reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Loli05 To badanie genetyczne okres tu w niczym nie przeszkadza.. Myślę, że warto zrobić te badania bo będziesz miała podstawę do tego by wdrazyc odpowiednie leki w ciąży jeśli coś wyjdzie nie tak. Ile czasu minęło od poronienia?

reklama
Ja na trombofilie robiłam faktycznie z DNA. Pobrano U mnie próbkę śliny z policzka. Nie pamiętam dokładnie ale wydaje mi się że od razu mi pobrali A byłam na wizycie na popołudnie. Ale nie dam sobie ręki uciąć. ;)

Hej, czy któraś z Was stosuje saszetki inofem? Chodzi mi o to czy któraś czuła się po nich jakoś inaczej? Jestem dopiero w 23dc A od dobrego tygodnia bola mnie piersi i pobolewa mnie brzuch od paru dni, nie wiem czy mi nie namieszal ten inofem [emoji20][emoji20]

@COCO w ciąży z synem też śniły mi się przyjemne rzeczy, po których budziła się ze skurczami. Wygląda na to, że to częsta przypadłość.
Byłam dzisiaj u endokrynolog, znów zaproponowała mi leczenie otyłości jakimś lekiem, ale miesięczny koszt prawie 400zł. To nie na moją kieszeń. Zostaje jeszcze operacja bariatryczna, której się boję i raczej się nie zgodzę. Druga kwestia, że przy tych lekach na dłuższy czas trzeba zapomnieć o ciąży. Jedyny lek, który mogą przyjmować starające się i ciężarne to metformina (czyli leki glucophage, metformax, siofor itp.)
A teraz kwestia TSH. Dozwolony poziom dla starających się to max. 2,5-2,6. Powiedział mi to już drugi endokrynolog.

Mam do Was jeszcze pytanie o testy owulacyjne. Jak już wyjdzie pozytywny, to znaczy że w jakim czasie powinna być owulka?
Mój wynik tsh jest 2.1 A gin kazał obniżyć mąż do 1.0-1.5

Co do testów owu to jak test wychodzi pozytyw to od 24-36godzin występuje owu.

Aaa dziewczyny tak sie zle zlozylo ze zaczal mi sie okres,to ma sens robic trombofilie?ona troche sceptycznie nastawiona
Te badania z testdna napewno respektują też za granicą, bo dziewczyny na fejsie pisały że na ich podstawie w uk dostały heparyne

Hej, czy któraś z Was stosuje saszetki inofem? Chodzi mi o to czy któraś czuła się po nich jakoś inaczej? Jestem dopiero w 23dc A od dobrego tygodnia bola mnie piersi i pobolewa mnie brzuch od paru dni, nie wiem czy mi nie namieszal ten inofem [emoji20][emoji20]
Ja stosowałam ,ale kurczę nie mogę sobie przypomnieć czy coś się działo ;/

jesli chodzi o witaminy dla ciezarnych polecam stronke :)

mi po 2 cb w tym roku TSH wzroslo z 1,18 w styczniu do 1,68 w maju i gin powiedzil ze mam w czerwcu powtorzyc i jak mi sie utrzyma taki wysoki to da mi leki ... a nigdy z tarczyca nie mialam problemow , :(

za wszystkie co maja jutro wizyty trzymam kciuki !!
Dzięki dziewczyny ☺️ A właśnie z tej stronki korzystałam i zdecydowałam się jednak na duphavit pregna, zamówiłam od razu 5 opakowań bo bardzo fajna cena była w aptece w której zamawiam ;)

Co do badań, ja białka nie robiłam.. jeśli myślisz o genetycznych to zrobiłabym na twoim miejscu cały pakiet bo bardziej się opłaca, a zrobisz tylko Leiden i się okaże ze jest Ok za to pai możesz mieć już nie Ok. Wiec polecam cały pakiet z testdna za 330 zł. Wstawiam zdjęcie jak przygotować się do badania.
AC46BAD5-B559-4422-9CD3-A07E9B891109.jpeg

Mój wynik tsh jest 2.1 A gin kazał obniżyć mąż do 1.0-1.5

Co do testów owu to jak test wychodzi pozytyw to od 24-36godzin występuje owu.
Ja miałam w październiku 2,1 teraz jest 1,8 ani ginka ani diabetolog ani endokrynolog nie kazały obniżyć. Tak jak mówię trzeci lekarz powiedział mi, że dla starających się górna granica to ok 2,5-2,6. I ja to mogę potwierdzić bo wynik 2,1 miałam tuż przed zajściem w ciążę.

Ja stosuję już długi czas ovarin, a to to samo. Przez jakis, jakieś pół roku stosowałam inofem. U mnie w szegolnosci wyregulowalo cykle. Czułam i czuję się ok.

reklama
Ja miałam w październiku 2,1 teraz jest 1,8 ani ginka ani diabetolog ani endokrynolog nie kazały obniżyć. Tak jak mówię trzeci lekarz powiedział mi, że dla starających się górna granica to ok 2,5-2,6. I ja to mogę potwierdzić bo wynik 2,1 miałam tuż przed zajściem w ciążę.
Rozumiem. No ja mam akurat 2.1 Ale gin przepisał mi euthyrox n150 A n125 już mam nie brać. Dziennie dawka teraz 150 więc napewno obniże TSH.

A jeśli chodzi o te wyniki od mojego Endo to uwierzycie że nadal ich nie mam i ten mój gin ( stary buc) też nie. Teraz w czwartek będzie jak 3 tyg jestem po wizycie i wyników nie ma.

Do góry