reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Takaja123 to badanie AMH jest w diagnostyce? Ma jakąś inną nazwę jeszcze? To z krwi czy jak?
Prolaktynę mam dobrą, robiłam po poronieniu w 2dc była 8,1. Dwa lata temu robiłam po obciążeniu i wynik był ok.
Z ginem będzie ciężko, nie będę wydawać pieniędzy na prywatnego gina jeszcze.

@gigi_ w tym cyklu też nie zaobserwowałam śluzu dlatego właśnie pomyślałam o cyklu z wiesiołkiem. Przy stosunku nie ma problemu ze śluzem, ale w trakcie cyklu nic, zero żeby tak samo z siebie.

reklama
Dziewczyny otrzymałam dziś wynik badania genetycznego płodu po poronieniu. Wynik wskazuje na monosomie chromosomu x czyli zespół Turnera. Jutro mam rozmowę z genetykiem. Żałuję że za pierwszym razem nie zrobiłam takich badań... myślicie że wtedy też mogła być taka wada?
Niby wady genetyczne to przypadek,ale sama się nie znam [emoji3525] Bardzo żałuję że to Wam się przydarzyło [emoji3525][emoji3525][emoji3525] Dobrze że dostaniecie skierowanie na kariotypy.

A ja chciałam napisać że jestem po prenatalnych i wszystko jest ok [emoji3590]

Wyczytałam w necie że ta wadą jest wadą losową. Jutro pewnie genetyk mi powie więcej. I doczytałam że dotyczy tylko dziewczynek więc przy pierwszym poronieniu musiało być coś innego bo miałam chłopca.
@roki_1991 kariotypy dopiero przed nami,w poniedziałek idziemy do genetyka po skierowanie na kariotypy. Obawiam się tego wyniku że może coś będzie w kariotypach nie tak i co wtedy? Nie mam szans na zdrową ciążę??

Po pierwsze ta wada może być przypadkiem, u was nic nie musi być źle :) po drugie nawet jeśli coś wyjdzie to to nie jest tak ze nie macie szans na zdrowa ciążę. Jakieś tam szansę są, a jakie to pewnie zależy od kariotypu. Ale nie martw się na zapas, zrób badanie i poczekaj na wyniki :)

Po pierwsze ta wada może być przypadkiem, u was nic nie musi być źle :) po drugie nawet jeśli coś wyjdzie to to nie jest tak ze nie macie szans na zdrowa ciążę. Jakieś tam szansę są, a jakie to pewnie zależy od kariotypu. Ale nie martw się na zapas, zrób badanie i poczekaj na wyniki :)
Ehh wiem schizuje na zapas niepotrzebnie...masz rację nie ma co gdybać bo nic mi to nie pomoże :)

Dziewczyny odebrałam dziś wyniki. Wszystko w normie. Poczynając od morfologii, antygeny łożyska, komórki nk, antytrombina, toczen itd. W sumie 13 badań wszystko w normie.
Nie wiem co teraz. Tarczyca też w normie, prolaktyna tez.

reklama
@M@lly A możesz w skrócie przypomnieć swoją historię? Ile miałaś poronień i na jakim etapie?

@Paula919191 Dużo zależy od tego jakie kariotypy Wam wyjdą - prawdopodobieństwo urodzenia zdrowego dziecka poda Wam lekarz jak już pozna Wasze wyniki. Ciężko jest cokolwiek wyrokować póki nie ma zrobionych badań.

Do góry