reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Zzzzzz do mnie zostałaś wywołana bo partner jest w trakcie chemii. Ale ja wiem, że ciąża po chemii partnera jest możliwa. Prawie dwa lata temu miał już chemię, a na początku roku zaszłam w ciążę.

@młoda1994 a doczytałaś że castagnus to trzeba brać 1 tabletkę na 60 kg wagi? Jak przekroczyłam 134kg brałam po dwie, ale chyba było za mało, bo mnie nie wzruszyło. Ja bym zaczekała z braniem do nowego cyklu.

@M@lly jak mnie bolało podbrzusze pod koniec pierwszego tygodnia od poronienia ginka zalecił brać mi jednocześnie nospe max i paracetamol dawkowanie 3x1 nospa i 3x2 tabletki paracetamolu. Może spróbuj w ten sposób.
Mam w domu ibuprom max i zwykla nosne. Pomoglo Ci? Po ostatnim nic mnie nie bolalo więc teraz się martwię

reklama
@Zzzzzz do mnie zostałaś wywołana bo partner jest w trakcie chemii. Ale ja wiem, że ciąża po chemii partnera jest możliwa. Prawie dwa lata temu miał już chemię, a na początku roku zaszłam w ciążę.

@młoda1994 a doczytałaś że castagnus to trzeba brać 1 tabletkę na 60 kg wagi? Jak przekroczyłam 134kg brałam po dwie, ale chyba było za mało, bo mnie nie wzruszyło. Ja bym zaczekała z braniem do nowego cyklu.

@M@lly jak mnie bolało podbrzusze pod koniec pierwszego tygodnia od poronienia ginka zalecił brać mi jednocześnie nospe max i paracetamol dawkowanie 3x1 nospa i 3x2 tabletki paracetamolu. Może spróbuj w ten sposób.
Tak tak wiem że 2 tabletki powyżej 60kg zobaczymy jak na mnie zadziała.

@M@lly tak pomagało mi, tylko że u mnie jeszcze była wtedy torbiel czynnościowa na jajniku i prawdopodobnie ona dawała powodowała ból. No a skurcze wiadomo, wszystko się obkurczało. Ale nie powiem jakieś 20min po przyjęciu tych leków ból ładnie się wyciszał. To zaleciła mi ginka w szpitalu, bo do nich podjechałam żeby coś zaradzili.

Kraków. Tu nie ma małych szpitali
Tez jestem z Krakowa jeśli to nie tajemnica to proszę napisz jaki szpital.

Ja ronilam w Żeromskim, co prawda pojechałam z krwawieniem ale zajęli się mna "po ludzku" i dostałam od całego personelu dużo wsparcia i co chwilę proponowali rozmowę z psychologiem
Ale to nie jest tak ze musze mieć umowę by mieć platne l4? Chcialam szybko wrócić do pracy. Na umowie mam najniższa krajowa. Psychicznie czuje się gorzej niz ostatnio. Nie chcę skierowania od psychiatrii bo w przyszłości chce podejść na egzamin kuratorski i nie mogę mieć leczenia psychologicznego.
Jeżeli umowa się kończy a dalej trwa l4 to wypłaca je zus

Ja ronilam w Żeromskim, co prawda pojechałam z krwawieniem ale zajęli się mna "po ludzku" i dostałam od całego personelu dużo wsparcia i co chwilę proponowali rozmowę z psychologiemJeżeli umowa się kończy a dalej trwa l4 to wypłaca je zus
Na Żeromskiego mnie splawili i powiedzieli ze moge zostać na oddziale ale przed poniedziałkiem się mną nie zainteresują. Więc najlepiej jak przyjdę we wtorek i tam daja tabsy i sa przeciwni zabiegowi. Termin mam na Ujastku.

Na Żeromskiego mnie splawili i powiedzieli ze moge zostać na oddziale ale przed poniedziałkiem się mną nie zainteresują. Więc najlepiej jak przyjdę we wtorek i tam daja tabsy i sa przeciwni zabiegowi. Termin mam na Ujastku.
Na Ujastku przyjmują rano daja tabsy na rozluźnienie czy roszczerzenie nie wiem potem po ok 3h zabieg ok 20min 2h leżenia i do domu. Psychicznie lepiej niz tabsy i czekać ja mam ciąże obumarla i skoro ostatnio nie poronilam to teraz jest male prawdopodobieństwo że samo się zacznie

@M@lly zapomniałam napisać o tym l4. Wystarczy, że przyniesiesz zwolnienie w ostatnim dniu umowy i możesz ciągnąć do oporu (184dni).

Kochana a orientujesz się może które z tych z cennika są Ana 3 i ana2? Załączam zdjęcie. Bo ja nie mam pojęcia tam jest tyle tych jądrowych :/
Z tych to żadne. Znaczy się tu masz jakby pojedynczo wszystko to co jest w profilu ana3 ale bez sensu robić je osobno. Ja zaraz sprawdzę jak się nazywały moje

Nie nie biorę tego ale kupiłam castagnus i nie wiem czy zacząć od dzisiaj (13dc) czy poczekać do @ I zacząć od 1dc . Endo mi powiedział że mogę brać castagnus bo to lek ziołowy.
Wiele dziewczyn tu brało i były zadowolone więc może warto :)

reklama

Ja ronilam w Żeromskim, co prawda pojechałam z krwawieniem ale zajęli się mna "po ludzku" i dostałam od całego personelu dużo wsparcia i co chwilę proponowali rozmowę z psychologiemJeżeli umowa się kończy a dalej trwa l4 to wypłaca je zus
A polecasz jakiegoś lekarza lub klinikę w krk?

Do góry