reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Charlotte21 tak patrząc na laboratoria to u mnie luxmed ma najlepsze ceny. Ja chodzę prywatnie do lekarza i wszystkie badania jakie mi zaleca i recepty mam na imię 100% czyli refundacji zero. To jest jeden z lepszych lekarzy i nie zamierzam zmieniać jak już uda mi się zajsć w ciążę to wykupie sobie dodatkowe ubezpieczenie i lekarza i badania będę miała w cenie ubezpieczenia Wtedy. Za lekarza płacę 85zl

reklama
Co do cen badań to nawet nie powinnam się wypowiadać. Ostatnio zdałam sobie sprawę ile moich oszczędności poszło na moje badania. Szczególnie, że nie chodziłam na NFZ, bo bałam się, że mi nie pomogą. Dziękuję Bogu, że jestem na taki etapie swojego życia, że mogę sobie pozwolić na takie wydatki. Nie wiem co by się ze mną psychicznie działo jakbym nie miała możliwości robić badań, które mnie uspokajają :) A ogólnie to i tak ceny badań bardzo poszły w górę. Nie zbierałam akurat paragonów, (dopiero od niedawna) ale jak płacę w ŚLA, to za każdym razem jestem zdziwiona, że aż tyle. Sama beta około 27 zł kosztuje, pakiet hormonalny jakieś 120 zł. Idzie oszaleć.
A dziewczyny wy chodzicie prywatnie czy na NFZ? Bo ja już się zraziłam do tych prywatnych lekarzy i nie wiem czy przypadkiem nie załatwić sobie kogoś na NFZ.
Na nfz jest trudno, bo nawet jak lekarz jest ogarniety to nie moze zlecić wielu badan. Dopiero diagnostyka szpitalna jest pelniejsza, ale to juz w ogole ze świecą szukać lekarza, który taką diagnostyke w szpitalu przeprowadzi. Natomiast sprawdzac moze sie pakiet medyczny u prywatnego ubezpieczyciela.

Ja wczoraj byłam u lekarza bo @ się spóźnia, i dalej leczymy clo...
Miałam iść do innego gin ale w sumie ten już zna sytuację...

Dziewczyny możecie polecić mi jakiegoś lekarza lub klinikę w Małopolsce lub na Śląsku? Chcę wykonać badania kariotypu ale od razu po otrzymaniu wyników mieć konsultacje z specjalista.

Ja dostałam dziś kolejne wyniki. Wyszło MTHFR układ heterozygotyczny oraz PAI 1-4G układ homozygotyczny. Dziś mam konsultacje z genetykiem telefoniczna odnośnie zespołu Turnera który wyszedł z badania płodu to wspomnę o tych wynikach zobaczymy co powie. Mam w poniedziałek innego genetyka umówionego w Gdańsku ale podobno jest beznadziejna :p

@Paula919191 warto dopytać czy nie potrzebujesz większej dawki heparyny przy mutacji dodatkowo? A badalas homocysteine? Jeśli wyszła Ci Mutacja MTHFR warto zbadać poziom i przejść na Wit metylowe.

Dziewczyny możecie polecić mi jakiegoś lekarza lub klinikę w Małopolsce lub na Śląsku? Chcę wykonać badania kariotypu ale od razu po otrzymaniu wyników mieć konsultacje z specjalista.
Zobacz sobie na stronie test dna, tam też można zbadać kariotypy. Nawet jest jakiś zestaw badań po poronieniu, taki większy łącznie z kariotypami pary + inne badania za 1400zl. Link do: Badanie kariotypu przed ciążą i po poronieniu
Poszukaj tam w tych pakietach badań, bo są różne opcje. W klinikach często drożej wychodzą te badania niż na testdna

reklama
Kochana a do kogo chodzisz w Trójmieście? :) Bo ja też tu mieszkam i po drugim poronieniu Jestem na etapie szukania dobrego ginekologa
Mariusz Piątkowski (Gdynia), ale znalazłam na znanym lekarzu jeszcze jednego fajnego i myśle czy go nie sprawdzić, bo Piątkowski jest trochę arogancki, mimo ze jest świetnym specjalista. A ten drugi to Mariusz Łukaszuk

Do góry