reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Takaja123 to badanie AMH jest w diagnostyce? Ma jakąś inną nazwę jeszcze? To z krwi czy jak?
Prolaktynę mam dobrą, robiłam po poronieniu w 2dc była 8,1. Dwa lata temu robiłam po obciążeniu i wynik był ok.
Z ginem będzie ciężko, nie będę wydawać pieniędzy na prywatnego gina jeszcze.

@gigi_ w tym cyklu też nie zaobserwowałam śluzu dlatego właśnie pomyślałam o cyklu z wiesiołkiem. Przy stosunku nie ma problemu ze śluzem, ale w trakcie cyklu nic, zero żeby tak samo z siebie.

reklama
Dziewczyny otrzymałam dziś wynik badania genetycznego płodu po poronieniu. Wynik wskazuje na monosomie chromosomu x czyli zespół Turnera. Jutro mam rozmowę z genetykiem. Żałuję że za pierwszym razem nie zrobiłam takich badań... myślicie że wtedy też mogła być taka wada?
Niby wady genetyczne to przypadek,ale sama się nie znam [emoji3525] Bardzo żałuję że to Wam się przydarzyło [emoji3525][emoji3525][emoji3525] Dobrze że dostaniecie skierowanie na kariotypy.

A ja chciałam napisać że jestem po prenatalnych i wszystko jest ok [emoji3590]

Wyczytałam w necie że ta wadą jest wadą losową. Jutro pewnie genetyk mi powie więcej. I doczytałam że dotyczy tylko dziewczynek więc przy pierwszym poronieniu musiało być coś innego bo miałam chłopca.
@roki_1991 kariotypy dopiero przed nami,w poniedziałek idziemy do genetyka po skierowanie na kariotypy. Obawiam się tego wyniku że może coś będzie w kariotypach nie tak i co wtedy? Nie mam szans na zdrową ciążę??

Po pierwsze ta wada może być przypadkiem, u was nic nie musi być źle :) po drugie nawet jeśli coś wyjdzie to to nie jest tak ze nie macie szans na zdrowa ciążę. Jakieś tam szansę są, a jakie to pewnie zależy od kariotypu. Ale nie martw się na zapas, zrób badanie i poczekaj na wyniki :)

Po pierwsze ta wada może być przypadkiem, u was nic nie musi być źle :) po drugie nawet jeśli coś wyjdzie to to nie jest tak ze nie macie szans na zdrowa ciążę. Jakieś tam szansę są, a jakie to pewnie zależy od kariotypu. Ale nie martw się na zapas, zrób badanie i poczekaj na wyniki :)
Ehh wiem schizuje na zapas niepotrzebnie...masz rację nie ma co gdybać bo nic mi to nie pomoże :)

Dziewczyny odebrałam dziś wyniki. Wszystko w normie. Poczynając od morfologii, antygeny łożyska, komórki nk, antytrombina, toczen itd. W sumie 13 badań wszystko w normie.
Nie wiem co teraz. Tarczyca też w normie, prolaktyna tez.

reklama
@M@lly A możesz w skrócie przypomnieć swoją historię? Ile miałaś poronień i na jakim etapie?

@Paula919191 Dużo zależy od tego jakie kariotypy Wam wyjdą - prawdopodobieństwo urodzenia zdrowego dziecka poda Wam lekarz jak już pozna Wasze wyniki. Ciężko jest cokolwiek wyrokować póki nie ma zrobionych badań.

Do góry