reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Oczekujaca123 Biore swansona 400 mg

@Dzoana88 Ja tez mam mutacje myhrf, wiec również muszę kupić zmetylowane

@roki_1991 Dzieki☺️ Jak będę badać te witaminy to wtedy pomyśle. Jakoś myślałam ze dziewczyny pisały tu o homocysteinie a nie witaminach:p

@Lu_cy Dziekuje☺️ Hematologa mam za 2 tygodnie to może mi coś więcej powie lub wyciągnę od niego jakieś skierowanie ;)

reklama
@młoda1994 tsh faktycznie wysoki. Jeśli chcesz wszystko stopniowo to rozumiem. Ja to od razu wszystko robiłam żeby jak najszybciej moc działać :)

@Oczekujaca123 jesteście coraz dalej mocno trzymam za Was kciuki ❤
Gadaniem nic się nie przejmuj. Walczysz dzielnie dla Maluszków ❤

@kb.karola90 kochana jak tam u Ciebie?
Przestałam naciskać na męża i wszystko wróciło do normy :) nie sądziłam, że to aż taka presja dla mężczyzny. Ale warto słuchać rad :) podzialalismy więc może coś wyjdzie :D

Ostatnia edycja:
@Takaja123 faceci już tacy są [emoji4] Mój też miał opory jak widział jak szaleję z temperaturą czy testami i prosił żebym to odstawiła bo on nie potrafi na zawołanie... A nie potrafimy też co 2 dni bo jesteśmy zmęczeni [emoji1787] Więc odstawiłam wszystko i jak przyszedł najbardziej płodny śluz to go trochę zachęciłam i od razu wyszło [emoji4] Jeszcze wakacje pomogły mojej psychice się wyluzować po owu [emoji4]

@młoda1994 tsh faktycznie wysoki. Jeśli chcesz wszystko stopniowo to rozumiem. Ja to od razu wszystko robiłam żeby jak najszybciej moc działać :)

@Oczekujaca123 jesteście coraz dalej mocno trzymam za Was kciuki ❤
Gadaniem nic się nie przejmuj. Walczysz dzielnie dla Maluszków ❤

@kb.karola90 kochana jak tam u Ciebie?
Przestałam naciskać na męża i wszystko wróciło do normy :) nie sądziłam, że to aż taka presja dla mężczyzny. Ale warto słuchać rad :) podzialalismy więc może coś wyjdzie :D
Wiesz prawda jest taka że my czasem nawet nie wiemy że naciskamy :) ale najważniejsze że się chłop odblokował, cieszy mnie to bardzo :)
A ja sobie leżę w szpitalu, jest decyzja o ściągnięciu szwu w sobotę w skończonym 37tc wg OM o ile wcześniej nic nie zacznie się dziać. Wczoraj był na dyżurze mój lekarz i był bardzo zdziwiony i zły że nadal mam szew (wcześniej do niego nie dzwoniłam bo byłam zbyt zła). Nawet chciał mi sam ten szew zdjąć ale mnie już te 2 dni nie zbawią a tu jest nowy ordynator i nie chciałam robić mojemu lekarzowi pod górkę. On mi wszystko wyjaśnił no i głównie chodzi o to że ten nowy ordynator wprowadza nowe porządki...
Takze w sobotę pozbywamy się szewka i jakiś czas zostajemy na obserwacji i albo się zacznie poród albo do domu jeszcze z Antosiem w brzuszku :)

@Jivka kochana myślałam, że tylko nam się nie chce co 2 dzień i jesteśmy zbyt leniwi :D następny cykl bez spiny i zbędnego stresu to najlepsze rozwiązanie :) A jutro u Ciebie wizyta serduszkowa więc mocno trzymam kciuki ❤️

@kb.karola90 no właśnie nie wiedziałam, że nieświadomie sama doprowadza męża do takiego stanu. Ale sam pytał o te paski i inne rzeczy więc wszystko mu w tym cyklu mówiłam co i jak. Teraz bez spiny co ma być to będzie i bez zbędnego swirowania :)
Niedługo sobota i zdejma szew cały czas Wam kibicuje :) pewnie wolałabys jak najszybciej zobaczyć Antosia i Go przytulić :)

@kb.karola90 już tak blisko do szczęśliwego happy endu [emoji4] Bardzo się cieszę [emoji3590]
Czym bliżej tym bardziej nie mogę się doczekać :) chyba oszaleje jak Go już urodze :D a Ty jak się czujesz?
@Jivka kochana myślałam, że tylko nam się nie chce co 2 dzień i jesteśmy zbyt leniwi :D następny cykl bez spiny i zbędnego stresu to najlepsze rozwiązanie :) A jutro u Ciebie wizyta serduszkowa więc mocno trzymam kciuki ❤️

@kb.karola90 no właśnie nie wiedziałam, że nieświadomie sama doprowadza męża do takiego stanu. Ale sam pytał o te paski i inne rzeczy więc wszystko mu w tym cyklu mówiłam co i jak. Teraz bez spiny co ma być to będzie i bez zbędnego swirowania :)
Niedługo sobota i zdejma szew cały czas Wam kibicuje :) pewnie wolałabys jak najszybciej zobaczyć Antosia i Go przytulić :)
No i to jest najlepsze podejście...co ma być to będzie :) ja cały czas trzymam za Was kciuki :) a może Ty czekasz właśnie na mój brzuszek...kto wie ;)
Bardzo chcę już przytulić Antosia :) nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak to będzie...

@Takaja123 dokładnie jutro wizyta, dzisiaj jeszcze mam wolne i cały czas o tym myślę i się nakręcam :/
@kb.karola90 czuję się bardzo dobrze, jakieś delikatne mdłości czuję rano, a tak to właściwie nie czułabym że jestem w ciąży [emoji4] Ja Ci powiem jak będzie - mega ciężko [emoji14] Śpij ile się da, wiem że nie da się na zapas, ale przynajmniej będziesz pamiętała jak to było [emoji16]

Zgadzam się to jest minimalny wynik witaminy D3, ale na razie skupiam się na najważniejszych hormonach, które powinny być dobre do zajścia w ciążę i donoszenia ciąży, czyli prolaktyna, progesteron, FSH, TSH, ft3, ft4 LH, AMH to są chyba niezbędne hormony do zajścia w ciążę i do donoszenia ciąży do końca. Tak mi się wydaję. Jeżeli się mylę proszę o jakieś rady w temacie hormonów które są ważne do zajścia w ciążę i jej donoszenia.
Dla Ciebie do poczytania o d3 i m.in. owulacji. Pisze to lekarz ginekolog

reklama
@Takaja123 wyniki za 3 tygodnie Ale powinno być wszystko okej bo gdyby cos widział niepokojącego to by odrazu mowil lekarz. Boli mnie brzuch i dziś dostalam @ A myślałam że dopiero za jakieś dwa dni. Także za jakieś cztery dni zaczynam. Tylko kurcze też chce bez spiny i na luzie. No zobaczymy. Jutro idę jeszcze sprawdzić wit b12 i kwas foliowy. Bo nie wiem czemu mi zaczęła wzrastać homocysteina. Spadała troche wolniej Ale mimo to ładnie. Nastawilam się na poniżej 8 a tu zonk ciut ponad 10 ech.

Do góry