reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@M@lly A możesz w skrócie przypomnieć swoją historię? Ile miałaś poronień i na jakim etapie?

@Paula919191 Dużo zależy od tego jakie kariotypy Wam wyjdą - prawdopodobieństwo urodzenia zdrowego dziecka poda Wam lekarz jak już pozna Wasze wyniki. Ciężko jest cokolwiek wyrokować póki nie ma zrobionych badań.
Dwa. Oba na przełomie 6/7 tc. Pierwsza ciąża od początku była pod znakiem zapytania. Serce biło ale słabo tydzień później juz ciąża obumarla. W tej serce biło normalnie wszystko niby w normie 4 dni później już ciąża obumarla.

Dziś miałam zabieg po 16 wyszłam do domu. Po 18 wzielam ibuprom. Teraz mam stan podgoraczkowy 37.2. Antybiotyk wzięłam przed chwilą. Zaczynam się martwić podwyższona temperatura

reklama
Dwa. Oba na przełomie 6/7 tc. Pierwsza ciąża od początku była pod znakiem zapytania. Serce biło ale słabo tydzień później juz ciąża obumarla. W tej serce biło normalnie wszystko niby w normie 4 dni później już ciąża obumarla.

Dziś miałam zabieg po 16 wyszłam do domu. Po 18 wzielam ibuprom. Teraz mam stan podgoraczkowy 37.2. Antybiotyk wzięłam przed chwilą. Zaczynam się martwić podwyższona temperatura
Ja przez tydzień po zabiegu miałam stan podgorączkowy. Brałam antybiotyk. Też się obawiałam, ale na szczęście nic więcej się nie działo.

@M@lly jesteś zabezpieczona antybiotykiem. Daj mu czas żeby zaczął działać. Dwa nawet trzy dni.

@Takaja123 ja naprawdę przez wiele lat nie miałam zastrzeżeń do tej lekarki. Chodzę do niej już 8lat. Nie lubię zmieniać przyzwyczajeń. Co najwyżej mogę gdzieś pójść na konsultacje, ale ona zna mnie na wylot. Regularne pilnuje badań, gdy dzieje się coś nagłego przyjmuje poza limitem pacjentów. Ufam jej, długo szukałam takiego gina.

@coco07 tak oba wyniki wyszły mi dobrze i niestety nie daje mi to spokoju.

@Dzoana88 dzwoniłam do diagnostyki to badanie z moczu na ueroplasme to koszt 240 zł za jedno badanie szok. To w luxmedzie mam pakiet 3 badań z wymazowki za 270zl.
Chyba zrobię ta ueroplasme z krwi najtaniej i najszybciej. :)

Napisałam do lekarza co i jak i ze maz bierze taki antybiotyk więc może mi też coś wpisze bo już sama nie wiem co o tym myslec
Wiele badań podrozalo, homocysteina z 32 na coś koło 60 parę zł w diagnostyce, więc możliwe że to też, ale przesada. Znalazłam na necie sposób na odzyskanie zapisów z wyblaklego paragonu [emoji16][emoji16] placilam 113zl
Cena ktora Ci podali no tragedia ja pierdziele szok [emoji33]
20190515_220748.jpg

@Dzoana88 cena mnie przerazila niestety. Alab ma najrozsadniejsza cenę 115 zł badanie z moczu ale przyjmują tylko we wtorki. Zastanawiam się nad tym jeszcze :)

Co do cen badań to nawet nie powinnam się wypowiadać. Ostatnio zdałam sobie sprawę ile moich oszczędności poszło na moje badania. Szczególnie, że nie chodziłam na NFZ, bo bałam się, że mi nie pomogą. Dziękuję Bogu, że jestem na taki etapie swojego życia, że mogę sobie pozwolić na takie wydatki. Nie wiem co by się ze mną psychicznie działo jakbym nie miała możliwości robić badań, które mnie uspokajają :) A ogólnie to i tak ceny badań bardzo poszły w górę. Nie zbierałam akurat paragonów, (dopiero od niedawna) ale jak płacę w ŚLA, to za każdym razem jestem zdziwiona, że aż tyle. Sama beta około 27 zł kosztuje, pakiet hormonalny jakieś 120 zł. Idzie oszaleć.
A dziewczyny wy chodzicie prywatnie czy na NFZ? Bo ja już się zraziłam do tych prywatnych lekarzy i nie wiem czy przypadkiem nie załatwić sobie kogoś na NFZ.

Ja za betę placilam w jednym miejscu 35 zł a w drugim 40zl
Co do cen badań to nawet nie powinnam się wypowiadać. Ostatnio zdałam sobie sprawę ile moich oszczędności poszło na moje badania. Szczególnie, że nie chodziłam na NFZ, bo bałam się, że mi nie pomogą. Dziękuję Bogu, że jestem na taki etapie swojego życia, że mogę sobie pozwolić na takie wydatki. Nie wiem co by się ze mną psychicznie działo jakbym nie miała możliwości robić badań, które mnie uspokajają :) A ogólnie to i tak ceny badań bardzo poszły w górę. Nie zbierałam akurat paragonów, (dopiero od niedawna) ale jak płacę w ŚLA, to za każdym razem jestem zdziwiona, że aż tyle. Sama beta około 27 zł kosztuje, pakiet hormonalny jakieś 120 zł. Idzie oszaleć.
A dziewczyny wy chodzicie prywatnie czy na NFZ? Bo ja już się zraziłam do tych prywatnych lekarzy i nie wiem czy przypadkiem nie załatwić sobie kogoś na NFZ.

reklama
Ja chodzę prywatnie, jednak ciężko jest trafić na godnego polecenia lekarza na nfz. Ale mój nie jest taki drogi 150 zł za wizytę i jeśli tylko się da to załatwia badania żeby nie płacić. Złoty człowiek - gdyby nie on i jego stoicki spokój to bym chyba wylądowała w psychiatryku

Do góry