reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Właśnie powiem Wam ze zaczynam sie martwić bo mierzylam temperaturę i 37,6. Staram sie ja zbić okladami zimnymi i mam nadzieję ze spadnie. Zawsze coś. Juz nie mam siły. Piję ciągle słabe herbatki z cytryna i miodem. Jem witaminę c i pije syrop z czosnku miodu I cytryny i leżę i dostaję do głowy
Dobrze robi sok z korzenia imbiru(zetrzyj na tarce i odsacz),to zalewasz woda ale taka w 60stopni,dodajesz miod i cytryne.woda nie moze byc goraca bo wtedy miod traci wlasciwosci.Ja zawsze robie synkowi taki napoj i smaruje mu nogi kamfora i skarpetki i nastepnego dnia jest lepiej duzo

reklama
Badania, które napisałam pokazują raczej dlaczego nie możesz utrzymać ciąży, A nie zajsc , ale jest tego jeszcze mnóstwo i fajnie jakby cos refundowali, choć kojarzę, że dziewczyny nawet z Niemiec przyjeżdżają i robią je u nas prywatnie, ale mam nadzieję, że się uda.
Co do Wit d3 napisałaś, że masz niedobór dlatego do tego się odniosłam.
Jaki masz poziom?
31,25 wynosi mi poziom witaminy D3 ale biorę nadal devikap 4 krople na dobę 1500 jednostek a te badania zależy w jakiej firmie jesteś ubezpieczona

Badania, które napisałam pokazują raczej dlaczego nie możesz utrzymać ciąży, A nie zajsc , ale jest tego jeszcze mnóstwo i fajnie jakby cos refundowali, choć kojarzę, że dziewczyny nawet z Niemiec przyjeżdżają i robią je u nas prywatnie, ale mam nadzieję, że się uda.
Co do Wit d3 napisałaś, że masz niedobór dlatego do tego się odniosłam.
Jaki masz poziom?
31,25ale nadal biorę devikap 4 krople na dobę 1500 jednostek

A to nie jest tak że każdy dorosły powinien od października do kwietnia suplementować d3? Tak samo dzieci, ja córce podaję w te miesiące.

A to nie jest tak że każdy dorosły powinien od października do kwietnia suplementować d3? Tak samo dzieci, ja córce podaję w te miesiące.
No ja tak słyszałam. Dodatkowo lekarz nawet przy dobrym poziomie zalecil mi 4tys w miesiącach jesienno zimowych a jak jest słońce to 2 tyś profilaktycznie. A niedobór leczylam tak jak pisałam od dawki 10tys

A to nie jest minimalny poziom?
Myślę, że z taka dawka jak przestaniesz brać w lato to znów spadniesz. A Wit D również w ciazy jest mega ważna i taki optymalny poziom to podobno od 50 w górę.
Nie spada mi ponieważ słońce na mnie dobrze działa i jak kontroluje witamine d3 1,5 miesiąca po przestaniu brania kropli devikap mam taki sam wynik.

No ja tak słyszałam. Dodatkowo lekarz nawet przy dobrym poziomie zalecil mi 4tys w miesiącach jesienno zimowych a jak jest słońce to 2 tyś profilaktycznie. A niedobór leczylam tak jak pisałam od dawki 10tys
Nie ja mam nie brać zdaniem lekarza w Polsce na okres letni. Zobaczymy jaki wynik wyjdzie tutaj w Niemczech i co mi lekarz powie na temat leków i czy będzie mi kazał coś brać.

reklama
Mi mój endokrynolog w Polsce powiedziała, że witaminę D3 bierzę się tylko w tych miesiącach co ja podałam, ponieważ latem słońce daje człowiekowi naturalną witaminę D3 a nadmiar witaminy D3 też nie jest dobrym rozwiązaniem, dlatego mi mówiono że devikap mam zażywać tylko od października do kwietnia a od maja do września mam spędzać czas na słońcu bo to jest naturalna witamina D3

Do góry