reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@M@lly zapomniałam napisać o tym l4. Wystarczy, że przyniesiesz zwolnienie w ostatnim dniu umowy i możesz ciągnąć do oporu (184dni).
Szczerze chciałabym od czerwca iść do nowej pracy. Oczywiście jak uda mi się znaleźć. Ale do końca miesiąca sobie załatwię. Ale jak szpital da mo np od 15 do 22 a od 23 do 31 maja wezmę od pierwszego kontaktu też mi zus zaplaci skoro umowa do 17.05?

reklama
Z tych to żadne. Znaczy się tu masz jakby pojedynczo wszystko to co jest w profilu ana3 ale bez sensu robić je osobno. Ja zaraz sprawdzę jak się nazywały moje

Wiele dziewczyn tu brało i były zadowolone więc może warto :)
Też dużo czytałam właśnie i zdecydowałam się spróbować i ja. Może akurat pomoże. [emoji6]

Szczerze chciałabym od czerwca iść do nowej pracy. Oczywiście jak uda mi się znaleźć. Ale do końca miesiąca sobie załatwię. Ale jak szpital da mo np od 15 do 22 a od 23 do 31 maja wezmę od pierwszego kontaktu też mi zus zaplaci skoro umowa do 17.05?
Jeżeli jest ciągłość zwolnienia to zus płaci cały czas, tylko kolejne zwolnienie wysyła się do Twojego oddziału zusu a nie do pracodawcy.
A polecasz jakiegoś lekarza lub klinikę w krk?
Niestety nie.

@M@lly nie powiem Ci dokładnie czy specjalizacja ma znaczenie. Od dekady nie śledzę zmian w prawie pracy. Ale widzę, że @Margosia tu dużo podpowiada.

@roki_1991 @młoda1994 wspominała, że choruje na padaczkę. W ulotce wyraźnie pisze, że nie można wtedy stosować oleju z wiesiołka.

Boże, jak ja tu czytam te historie, ze tyle każą czekać z martwym dzidziusiem to mnie krew zalewa. Ja co prawda tez zostałam odesłana z jednego szpitala, ze brak miejsc, ale już w kolejnym bardzo fajnie się mna zajęli. A pojechałam zaraz na drugi dzień po wizycie na której dowiedziałam się ze serduszko nie bije. Bardzo bardzo współczuje, takiego bezsensownego czekania :(

@coco07 jak tam samopoczucie u Ciebie? :) pogadslas z mężem? :)

@Dzoana88 dzwoniłam do labu i Wymaz najlepiej robić w środku cyklu no szyjka przed @ może być wrażliwa ale i tak zrobią jak pojawi się krew na wymazowce to przelozymy :)

@M@lly nie powiem Ci dokładnie czy specjalizacja ma znaczenie. Od dekady nie śledzę zmian w prawie pracy. Ale widzę, że @Margosia tu dużo podpowiada.

@roki_1991 @młoda1994 wspominała, że choruje na padaczkę. W ulotce wyraźnie pisze, że nie można wtedy stosować oleju z wiesiołka.
Kochana ale tu nikt nie pisze o wiesiolku tylko o castagnusie. A mam pytanie do Ciebie powiedz mi czy odczuwasz bóle w dole pleców przy chodzeniu? Mi to strasznie dokucza i jak później wejdę do domu to nie wiem co mam robić czy usiąść czy się położyć czy chodzić po ścianach tak boli

No to jest nie do pomyślenia
Ja w poniedziałek się dowiedziałam że nie ma akcji serca i kazał mi we wtorek do szpitala jechać, bez skierowania może dlatego że jest tam ordynatorem dodam że dziecko nie żyło od 2 dni dlatego jest dla mnie nie do zrozumienia tak długo kogoś zbywac. Ja w sumie w martwej ciąży bulam tylko 8 dni.
Dostałam pokój jednoosobowy z dala od ciężarnych, dostawałam tabletki na zmianę z kroplówkami nic niecruszalo przez tydzień, w tym czasie codziennie pobierane krew czy nie ma zakażenia i wprowadzeni profilaktycznie antybiotyk. Na koniec wezwali jeszcze jednego lekarza na konsultacje i kobitka mi mówi pani się nie boi tydzień czasu pani na mnie czekała a ja takie zabiegi robię od 50 lat dzięki Bogu jest wszystko ok a podejście w szpitalu pierwsza klasa nawet się nie spodziewalam takiejego zainteresowania ze strony personelu

reklama
@młoda1994 10kg temu było jeszcze spoko, teraz czasami bolą mnie plecy. Ale to głównie jak wcześniej długo chodzę.
Sorki zakręciłam się z tym wiesiołkiem.

Do góry