reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Oczekujaca123 Biore swansona 400 mg

@Dzoana88 Ja tez mam mutacje myhrf, wiec również muszę kupić zmetylowane

@roki_1991 Dzieki☺️ Jak będę badać te witaminy to wtedy pomyśle. Jakoś myślałam ze dziewczyny pisały tu o homocysteinie a nie witaminach:p

@Lu_cy Dziekuje☺️ Hematologa mam za 2 tygodnie to może mi coś więcej powie lub wyciągnę od niego jakieś skierowanie ;)

reklama
@młoda1994 tsh faktycznie wysoki. Jeśli chcesz wszystko stopniowo to rozumiem. Ja to od razu wszystko robiłam żeby jak najszybciej moc działać :)

@Oczekujaca123 jesteście coraz dalej mocno trzymam za Was kciuki ❤
Gadaniem nic się nie przejmuj. Walczysz dzielnie dla Maluszków ❤

@kb.karola90 kochana jak tam u Ciebie?
Przestałam naciskać na męża i wszystko wróciło do normy :) nie sądziłam, że to aż taka presja dla mężczyzny. Ale warto słuchać rad :) podzialalismy więc może coś wyjdzie :D

Ostatnia edycja:
@Takaja123 faceci już tacy są [emoji4] Mój też miał opory jak widział jak szaleję z temperaturą czy testami i prosił żebym to odstawiła bo on nie potrafi na zawołanie... A nie potrafimy też co 2 dni bo jesteśmy zmęczeni [emoji1787] Więc odstawiłam wszystko i jak przyszedł najbardziej płodny śluz to go trochę zachęciłam i od razu wyszło [emoji4] Jeszcze wakacje pomogły mojej psychice się wyluzować po owu [emoji4]

@młoda1994 tsh faktycznie wysoki. Jeśli chcesz wszystko stopniowo to rozumiem. Ja to od razu wszystko robiłam żeby jak najszybciej moc działać :)

@Oczekujaca123 jesteście coraz dalej mocno trzymam za Was kciuki ❤
Gadaniem nic się nie przejmuj. Walczysz dzielnie dla Maluszków ❤

@kb.karola90 kochana jak tam u Ciebie?
Przestałam naciskać na męża i wszystko wróciło do normy :) nie sądziłam, że to aż taka presja dla mężczyzny. Ale warto słuchać rad :) podzialalismy więc może coś wyjdzie :D
Wiesz prawda jest taka że my czasem nawet nie wiemy że naciskamy :) ale najważniejsze że się chłop odblokował, cieszy mnie to bardzo :)
A ja sobie leżę w szpitalu, jest decyzja o ściągnięciu szwu w sobotę w skończonym 37tc wg OM o ile wcześniej nic nie zacznie się dziać. Wczoraj był na dyżurze mój lekarz i był bardzo zdziwiony i zły że nadal mam szew (wcześniej do niego nie dzwoniłam bo byłam zbyt zła). Nawet chciał mi sam ten szew zdjąć ale mnie już te 2 dni nie zbawią a tu jest nowy ordynator i nie chciałam robić mojemu lekarzowi pod górkę. On mi wszystko wyjaśnił no i głównie chodzi o to że ten nowy ordynator wprowadza nowe porządki...
Takze w sobotę pozbywamy się szewka i jakiś czas zostajemy na obserwacji i albo się zacznie poród albo do domu jeszcze z Antosiem w brzuszku :)

@Jivka kochana myślałam, że tylko nam się nie chce co 2 dzień i jesteśmy zbyt leniwi :D następny cykl bez spiny i zbędnego stresu to najlepsze rozwiązanie :) A jutro u Ciebie wizyta serduszkowa więc mocno trzymam kciuki ❤️

@kb.karola90 no właśnie nie wiedziałam, że nieświadomie sama doprowadza męża do takiego stanu. Ale sam pytał o te paski i inne rzeczy więc wszystko mu w tym cyklu mówiłam co i jak. Teraz bez spiny co ma być to będzie i bez zbędnego swirowania :)
Niedługo sobota i zdejma szew cały czas Wam kibicuje :) pewnie wolałabys jak najszybciej zobaczyć Antosia i Go przytulić :)

@kb.karola90 już tak blisko do szczęśliwego happy endu [emoji4] Bardzo się cieszę [emoji3590]
Czym bliżej tym bardziej nie mogę się doczekać :) chyba oszaleje jak Go już urodze :D a Ty jak się czujesz?
@Jivka kochana myślałam, że tylko nam się nie chce co 2 dzień i jesteśmy zbyt leniwi :D następny cykl bez spiny i zbędnego stresu to najlepsze rozwiązanie :) A jutro u Ciebie wizyta serduszkowa więc mocno trzymam kciuki ❤️

@kb.karola90 no właśnie nie wiedziałam, że nieświadomie sama doprowadza męża do takiego stanu. Ale sam pytał o te paski i inne rzeczy więc wszystko mu w tym cyklu mówiłam co i jak. Teraz bez spiny co ma być to będzie i bez zbędnego swirowania :)
Niedługo sobota i zdejma szew cały czas Wam kibicuje :) pewnie wolałabys jak najszybciej zobaczyć Antosia i Go przytulić :)
No i to jest najlepsze podejście...co ma być to będzie :) ja cały czas trzymam za Was kciuki :) a może Ty czekasz właśnie na mój brzuszek...kto wie ;)
Bardzo chcę już przytulić Antosia :) nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak to będzie...

@Takaja123 dokładnie jutro wizyta, dzisiaj jeszcze mam wolne i cały czas o tym myślę i się nakręcam :/
@kb.karola90 czuję się bardzo dobrze, jakieś delikatne mdłości czuję rano, a tak to właściwie nie czułabym że jestem w ciąży [emoji4] Ja Ci powiem jak będzie - mega ciężko [emoji14] Śpij ile się da, wiem że nie da się na zapas, ale przynajmniej będziesz pamiętała jak to było [emoji16]

Zgadzam się to jest minimalny wynik witaminy D3, ale na razie skupiam się na najważniejszych hormonach, które powinny być dobre do zajścia w ciążę i donoszenia ciąży, czyli prolaktyna, progesteron, FSH, TSH, ft3, ft4 LH, AMH to są chyba niezbędne hormony do zajścia w ciążę i do donoszenia ciąży do końca. Tak mi się wydaję. Jeżeli się mylę proszę o jakieś rady w temacie hormonów które są ważne do zajścia w ciążę i jej donoszenia.
Dla Ciebie do poczytania o d3 i m.in. owulacji. Pisze to lekarz ginekolog

reklama
@Takaja123 wyniki za 3 tygodnie Ale powinno być wszystko okej bo gdyby cos widział niepokojącego to by odrazu mowil lekarz. Boli mnie brzuch i dziś dostalam @ A myślałam że dopiero za jakieś dwa dni. Także za jakieś cztery dni zaczynam. Tylko kurcze też chce bez spiny i na luzie. No zobaczymy. Jutro idę jeszcze sprawdzić wit b12 i kwas foliowy. Bo nie wiem czemu mi zaczęła wzrastać homocysteina. Spadała troche wolniej Ale mimo to ładnie. Nastawilam się na poniżej 8 a tu zonk ciut ponad 10 ech.

Do góry