reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Już nie dotarłam wczoraj do komputera - więc u mnie wg OM był 6t6d, a wg USG wyszło 6t0d, a pęcherzyk miał 1,15cm - i był jakiegoś dziwnego kształtu - taki kwadrat z zaokrąglonymi kątami, brzegi takie poszarpane. Więc może to i prawda z tą wielkością pęcherzyka.
@Oczekujaca123 Super wieści!

reklama
Już nie dotarłam wczoraj do komputera - więc u mnie wg OM był 6t6d, a wg USG wyszło 6t0d, a pęcherzyk miał 1,15cm - i był jakiegoś dziwnego kształtu - taki kwadrat z zaokrąglonymi kątami, brzegi takie poszarpane. Więc może to i prawda z tą wielkością pęcherzyka.
To identycznie jak u mnie wczoraj. A zarodek był widoczny?

U mnie znowu w druga stronę. Pęcherzyk ciazowy w 6t3d ma 3 cm aż. I to już przesadza o wszystkim. Jutro idę na potwierdzenie pustego jaja na kolejne USG

Pamiętasz może jakiej wielkości zarodek miałaś w 6tc? Wszystko się dobrze skończyło? Dla lekarza to było normalne, ze nie ma akcji serca na tym etapie?

Na usg z potwierdzonym serduszkiem zarodek miał 7.43 mm.
Gin bardzo długo szukała serduszka na wcześniejszym usg, nie znalazła i kazała czekać. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze, jestem teraz w 22 tc ze zdrowa dziewczynką. Życzę Ci tego samego, z całego serca. Mocno trzymam kciuki.

Ja mam lewa stronę brzucha cała w siniakach i zgrubieniach.. im większy brzuch tym bardziej boli i ciężej mi się wbić.

Na usg z potwierdzonym serduszkiem zarodek miał 7.43 mm.
Gin bardzo długo szukała serduszka na wcześniejszym usg, nie znalazła i kazała czekać. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze, jestem teraz w 22 tc ze zdrowa dziewczynką. Życzę Ci tego samego, z całego serca. Mocno trzymam kciuki.

Ja mam lewa stronę brzucha cała w siniakach i zgrubieniach.. im większy brzuch tym bardziej boli i ciężej mi się wbić.
Cudownie :) bardzo się cieszę i jednocześnie zazdroszczę :) trochę się podniosłam po wczorajszym dniu pełnym płaczu i stwierdziłam, ze muszę myśleć pozytywnie. Szanse są, wiec może i we mnie zacznie bić serducho, tym bardziej, ze zarodek wczoraj miał 3,6mm

Insuliny naczczo? To dużo, a po obciążeniu insulinę robilas? Dobrze ze lekarz zwiększył ci metformax
Na czczo samej miałam 89mg/dl
A po obciążeniu to tak jak pisałam wyżej po godzinie i po dwóch
975836

reklama
Cudownie :) bardzo się cieszę i jednocześnie zazdroszczę :) trochę się podniosłam po wczorajszym dniu pełnym płaczu i stwierdziłam, ze muszę myśleć pozytywnie. Szanse są, wiec może i we mnie zacznie bić serducho, tym bardziej, ze zarodek wczoraj miał 3,6mm
Nie pisałam wcześniej, bo nie miałam dostępu do swojej dokumentacji. U mnie ostatnio było tak:
5+4 hcg 3431, od ponad tygodnia trwało krwawienie
5+5 pęcherzyk w macicy (nie mam niestety wymiarów, nie mogę znaleźć zdjęcia :( )
5+6 hcg 5598 czyli przyrost na granicy, bo 63%
6+4 brak pęcherzyka zółtkowego, brak zarodka, pęcherzyk ciążowy (GS) o średnicy 11,9 mm
7+4 wszystko już było, w tym zarodek z czynnością serca, GS 23 mm, CRL 8,6 mm, wiek wg USG 6+6 i w I trymestrze ta różnica 5 dni nadal się pojawiała.
Nie brałam w tym czasie żadnych leków. Urodziłam zdrowego bobasa.
USG super nowoczesne, lekarz też doświadczony.

Do góry