młoda1994
Fanka BB :)
Cześć jestem tutaj nowa. Staram się z mężem o dziecko od 4 lat. Poroniłam 3 razy w różnych tygodniach. Ostatnie poronienie było w 14 tygodniu w czerwcu 2015roku. I po tym ostatnim poronieniu nie umiem zajść w ciążę. Dodam, że choruje na epilepsje oraz tarczyca niedoczynność tarczycy Hashimoto. Mam nie dobór witaminy D3 oraz miałam podwyższoną prolaktynę ponad rok temu, brałam na to bromergon pół tabletki po 2 tygodniach brałam całą tabletkę jedną na dobę co dziennie wieczorem. Wynik obniżył mi się z prawie 30 na 2,0 i lekarz kazał odłożyć bromergon bo prolaktyna się obniżyła znacznie dużo i szybko. Teraz nie biorę bromergonu. Zażywam wit D3 w kroplach devikap 4 krople na dobę 1500 jednostek. Z dniem 1 maja mam odstawić i znowu zacząć brać na jesień czyli gdzieś od połowy września bądź od początku października bieżącego roku. Czy któraś z was była w takiej sytuacji. Pomóżcie kobitki. Dodam, że na epilepsje leków nie biorę, ponieważ od roku nie mam napadów i lekarz powiedział, że mam się nie truć lekami jeśli staram się odziecko a ataków i tak od roku nie mam. A na tarczycę biorę euthyrox N125/N150 na czczo jedną tabletke i od zażycia tabletki do posiłku czekam od 30 minut do 1 godzinki. Po tym czasię dopiero piję kawe i czasami zjem śniadanie. Tabletki popijam wodą niegazowaną z cytryną i żadnych tabletek przeciwbólowych nie zażywam. Staram się raczej unikać środków przeciwbólowych przy staraniach o dziecko. I jeszcze ważna informacja miesiączki mam strasznie nieregularne. między 28-38 dni