reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@coco07, @ivvonka Dziękuję za ciepłe słowa wsparcia.

Widzę że tu już kolejka do przejmowania brzuszka @kb.karola90 ;). Piękny, przyznaję, można się zapatrzeć. Trzymam kciuki za szczęśliwy finisz.

Ja jestem po kontroli u gin. Po zabiegu wszystko ok, jestem spokojniejsza. Teraz musimy swoje odczekać i być może, będziemy mogli rozważyć kolejną próbę.

Mam też pytanie - czy któraś z Was miała po poronieniu zleconą Chlamydię i Mycoplasmę z kanału szyjki? Żadnych innych badań lekarka mi nie zleciła (nadal stoi na straży stanowiska że u nas był to przypadkowy błąd genetyczny) oprócz tych. Wydaje mi się, że akurat w naszym przypadku to badanie to strzał w ciemno, ale pewnie je zrobię, żeby niczego nie zaniechać.

Ja miałam to zlecone i wyniki były ok

Cześć

Przykro mi,ze pojawiają się tu kolejne nowe osoby :( ale i tak się witam :)

Cały czas Was podczytuję, trzymam kciuki za staraczki i za te, które każdego dnia walczą z ogromnym strachem, czy dziecko tym razem przeżyje.

U nas dziś 12+2, wczoraj usg genetyczne nie wykazało żadnych nieprawidłowości. Trochę tylko mi smutno ze bobo spało i nie zobaczyłam, jak się rusza. Wygląda na to, że powoli najgorsze już za nami, ale ciągle nie potrafię się cieszyć. Ciągle przekładam moment powiedzenia najbliższym o ciąży, bo przecież na kolejnej wizycie może się okazać, że jednak znowu serduszko nie bije. Czy jest w ogóle szansa, że to kiedyś minie? Czy dopiero po porodzie? ;)

Cześć

Przykro mi,ze pojawiają się tu kolejne nowe osoby :( ale i tak się witam :)

Cały czas Was podczytuję, trzymam kciuki za staraczki i za te, które każdego dnia walczą z ogromnym strachem, czy dziecko tym razem przeżyje.

U nas dziś 12+2, wczoraj usg genetyczne nie wykazało żadnych nieprawidłowości. Trochę tylko mi smutno ze bobo spało i nie zobaczyłam, jak się rusza. Wygląda na to, że powoli najgorsze już za nami, ale ciągle nie potrafię się cieszyć. Ciągle przekładam moment powiedzenia najbliższym o ciąży, bo przecież na kolejnej wizycie może się okazać, że jednak znowu serduszko nie bije. Czy jest w ogóle szansa, że to kiedyś minie? Czy dopiero po porodzie? ;)
Witaj w klubie wystraszonych ;) u mnie dziś 10tydzien się zaczął, genetyczne dopiero mam 9.05 i czekam na nie z niecierpliwością... Dla mnie magiczny tydzień,na który czekam to 14. Poprzednio w 13poronilam więc liczę na to że tym razem jak go przekrocze to trochę się uspokoję... Oby...i tak jak Ty narazie staram się nikomu nie mówić. Trzymam za Ciebie kciuki :*
Dziewczyny od którego tygodnia można używać tego detektora tętna?? Bo postanowiłam kupić ale gdzieś mi się rzuciło w oczy że od 13tyg

Witaj w klubie wystraszonych ;) u mnie dziś 10tydzien się zaczął, genetyczne dopiero mam 9.05 i czekam na nie z niecierpliwością... Dla mnie magiczny tydzień,na który czekam to 14. Poprzednio w 13poronilam więc liczę na to że tym razem jak go przekrocze to trochę się uspokoję... Oby...i tak jak Ty narazie staram się nikomu nie mówić. Trzymam za Ciebie kciuki :*
Dziewczyny od którego tygodnia można używać tego detektora tętna?? Bo postanowiłam kupić ale gdzieś mi się rzuciło w oczy że od 13tyg
Ja używałam chyba od 10tc ale na początku mega na spokojnie. Jak nie mogłam znaleźć to chodziłam, jadłam coś słodkiego czy piłam i po jakimś pół godziny na nowo sprawdzałam. Trzeba pamiętać że na tym etapie Dzidziuś jest naprawdę maleńki i nie zawsze łatwo Go znaleźć. Ale ja bardzo polecam detektor :)

Ja używałam chyba od 10tc ale na początku mega na spokojnie. Jak nie mogłam znaleźć to chodziłam, jadłam coś słodkiego czy piłam i po jakimś pół godziny na nowo sprawdzałam. Trzeba pamiętać że na tym etapie Dzidziuś jest naprawdę maleńki i nie zawsze łatwo Go znaleźć. Ale ja bardzo polecam detektor :)
Czyli już mogę się za nim rozglądać :D myślę że będę znacznie spokojniejsza z tym detektorem bo teraz to najchętniej na USG chodziłabym co tydzień ;p

Czyli już mogę się za nim rozglądać :D myślę że będę znacznie spokojniejsza z tym detektorem bo teraz to najchętniej na USG chodziłabym co tydzień ;p
Myślę że zdecydowanie możesz się już rozglądać :) tylko pamiętaj żeby używać go z głową, bo jakby miał powodować u Ciebie jeszcze większy stres to nie warto.

@Madzix88 chyba wszystkie po poroneniu strasznie przeżywamy kolejną ciążę. Ja teraz powinnam wg. Ostatniej miesiączki w 7t2 a wg usg mam 6+3 i juz się stresuje. Serduszko bije tylko nie wiem czy tak jak powinno bo lekarka mi tego nie powiedziała. I tak żyje w strachu. Byłam na tej wizycie i myślałam ze po niej się uspokoje a tak nie jest.

reklama
Do góry