reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@witch84 dziękuję :)
A to dobra informacja, że tylko półszlaban na procenty. Ooo, gaduła się obudziła, Idę jej wpajać miłość do mleka.

@roki_1991 ten wymaz z cewki też pamiętam. Jak pokazał mi sprzęt do pobierania to stwierdziłam, że to se ne da. brrrr.

reklama
Witam Was dziewczyny. Jejku tyle tu naskrobane ostatnio że dopiero dziś nadrabiam chociaż nie wszystko chce się czytać :p chyba nie wszyscy chcą przyjąć do siebie rady innych. Ja dzięki temu wątkowi zdecydowałam się na zrobienie badań i tylko dlatego jestem obecnie na heparynie i rozpoczęłam 9tydzien ciąży. Lekarze nie radzili żadnych badań,a dziewczyny z forum wręcz przeciwnie. Posłuchałam rad na forum i intuicji i wierzę, że tym razem się uda :)

@Jivka trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze !
@Takaja123 u mnie było tak że wszystkie testy odrzucilismy i wybraliśmy metodę co 2 dni i podzialalo. Nawet nie wiem kiedy miałam owulacje i to u nas pomogło.

Mój mąż zaraz po badaniu trombofili miał zrobić badanie nasienia. Ani on nie zdążył zrobić ani ja trombofili i nie daje mi to spokoju. Tak ja odwlekalam bo zawsze coś a teraz jestem w ciąży i sie boję że mam jakaś mutacje... Siedzę w domu i dostaję świra. Mam nadzieje ze przejdzie mi przeziebienie w przyszłym tygodniu i w końcu dotrę do laboratorium.

A moje drogie powiedzcie co wiecie ba temat temperatury w ciazy? Bo moja ( daj Boże przez infekcje ) strasznie sie waha. Dwa dni temu miałam grubo ponad 37 a od wczoraj nie przekracza 37 i znowu się martwię

@annkow111 To zrób badanie w kierunku mutacji teraz, przecież ciąża nie ma wpływu na geny - bo nie będzie Ci to dawać spokoju :) Temperaturą się nie sugeruj - musiałabyś ją mierzyć codziennie przed wstaniem z łóżka i tak dalej.... Tak jak w przypadku obserwacji cyklu. Jeśli mierzysz w ciągu dnia, to ona może się wahać.

Ivvonka wasza historia jest naprawde piekna.

Roki nadal zero pomyslu na imie. Maly musi sie chyba sam okreslic jak chce sie nazywac [emoji23] bo ja nic nie potrafie wymyslic. W sensie nic mi totalnie nie pasuje do niego.

@ivvonka dziękuję za Twoja historie i wcale nie straszysz czy to ciąża po poronieniu czy ciąża bez komplikacji zawsze coś może wyjść nie tak. Ty tu jedynie pokazujesz, że wszystko jest możliwe i ile masz w sobie siły i miłości do Ali :) trzymam za Was kciuki ❤

@annkow111 ja też odpuszczam już paski ale u nas metoda co dwa dni to raczej nie wyjdzie :) jeśli chodzi o badanie na trombofilie możesz zrobić nawet teraz:) może nie masz żadnej mutacji, a poronienie było przypadkiem.

@Jivka kochsna trzymam mocno kciuki za dobre wieści z wizyty ❤❤❤

@cukier.wanilinowy dziękuję bardzo. U Ciebie pamiętam było bardzo pod górkę. A teraz jesteś za granicą czy w Polsce? A co do imienia. U nas do 36 tygodnia jechała w brzuchu na ksywkach różnego rodzaju. Później dopiero się objawiło, że Ala by pasowało.

@Takaja123 dziękuję. :)

@annkow111 temperatura w ciąży jest trochę wyższa. U mnie to tylko na początku taka była. A poniżej 37 jak masz podczas przeziębienia to już bajki, jak mawiał mój dziadek. Będzie dobrze. Teraz coraz cieplej. Wietrz też dobrze pokój, zwłaszcza przed snem. Tylko siebie stamtąd zabierz, żeby Cię nie przewiało.

@ivvonka zgadzam się z @Takaja123 . Żadnej z nas nie straszysz. Takie sytuacje sie zdarzają. Ty swoja postawą pokazujesz jak silną kobietą jesteś! ❤
@witch84 ja właśnie średnio przeglądałam sie swojej temperaturze. Zazwyczaj mierzylam jak wróciłam z pracy późnym popołudniem. Teraz mierze od rana bo boje się ze stan podgoraczkowy wroci
@Takaja123 u nas ta metoda zadziałała. Chociaż może też moja głowa się trochę uspokoila i nie czułam takiego napięcia jak zawsze. Trzymam kciuki za udane starania!

A ja mam jeszcze jedno pytanie. O to badanie na krzepliwść. Bo ginka mi go nie zleciła. I tak się zastanawiam czy jeśli ciążę z synem donosiłam i nie było tego typu problemu, to znaczy że on mnie nie dotyczy? Czy może jednak powinnam zrobić te badania? Po poronieniu dostałam tylko skierowanie na estrogeny, prolaktynę LH i FSH. Wszystko wyszło prawidłowo.

reklama
A ja mam jeszcze jedno pytanie. O to badanie na krzepliwść. Bo ginka mi go nie zleciła. I tak się zastanawiam czy jeśli ciążę z synem donosiłam i nie było tego typu problemu, to znaczy że on mnie nie dotyczy? Czy może jednak powinnam zrobić te badania? Po poronieniu dostałam tylko skierowanie na estrogeny, prolaktynę LH i FSH. Wszystko wyszło prawidłowo.
Wybór należy do Ciebie. Czasem wady ujawniają się po czasie. Już po donoszonej ciąży. Nie jest to duży koszt bo za 330zl masz zbadane 6 genów. Badanie możesz zrobić w każdej chwili. I ja bym napewno zrobiła wymazy ginekologiczne ureaplasma/mykoplasma/chlamydia.

Do góry