reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wolałam dopytać, jestem spokojniejsza

No kochana moje gratulacje :) w końcu ktoś łapie wolny brzuszek :) tygodnie widzę że już dopytałaś w lab. Na logikę są liczone od dni plodnych, więc masz super wynik na swój czas :)
Co to za badanie jest co bada ? Na krzepliwość jest chyba inne badanie ?

@Charlotte21gratulacje kochana :) będzie dobrze bierzesz leki musi być dobrze ... Masz jakieś objawy ? Ból piersi ?

Miała któraś z Was problemy z hemoroidami ?
Dziękuję. Trzymam kciuki za siebie. Leki biorę, objawy inne niż w poprzedniej ciąży (wtedy strasznie ale to strasznie bolały mnie piersi, mdliło mnie, byłam strasznie senna. Ale po poronieniu w ogóle moje miesiączki były mniej bolesne, piersi nie bolały, mniej rozdrażniona byłam. I tak sobie teraz tłumaczę brak objawów. Boli mnie brzuch. Tak inaczej, ale boli cały czas. A i jeden niezmienny objaw: ciągłe wzdęcia. Martwi mnie trochę to dobre samopoczucie, ale może to przez leki :)
Jeżeli chodzi o hemoroidy, to niestety miałam. Bardzo nieprzyjemna sprawa. Kupiłam maść i tak się wyleczyłam :D

reklama
Witam.
Dziś się dowiedziałam ze moja druga ciąża obumarla w sumie na tym samym etapie tj 6/7 tc. Pierwsza w zeszlym roku, druga wg usg tydzień temu. Tak i w tej tak i w tamtej w jednym tygodniu serce biło tydzien po juz nie. Jestem załamana. Dzis bylam na konsultacji u innej lekarki u ktorej chcialam prowadzić ciąże. Zaeiodlam się na niej totalna znieczulica i traktowanie pacjenta z góry. Kolejny raz będę oczyszczana. Mam nadzieję że znów bez komplikacji. Boje się. Nie bólu fizycznego a psychicznego. Najgorsze jest to ze na poprzednich dwóch usg w obecnej ciąży wszystko było ok. Byl jeden pecherzyk i jedno serce. A dziś jak bylam u innej babki byl jeden pecherzyk z zarodkiem bez bijącego serca i drugi pusty którego wcześniej nie było. Nie umiala mi wyjaśnić skąd się wziął. Bo nie badala mnie wcześniej. Dba pewności zrobiłam betę z 24.04 bylo 50876 a z dzis 80634. Więc za mały przyrost i chyba nie ma sensu powtarzać za 2 dni. W czwartek mam dostać termin zabiegu. Chciałabym od razu zrobić badania by określić przyczynę ale nie wiem jakie. Mąż na piątek umówił się na badanie nasienia pod kątem wad genetycznych. Nie wiem co dalej.
Tak mi przykro :( :( :( Ja poroniłam raz, teraz boje się kolejnego razu. Trzymaj się dzielnie. Ciężko coś mi doradzić. Przeżyj najpierw ten czas zabiegu i potem pomyślimy nad badanimi. Jestem zszokowana. Coraz wiecej kobiet roni. Ludzie... co się dzieje?

Niby na opakowaniu pisze ze raz dziennie. Mi gin kazała brać dwa razy dziennie :) czy pomogło, nie wiem. Ale stwierdziłam że warto próbować ;)
I długo to piłaś przed zajściem w ciążę ze swoją córeczka? Ja wyśle mamie pieniądze i powiem jej żeby kupiła mi 120 saszetek i wysłała zobaczę bo czytałam i bardzo dobre zastosowanie ma. Wiadomo nie na wszystko pomoże ale może akurat. Warto spróbować.

I długo to piłaś przed zajściem w ciążę ze swoją córeczka? Ja wyśle mamie pieniądze i powiem jej żeby kupiła mi 120 saszetek i wysłała zobaczę bo czytałam i bardzo dobre zastosowanie ma. Wiadomo nie na wszystko pomoże ale może akurat. Warto spróbować.

Brałam to już przed drugą ciążą. Po poronieniu się "obraziłam" i długi czas się piłam wcale, bo się nie staraliśmy. Ale myślę że warto spróbować, bo zaszkodzić nie zaszkodzi :) tym bardziej jeśli masz problem z zajściem

Ok. Będę próbować wszystkiego co jest dozwolone dla starających się. Dziękuję kochana. Spokojnego wieczoru życzę. [emoji847]

reklama
Tak mi przykro :( :( :( Ja poroniłam raz, teraz boje się kolejnego razu. Trzymaj się dzielnie. Ciężko coś mi doradzić. Przeżyj najpierw ten czas zabiegu i potem pomyślimy nad badanimi. Jestem zszokowana. Coraz wiecej kobiet roni. Ludzie... co się dzieje?
Tak tylko jeśli chciałabym zrobić badanie genetyczne plodu to muszę sie zdecydować przed zabiegiem. Ale nie wiem czy to cos da czy nie będą to pieniadze wyrzucone w bloto. I nie lepiej zainwestować w inne badania?

Do góry