Takaja123
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mój wynik tsh jest 2.1 A gin kazał obniżyć mąż do 1.0-1.5@COCO w ciąży z synem też śniły mi się przyjemne rzeczy, po których budziła się ze skurczami. Wygląda na to, że to częsta przypadłość.
Byłam dzisiaj u endokrynolog, znów zaproponowała mi leczenie otyłości jakimś lekiem, ale miesięczny koszt prawie 400zł. To nie na moją kieszeń. Zostaje jeszcze operacja bariatryczna, której się boję i raczej się nie zgodzę. Druga kwestia, że przy tych lekach na dłuższy czas trzeba zapomnieć o ciąży. Jedyny lek, który mogą przyjmować starające się i ciężarne to metformina (czyli leki glucophage, metformax, siofor itp.)
A teraz kwestia TSH. Dozwolony poziom dla starających się to max. 2,5-2,6. Powiedział mi to już drugi endokrynolog.
Mam do Was jeszcze pytanie o testy owulacyjne. Jak już wyjdzie pozytywny, to znaczy że w jakim czasie powinna być owulka?
Te badania z testdna napewno respektują też za granicą, bo dziewczyny na fejsie pisały że na ich podstawie w uk dostały heparyneAaa dziewczyny tak sie zle zlozylo ze zaczal mi sie okres,to ma sens robic trombofilie?ona troche sceptycznie nastawiona
Ja stosowałam ,ale kurczę nie mogę sobie przypomnieć czy coś się działo ;/Hej, czy któraś z Was stosuje saszetki inofem? Chodzi mi o to czy któraś czuła się po nich jakoś inaczej? Jestem dopiero w 23dc A od dobrego tygodnia bola mnie piersi i pobolewa mnie brzuch od paru dni, nie wiem czy mi nie namieszal ten inofem [emoji20][emoji20]
Dzięki dziewczyny A właśnie z tej stronki korzystałam i zdecydowałam się jednak na duphavit pregna, zamówiłam od razu 5 opakowań bo bardzo fajna cena była w aptece w której zamawiamjesli chodzi o witaminy dla ciezarnych polecam stronke
Witaminy w ciąży - jak wybrać najlepsze? Ranking suplementów diety - Pan Tabletka
Jak wybrać witaminy w ciąży i przy karmieniu piersią - mam dla Ciebie analizę i ranking topowych suplementów dla kobiet w ciąży. Zapraszam!pantabletka.pl
mi po 2 cb w tym roku TSH wzroslo z 1,18 w styczniu do 1,68 w maju i gin powiedzil ze mam w czerwcu powtorzyc i jak mi sie utrzyma taki wysoki to da mi leki ... a nigdy z tarczyca nie mialam problemow ,
za wszystkie co maja jutro wizyty trzymam kciuki !!
Ja miałam w październiku 2,1 teraz jest 1,8 ani ginka ani diabetolog ani endokrynolog nie kazały obniżyć. Tak jak mówię trzeci lekarz powiedział mi, że dla starających się górna granica to ok 2,5-2,6. I ja to mogę potwierdzić bo wynik 2,1 miałam tuż przed zajściem w ciążę.Mój wynik tsh jest 2.1 A gin kazał obniżyć mąż do 1.0-1.5
Co do testów owu to jak test wychodzi pozytyw to od 24-36godzin występuje owu.
Ja stosuję już długi czas ovarin, a to to samo. Przez jakis, jakieś pół roku stosowałam inofem. U mnie w szegolnosci wyregulowalo cykle. Czułam i czuję się ok.Hej, czy któraś z Was stosuje saszetki inofem? Chodzi mi o to czy któraś czuła się po nich jakoś inaczej? Jestem dopiero w 23dc A od dobrego tygodnia bola mnie piersi i pobolewa mnie brzuch od paru dni, nie wiem czy mi nie namieszal ten inofem [emoji20][emoji20]
Rozumiem. No ja mam akurat 2.1 Ale gin przepisał mi euthyrox n150 A n125 już mam nie brać. Dziennie dawka teraz 150 więc napewno obniże TSH.Ja miałam w październiku 2,1 teraz jest 1,8 ani ginka ani diabetolog ani endokrynolog nie kazały obniżyć. Tak jak mówię trzeci lekarz powiedział mi, że dla starających się górna granica to ok 2,5-2,6. I ja to mogę potwierdzić bo wynik 2,1 miałam tuż przed zajściem w ciążę.