reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@M@lly Nie wiem jak u Ciebie z finansami, ale jeśli psychicznie nie możesz czekać, to może jakaś prywatna klinika by wchodziła w grę? To chyba tylko nie jest mały koszt pewnie coś ok 1000-1500zł...
Ja miałam zabieg w 11tc, w 7tc było widać serduszko, a rozwój zatrzymał się ok 8tc - chodziłam zupełnie nieświadoma, że dzieje się coś złego. A na wizycie kontrolnej - puste jajo płodowe... Miałam jedynie śluz o kolorze kawy z mlekiem. Może jeszcze te 5 dni wytrzymasz?

reklama
@M@lly może warto też pójść bezpośrednio na oddział i porozmawiać z ordynatorem oddziału? Niby ten 15 05 niedługo ale moim zdaniem i tak już długo Cię przetrzymali, a to też nie jest dobre jedli wda się jakieś zakażenie.

Juz czekam ponad 1h. Na decyzję czy termin będzie przed 15.05. Najgorze to że mam komunie w niedzielę. A psychicznie jestem w rozsyoce

Chcę się podzielić z Wami historią mojej mamy:
Wczoraj rozmawiałam z mamą szczerze, jak to było, jak była w ciąży ze mną.
Zaszła od jednego razu. Był to stosunek czwarty w ciągu dnia, więc teoretycznie nasienie osłabione. I zaryzykowali i zaszła od razu. Do lekarza poszła bodajże w 4 miesiącu, podobno tak się kiedyś chodziło. Na dodatek (około 3 miesiąc), wieszała firany i spadła ze stołka. Z ciążą nic się nie stało. Jak była impreza rodzinna, to wypiła jedną, dwie lampki wina. Luuz całkowity. To, co ja robię, to ją przeraża, ale wspiera mnie.
Tata też uważa i jest przekonany, że od jednego razu jest ciąża i że ja coś zmyślam i się pyta, czemu się jeszcze zabezpieczamy. Więcej dzieci nie mieli oprócz mnie, bo nie chcieli.

@NadziejawPanu A skąd ona ma pewność, od którego stosunku zaszła w ciążę? Skoro tylko jednego dnia w miesiącu doszło do zbliżeń, to akurat nie ma wpływu na jakość nasienia, bo przecież spermatogeneza trwa ok 72dni, a nie kilka godzin. No bez jaj... To już akurat brak edukacji.

Juz czekam ponad 1h. Na decyzję czy termin będzie przed 15.05. Najgorze to że mam komunie w niedzielę. A psychicznie jestem w rozsyoce
U mnie było to samo w szpitalach że musiałam czekać bo nie mieli miejsc żeby mnie przyjąć...to jest dramat jakiś. No ale ja nie chodziłam aż tyle czasu z martwą ciąża i jak zadzwoniłam w dniu gdy mieli mnie przyjąć a babka mi mówi że jednak miejsc nie ma to ją zapytałam kto za to odpowie jak wda się jakieś zakażenie. Kazała zadzwonić na nast.dzien i nagle się miejsce znalazło...

Dziewczyny dostałam wynik przeciwciał przeciwjadrowych ANA i wyszło 1:320 typ ziarnisty. Co to oznacza? Bo rozumiem że wynik jest dodatni ale ten typ to już nie wiem o co chodzi. Wizytę mam u immunologa 23.05 i zastanawiam się czy skoro ten wynik jest dodatni to należy zrobić ANA 2i 3??

reklama
Dziewczyny dostałam wynik przeciwciał przeciwjadrowych ANA i wyszło 1:320 typ ziarnisty. Co to oznacza? Bo rozumiem że wynik jest dodatni ale ten typ to już nie wiem o co chodzi. Wizytę mam u immunologa 23.05 i zastanawiam się czy skoro ten wynik jest dodatni to należy zrobić ANA 2i 3??

Tak, jeżeli wynik jest dodatni trzeba zrobić ana2 i 3 żeby wiedzieć czy wyjdą jakieś konkretne rzeczy. Z doświadczenia powiem ci ze 1:320 to nie jest wysoki wynik i bardzo możliwe że w profilu ana3 wszystkie antygeny wyjdą ujemne. U mnie na początku było 1:640 i dodatnie w ana3 było dsDNA a pół roku później było 1:320 i w ana3 wszystko ujemne :)
Oczywiście pokaż wynik immunologowi bo może warto w ciąży brać encorton, chociaż 5mg. U mnie się sprawdziło

Do góry