reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@coco07, @ivvonka Dziękuję za ciepłe słowa wsparcia.

Widzę że tu już kolejka do przejmowania brzuszka @kb.karola90 ;). Piękny, przyznaję, można się zapatrzeć. Trzymam kciuki za szczęśliwy finisz.

Ja jestem po kontroli u gin. Po zabiegu wszystko ok, jestem spokojniejsza. Teraz musimy swoje odczekać i być może, będziemy mogli rozważyć kolejną próbę.

Mam też pytanie - czy któraś z Was miała po poronieniu zleconą Chlamydię i Mycoplasmę z kanału szyjki? Żadnych innych badań lekarka mi nie zleciła (nadal stoi na straży stanowiska że u nas był to przypadkowy błąd genetyczny) oprócz tych. Wydaje mi się, że akurat w naszym przypadku to badanie to strzał w ciemno, ale pewnie je zrobię, żeby niczego nie zaniechać.

Ja miałam to zlecone i wyniki były ok

Cześć

Przykro mi,ze pojawiają się tu kolejne nowe osoby :( ale i tak się witam :)

Cały czas Was podczytuję, trzymam kciuki za staraczki i za te, które każdego dnia walczą z ogromnym strachem, czy dziecko tym razem przeżyje.

U nas dziś 12+2, wczoraj usg genetyczne nie wykazało żadnych nieprawidłowości. Trochę tylko mi smutno ze bobo spało i nie zobaczyłam, jak się rusza. Wygląda na to, że powoli najgorsze już za nami, ale ciągle nie potrafię się cieszyć. Ciągle przekładam moment powiedzenia najbliższym o ciąży, bo przecież na kolejnej wizycie może się okazać, że jednak znowu serduszko nie bije. Czy jest w ogóle szansa, że to kiedyś minie? Czy dopiero po porodzie? ;)

Cześć

Przykro mi,ze pojawiają się tu kolejne nowe osoby :( ale i tak się witam :)

Cały czas Was podczytuję, trzymam kciuki za staraczki i za te, które każdego dnia walczą z ogromnym strachem, czy dziecko tym razem przeżyje.

U nas dziś 12+2, wczoraj usg genetyczne nie wykazało żadnych nieprawidłowości. Trochę tylko mi smutno ze bobo spało i nie zobaczyłam, jak się rusza. Wygląda na to, że powoli najgorsze już za nami, ale ciągle nie potrafię się cieszyć. Ciągle przekładam moment powiedzenia najbliższym o ciąży, bo przecież na kolejnej wizycie może się okazać, że jednak znowu serduszko nie bije. Czy jest w ogóle szansa, że to kiedyś minie? Czy dopiero po porodzie? ;)
Witaj w klubie wystraszonych ;) u mnie dziś 10tydzien się zaczął, genetyczne dopiero mam 9.05 i czekam na nie z niecierpliwością... Dla mnie magiczny tydzień,na który czekam to 14. Poprzednio w 13poronilam więc liczę na to że tym razem jak go przekrocze to trochę się uspokoję... Oby...i tak jak Ty narazie staram się nikomu nie mówić. Trzymam za Ciebie kciuki :*
Dziewczyny od którego tygodnia można używać tego detektora tętna?? Bo postanowiłam kupić ale gdzieś mi się rzuciło w oczy że od 13tyg

Witaj w klubie wystraszonych ;) u mnie dziś 10tydzien się zaczął, genetyczne dopiero mam 9.05 i czekam na nie z niecierpliwością... Dla mnie magiczny tydzień,na który czekam to 14. Poprzednio w 13poronilam więc liczę na to że tym razem jak go przekrocze to trochę się uspokoję... Oby...i tak jak Ty narazie staram się nikomu nie mówić. Trzymam za Ciebie kciuki :*
Dziewczyny od którego tygodnia można używać tego detektora tętna?? Bo postanowiłam kupić ale gdzieś mi się rzuciło w oczy że od 13tyg
Ja używałam chyba od 10tc ale na początku mega na spokojnie. Jak nie mogłam znaleźć to chodziłam, jadłam coś słodkiego czy piłam i po jakimś pół godziny na nowo sprawdzałam. Trzeba pamiętać że na tym etapie Dzidziuś jest naprawdę maleńki i nie zawsze łatwo Go znaleźć. Ale ja bardzo polecam detektor :)

Ja używałam chyba od 10tc ale na początku mega na spokojnie. Jak nie mogłam znaleźć to chodziłam, jadłam coś słodkiego czy piłam i po jakimś pół godziny na nowo sprawdzałam. Trzeba pamiętać że na tym etapie Dzidziuś jest naprawdę maleńki i nie zawsze łatwo Go znaleźć. Ale ja bardzo polecam detektor :)
Czyli już mogę się za nim rozglądać :D myślę że będę znacznie spokojniejsza z tym detektorem bo teraz to najchętniej na USG chodziłabym co tydzień ;p

Czyli już mogę się za nim rozglądać :D myślę że będę znacznie spokojniejsza z tym detektorem bo teraz to najchętniej na USG chodziłabym co tydzień ;p
Myślę że zdecydowanie możesz się już rozglądać :) tylko pamiętaj żeby używać go z głową, bo jakby miał powodować u Ciebie jeszcze większy stres to nie warto.

@Madzix88 chyba wszystkie po poroneniu strasznie przeżywamy kolejną ciążę. Ja teraz powinnam wg. Ostatniej miesiączki w 7t2 a wg usg mam 6+3 i juz się stresuje. Serduszko bije tylko nie wiem czy tak jak powinno bo lekarka mi tego nie powiedziała. I tak żyje w strachu. Byłam na tej wizycie i myślałam ze po niej się uspokoje a tak nie jest.

reklama
Do góry