reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Mam wyniki polowy badan. Wynika ze wszystko w normie. Mąż teraz jest na badaniu nasienia do 7 dni wynik.

reklama
Hej @Paula919191 odpisuje po wywołaniu mnie przez @aspekt . Nie znam dokładnie Twojej historii, po krótkim przeczytaniu wątku wnioskuję, że Twój partner miał raka a sama jesteś w trakcie diagnozy po stracie ciąży.

Ja poronilam dwukrotnie. Ostatnio w 16tc to był luty 2018 r. W maju 2018 r okazalo się że mąż ma raka jądra. U siebie w tym czasie zdiagnozowałam zespół antyfosfolipidowy, ANA 3 (anty ds dna) oraz ureoplasme.
Po diagnozie mojego męża i wycięciu jadra zdecydowaliśmy sie na kolejne podejście. Liczylismy się z tym że możemy nie zdążyć przed chemią więc zaczęliśmy się interesować mrożeniem nasienia. W między czasie kupilam na własną rękę encorton i heparyne z acardem. Na szczęście udalo mi sie zajść bardzo szybko w ciążę. Tydzień po odjęciu jądra. O tym jak ciężka to byla ciąża pisac nie będę. Napisze tylko ze 13 marca urodzilam zdrowa córkę. Spokojnie da się mieć dzieci z jednym jądrem. Jeżeli jesteście w trakcie chemioterapii to z tego co się orientowałam należy odczekać rok i można się starać. W trakcie tego roku zadbaj o obnizenie przeciwciał (jeżeli masz podwyższone). Ja brałam przed ciaza bromelaine (w dobrych ilosciach) pilam sok z pokrzywy na czczo (dobrej jakosci) bralam regulator homocysteiny (bo mialam wysoka) z folianem i tez odpowiednia dawke euthyroxu.
Przed ciaza i w ciąży bylam na protokole autoimmunologicznym.

Partner niech rozwazy rezygnację z węglowodanów. Chleba przede wszystkim, makaronów itp. moja mama w trakcie chemioterapii praktykowala terapię sodą. Ja również pilam sodę dla zdrowia.

To moje rady wez z nich dla siebie tyle ile potrzebujesz a resztę wyrzuć ;)

Nastawienie to polowa sukcesu.

Załączniki

• Screenshot_20190510-161124.jpg
    Screenshot_20190510-161124.jpg
    232,2 KB · Wyświetleń: 61
  • Screenshot_20190510-161114.jpg
    Screenshot_20190510-161114.jpg
    258,3 KB · Wyświetleń: 62
  • Screenshot_20190510-161106.jpg
    Screenshot_20190510-161106.jpg
    258,7 KB · Wyświetleń: 62
Hej @Paula919191 odpisuje po wywołaniu mnie przez @aspekt . Nie znam dokładnie Twojej historii, po krótkim przeczytaniu wątku wnioskuję, że Twój partner miał raka a sama jesteś w trakcie diagnozy po stracie ciąży.

Ja poronilam dwukrotnie. Ostatnio w 16tc to był luty 2018 r. W maju 2018 r okazalo się że mąż ma raka jądra. U siebie w tym czasie zdiagnozowałam zespół antyfosfolipidowy, ANA 3 (anty ds dna) oraz ureoplasme.
Po diagnozie mojego męża i wycięciu jadra zdecydowaliśmy sie na kolejne podejście. Liczylismy się z tym że możemy nie zdążyć przed chemią więc zaczęliśmy się interesować mrożeniem nasienia. W między czasie kupilam na własną rękę encorton i heparyne z acardem. Na szczęście udalo mi sie zajść bardzo szybko w ciążę. Tydzień po odjęciu jądra. O tym jak ciężka to byla ciąża pisac nie będę. Napisze tylko ze 13 marca urodzilam zdrowa córkę. Spokojnie da się mieć dzieci z jednym jądrem. Jeżeli jesteście w trakcie chemioterapii to z tego co się orientowałam należy odczekać rok i można się starać. W trakcie tego roku zadbaj o obnizenie przeciwciał (jeżeli masz podwyższone). Ja brałam przed ciaza bromelaine (w dobrych ilosciach) pilam sok z pokrzywy na czczo (dobreh
Dobrze słyszeć ze się da.

Rozpisze się jeszcze o tej metforminie. W PL występuje pod różnymi nazwami producenta oraz zwykła lub o przedłużonym uwalnianiu. Ostatnio diabetolog zmieniła mi na glucophage XS czyli o przedłużonym uwalnianiu. Nie powiem boli mnie nadbrzusze, mam biegunki. Ale po miesiącu schudłam 2kg co do tej pory graniczyło u mnie z cudem. Próbuj dalej, szukaj, nie daj się stłamsić takiemu gadaniu.

A @młoda1994 nie wiem czy przyjmujesz oeparol (wiesiołek), ale przy padaczce nie można tego brać. Moja matka ostatnio dostała, żeby odbudować błonę śluzową gardła i w ulotce jest kategoryczny zakaz.
Nie nie biorę tego ale kupiłam castagnus i nie wiem czy zacząć od dzisiaj (13dc) czy poczekać do @ I zacząć od 1dc . Endo mi powiedział że mogę brać castagnus bo to lek ziołowy.

Pytałam czy dostanę jakieś tabletki na ta cukrzyce ale powiedział mi że to nic nie da. Że dieta i ruch lub operacja bariatryczna.

Po diagnozie mojego męża i wycięciu jadra zdecydowaliśmy sie na kolejne podejście. Liczylismy się z tym że możemy nie zdążyć przed chemią więc zaczęliśmy się interesować mrożeniem nasienia. W między czasie kupilam na własną rękę encorton i heparyne z acardem. Na szczęście udalo mi sie zajść bardzo szybko w ciążę. Tydzień po odjęciu jądra. O tym jak ciężka to byla ciąża pisac nie będę. Napisze tylko ze 13 marca urodzilam zdrowa córkę. Spokojnie da się mieć dzieci z jednym jądrem. Jeżeli jesteście w trakcie chemioterapii to z tego co się orientowałam należy odczekać rok i można się starać. W trakcie tego roku zadbaj o obnizenie przeciwciał (jeżeli masz podwyższone). Ja brałam przed ciaza bromelaine (w dobrych ilosciach) pilam sok z pokrzywy na czczo (dobrej jakosci) bralam regulator homocysteiny (bo mialam wysoka) z folianem i tez odpowiednia dawke euthyroxu.
Przed ciaza i w ciąży bylam na protokole autoimmunologicznym.

Partner niech rozwazy rezygnację z węglowodanów. Chleba przede wszystkim, makaronów itp. moja mama w trakcie chemioterapii praktykowala terapię sodą. Ja również pilam sodę dla zdrowia.

To moje rady wez z nich dla siebie tyle ile potrzebujesz a resztę wyrzuć ;)

Nastawienie to polowa sukcesu.
Hej, mój mąż nie ma raka, musiała zajść jakaś pomyłka z inną osobą, badania nasienia męża też wyszły w porządku więc narazie jeśli chodzi o męża to nie ma u niego zadnego problemu. U mnie narazie wyszły tylko te Ana1 dlatego o nie pytałam ale dzięki za rady odnośnie tego jak je obniżyć :)

reklama
Hej, mój mąż nie ma raka, musiała zajść jakaś pomyłka z inną osobą, badania nasienia męża też wyszły w porządku więc narazie jeśli chodzi o męża to nie ma u niego zadnego problemu. U mnie narazie wyszły tylko te Ana1 dlatego o nie pytałam ale dzięki za rady odnośnie tego jak je obniżyć :)
@Zzzzzz do mnie zostałaś wywołana bo partner jest w trakcie chemii. Ale ja wiem, że ciąża po chemii partnera jest możliwa. Prawie dwa lata temu miał już chemię, a na początku roku zaszłam w ciążę.

@młoda1994 a doczytałaś że castagnus to trzeba brać 1 tabletkę na 60 kg wagi? Jak przekroczyłam 134kg brałam po dwie, ale chyba było za mało, bo mnie nie wzruszyło. Ja bym zaczekała z braniem do nowego cyklu.

@M@lly jak mnie bolało podbrzusze pod koniec pierwszego tygodnia od poronienia ginka zalecił brać mi jednocześnie nospe max i paracetamol dawkowanie 3x1 nospa i 3x2 tabletki paracetamolu. Może spróbuj w ten sposób.

Do góry