogę Ci kupić i wysłać. Koszt ok 50zl na necie są po 43 zł ale ja kupie stacjonarne. Jak coś daj znać :) ja mam już regularne cykle tylko, że długie 35 dc mam. Dla przypomnienia wrzucam zdjęcie składu jakbyś chciała.

@mohaaa kciuki cały czas zacisniete [emoji3590]
@Charlotte21 a Ty kiedy masz wizytę? Jak tam samopoczucie? :)

@coco07 jak tam u Ciebie samopoczucie? :)
Dziękuję kochana ale jeśli się okaże że to nie ciaza to 18 czerwca jadę do swojego gin i powiem żeby mi coś przepisał na uregulowanie cyklu żebym mogła na miejscu kupować A nie bawić się w wysyłanki.

Ale dziękuję za pamięć.

reklama
@młoda1994 do tego polskiego gina się wybierasz? Może on coś sensownego podpowie. Pisałam wcześniej, że mam znajomą w Niemczech i jeśli chcesz mogę podpytać jak to jest z tymi prywatnymi wizytami może wie coś więcej bo wiem, że niedawno urodziła tam.

@mohaaa wszystko dobrze, nawet się nie zorientowałam, że dziś zaczęłam 19 tydzień [emoji4] dużo się stresowałam na samym początku, ale myślę, że tego bym nie uniknęła nawet gdybym zaszła 3/4 cykle po zabiegu a nie w 1. Teraz już jestem spokojniejsza, mała zaczyna kopać, a to mnie uspokaja, że wszystko u niej dobrze :) Teraz z kolei bardziej się boje o szyjkowe tematy, skracanie itd już nie mogę się doczekać wizyty i zmierzenia, czy nic nie ucieka tam :)

Dziewczyny, lekarz który mnie prowadził nie zlecił mi tylko badania na cytomegalia. Zrobiłam sobie wczoraj Beta HCG aby sprawdzić ile mam tego hormonu po poronieniu(łyżeczkowanie 8 maja) I zrobiłam to cytomegalia żeby wiedzieć. Nie bardzo wiem jak interpretować ten wyniki będę bardzo Wdzięczna za pomoc.

IMG_0061.JPG

Tak do polskiego gin jadę.

Tak tak pamiętam ale też ci napisałam że w każdym landzie jest całkiem inaczej. Każdy land ma inne zasady i warunki. A z jakiego landu jest twoja koleżanka?
@młoda1994 do tego polskiego gina się wybierasz? Może on coś sensownego podpowie. Pisałam wcześniej, że mam znajomą w Niemczech i jeśli chcesz mogę podpytać jak to jest z tymi prywatnymi wizytami może wie coś więcej bo wiem, że niedawno urodziła tam.

Ten Niemiec gin też mi powiedział że za badanie nasienia się tu płaci A okazało że się urolog najpierw musi pobrać krew do badań i po tych wynikach daje skierowanie na badanie nasienia jedzie się do kliniki leczenia niepłodności i badanie nasienia jest bezpłatne. I wyniki lądują spowrotem do urologa.

@młoda1994 szczerze to nie wiem. Musiałabym zapytać, a to gdzieś mi Twój post umknął na ten temat :)

@Dmalw wychodzi na to, że nie chorowalas na cytomegalie i nie masz przeciwciał

@Lu_cy a jak tam u Ciebie? Na kiedy masz termin? :) to już chyba niedługo? :)

@młoda1994 szczerze to nie wiem. Musiałabym zapytać, a to gdzieś mi Twój post umknął na ten temat :)

Jakoś się toczę powoli do przodu. 36+5 :-) termin mam na 20 czerwca także proszę być w gotowości do przejęcia brzuszka [emoji8]

reklama

Możesz zapytać z jakiego landu jest i wtedy ci powiem czy jest sens pytać o wizyty prywatnie i badania czy nie. Bo jeśli pochodzi z innej części Niemiec to mi to nic nie powie. U niej mogą być prywatni lekarze i badania bez skierowań A u mnie tego nie ma.

Do góry