reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@mloda1994 jesli ma sie porzadne problemy z tarczyca, a zwlaszcza w ciazy ma to znaczenie. I nie chodzi o to, by trzymac norme, ale tsh w granicach 1, max 1,5
Ja nie wiem dokładnie jakie mam wyniki ale czekam na wyniki mają przyjść poczta i wtedy będę wiedziała wszystko o wynikach. Zdaniem Endo jest z hormonami wszystko ok tylko niby zdiagnozowal mi ta cukrzyce.

reklama
Dziewczyny jak bierzecie ten olej z wiesiołka? Ile razy dziennie. Pomyślałam że wezmę sobie od najbliższego cyklu, bo coś ostatnio nie widzę śluzu płodnego. Nie chce mi się wierzyć, że cztery miesiące od poronienia nie miałam jeszcze owulki. A jeśli faktycznie nie miałam, to dlaczego tak się dzieje i co z tym robić?
Witaj :-) możliwe że możesz mieć tak że nie masz śluzu plodnego lub jest skapy. Miałam tak samo po poronieniu. Pomimo tego że pęcherzyki były ładne po stymulacji clo I zastrzyku to śluz praktycznie skapy.
Proponuję ci olej z wiesiołka. Po braniu jednego cyklu lub dwóch wszystko wróciło do normy że śluzem. Ale jeśli masz problem z pecherzykami nie rosną bo polecam zgłosić się do ginekologa i endokrynologa najlepiej lekarz dwa w jednym. Skąd jesteś ?
Badałaś prolaktyne ? Ona czasami potrafi właśnie tak zrobić z pecherzykami że nie rosną.

Ja mam cały czas śluz zabarwiony na delikatny kolor beżowy. Nie ma tego dużo, może 3 razy w ciągu dnia na papierze toaletowym, ale jednak... stresuje mnie to tylko. Czy możliwe, ze luteina i duphaston jeszcze nie działają? Biorę je od niedzielnego popołudnia

Proponuję mój system. Nastawiam budzik np na 7 aby wstać. To nastawiam też na 6. Biorę tabletkę i idę dalej spać. U mnie się sprawdza ;)

A czy którejś z was lekarz powiedział, ze nie powinno się iść spać po tabletce ? Tylko trzeba normalnie działać, coś robić? Bo mi tak lekarka powiedziała i dlatego mi to nawet nie przyszło do głowy żeby tak robić :oops:
Ale to zwykła lekarka rodzinna mi przepisywała i mówiła właśnie o tym spaniu i jedzeniu. Pójdę 30 maja do endo to na pewno go o to zapytam...
Bo może ona nie ma racji :confused:

Dziewczyny otrzymałam dziś wynik badania genetycznego płodu po poronieniu. Wynik wskazuje na monosomie chromosomu x czyli zespół Turnera. Jutro mam rozmowę z genetykiem. Żałuję że za pierwszym razem nie zrobiłam takich badań... myślicie że wtedy też mogła być taka wada?

Dziewczyny mam już wszystkie wyniki poza komórkami nk i wszystko w normie.
Dziewczyny otrzymałam dziś wynik badania genetycznego płodu po poronieniu. Wynik wskazuje na monosomie chromosomu x czyli zespół Turnera. Jutro mam rozmowę z genetykiem. Żałuję że za pierwszym razem nie zrobiłam takich badań... myślicie że wtedy też mogła być taka wada?
A da się ją wykluczyć? Nie zdecydowałam się na badanie genetyki plodu dlatego pytam. A to nie jest tak ze jesli rodzicom (ja i mąż) badania genetyczne wyjdą ok to znaczy ze płodu też powinny?

A da się ją wykluczyć? Nie zdecydowałam się na badanie genetyki plodu dlatego pytam. A to nie jest tak ze jesli rodzicom (ja i mąż) badania genetyczne wyjdą ok to znaczy ze płodu też powinny?
Wady genetyczne mogą być przypadkiem. Jeśli ty i mąż macie prawidłowy kariotyp to wada płodu jest przypadkowym złym połączeniem komórek.

Mogło być wszystko, tak na prawdę nie jesteś w stanie tego stwierdzić. A ty i mąż robiliście kariotypy??

reklama

Wyczytałam w necie że ta wadą jest wadą losową. Jutro pewnie genetyk mi powie więcej. I doczytałam że dotyczy tylko dziewczynek więc przy pierwszym poronieniu musiało być coś innego bo miałam chłopca.
@roki_1991 kariotypy dopiero przed nami,w poniedziałek idziemy do genetyka po skierowanie na kariotypy. Obawiam się tego wyniku że może coś będzie w kariotypach nie tak i co wtedy? Nie mam szans na zdrową ciążę??

Do góry