@Paula919191 zrob bete dzis i pojutrze. Jesli rosnie jeste w ciazy jak maleje niestety pozostalosc po poprzedniej
reklama
Loli05
Fanka BB :)
Ja bym chciala jak juz zabieg,to ide klada mnie usypiaja i sie budze i ide do domu,bez tabletek na rozwarcie itp.Boze nie sadziala. Ze kiedys bede musiala stawac przed takim wyborem.wiem i czuje ze moj maz wolal by naturalnie by sie potoczylo,boi sie tej narkozy i zabiegu,my ogolnie tak bardziej naturalnie bez tabletkowo lubimy wszystko.nawet antykoncepcji nie chcielismy uzywac nigdy,ale wiadomo nie jego cialo i ja podejme decyzje ostatecznie.Roki tez sie nie zgodze. Ja po zabiegach mialam zero bolu. Jedyny bol to wbicie wenflonu przed. Potem zasypiam i budze sie po wszystkim z lekkim krwawieniem, zawsze krwawilam mniej niz przy miesiaczce, zero jakis skrzepow wielkich jak przy naturalnym i zerowy stres ze zaraz wyleci ze mnie dziecko a moze juz to sie stalo. Szybko dochodzilam do siebie. Za to poronienie naturalne- to przy tabletkach to pisalam koszmar a te co sie same rozpoczely w 6tyg to jeden bol jak porodowe skurcze a drugi jak mocniejszy okres. Nie ma porownania do zabiegu przy i po ktorym nie bolalo mnie nic.
roki_1991
Ale czy ginekolog przepisze mi tą heparynę od zaraz na podstawie jednego wyniku? Kurcze boję się że znów sytuacja się powtórzy i chciałabym jak najszybciej dostać leki jeśli okaże się, że na prawdę jestem w ciąży...
Zależy od lekarza. Jeśli jest gin który ogarnia to da ci na tej podstawie heparyne. Tym bardziej że jesteś już po stracie
cukier.wanilinowy
Usmiechnieta_mama
Loli ale tak wlasnie wyglada zabieg w uk. Idziesz nie dostajesz zadnej tabletki, dzien wczesniej tylko podjezdzasz do szpitala na pobranie krwi (przynajmniej w moim szpitalu). Idziesz, dostajesz koszule i skarpety uciskowe od nich, wbijaja wenflon, przebierasz sie, zabieraja cie na sale zabiegowa, usypiaja, po okolo 15 min wybudzaja juz na sali, jestes 2h pod obserwacja w czasie kiedy musisz zjesc cos (kanapje czy herbatnika, co tam sobie wybierzesz) i wypic szklanke dowolnego plynu (kawa, herbata, woda) a potem sie wysikac i jak juz zrobisz te 3 rzeczy to dostajesz wypis z tym ze po narkozie ktos musi cie odebrac. I tyle.
Ta tabletka jest do wyboru zamiast zabiegu. A ja w 14tc dostalam jedna globulke dopochwowa na zmiekczenie szyjki jakos godzine przed zabiegiem i jedyne co czulam od niej to napinanie sie brzucha.
Ta tabletka jest do wyboru zamiast zabiegu. A ja w 14tc dostalam jedna globulke dopochwowa na zmiekczenie szyjki jakos godzine przed zabiegiem i jedyne co czulam od niej to napinanie sie brzucha.
Paula919191
Uffff oby tak było. Dziękuję Ci za odpowiedź :* dodzwoniłam się do hematologa,babka wpisała mnie na listę rezerwową więc jest szansa że dostanę się 13 w środę, tak na wszelki wypadek chce iść od razu jakby mój gin okazał się konowałem i nie chciał dać mi heparyny xdZależy od lekarza. Jeśli jest gin który ogarnia to da ci na tej podstawie heparyne. Tym bardziej że jesteś już po stracie
Oczekujaca123
Proszę o modlitwę kciuki cokolwiek się da.
Nad ranem pojechałam na IP urologiczna bo od wczoraj męczyła mnie kilka nerkowa na chwilę przeszło ale w nocy znów wróciło. Faktycznie zastój w nerce badania zrobili dostałam antybiotyk i kazali jechać na ginekologie żeby sprawdzili czy nie wymaga to obserwacji w szpitalu. Ból nerki minął. Na usg okazało się że szyjka bardziej się rozwala. Pęcherz wpada w to rozwarcie. Jest kiepsko. Cześć zamknięta 1.89 Ale widać że coś się dzieje. Zostaje w szpitalu.... No i tyle.
23t5d...
Nad ranem pojechałam na IP urologiczna bo od wczoraj męczyła mnie kilka nerkowa na chwilę przeszło ale w nocy znów wróciło. Faktycznie zastój w nerce badania zrobili dostałam antybiotyk i kazali jechać na ginekologie żeby sprawdzili czy nie wymaga to obserwacji w szpitalu. Ból nerki minął. Na usg okazało się że szyjka bardziej się rozwala. Pęcherz wpada w to rozwarcie. Jest kiepsko. Cześć zamknięta 1.89 Ale widać że coś się dzieje. Zostaje w szpitalu.... No i tyle.
23t5d...
Loli05
Dziekuje kochana,bardzo mi twoj wpis pomogl.a mialas skutki jakies po narkozie?krwawilas jeszcze dlugo po?bolalo po operacji?Loli ale tak wlasnie wyglada zabieg w uk. Idziesz nie dostajesz zadnej tabletki, dzien wczesniej tylko podjezdzasz do szpitala na pobranie krwi (przynajmniej w moim szpitalu). Idziesz, dostajesz koszule i skarpety uciskowe od nich, wbijaja wenflon, przebierasz sie, zabieraja cie na sale zabiegowa, usypiaja, po okolo 15 min wybudzaja juz na sali, jestes 2h pod obserwacja w czasie kiedy musisz zjesc cos (kanapje czy herbatnika, co tam sobie wybierzesz) i wypic szklanke dowolnego plynu (kawa, herbata, woda) a potem sie wysikac i jak juz zrobisz te 3 rzeczy to dostajesz wypis z tym ze po narkozie ktos musi cie odebrac. I tyle.
Loli05
napewno lekarza zrobia co moga by Ci pomoc i bedzie dobrze,pewnie mieli juz takie przypadki,duze kciuki trzymja sie kochana xxxxProszę o modlitwę kciuki cokolwiek się da.
23t5d...
reklama
coco07
@Malaga00 Ja ostatnie co pamietam, to twój post z dwiema kreseczkami, później już nic nie wiedziałam o krwotoku itd ...
Może psychicznie po prostu potrzebujesz więcej czasu żeby zacząć myśleć o kolejnej ciąży. Nic na sile, nie spiesz się ... Pamietam, ze u ciebie strata była ogromna
@Dzoana88 Ja tez kupiłam paski owulacyjne i mam zamiar wypróbować pierwszy raz w tym cyklu
P.s przygotujcie się na ewentualne pytania bo ja jestem w tym zielona
@Marika92 Masz przepięknego synka
Może psychicznie po prostu potrzebujesz więcej czasu żeby zacząć myśleć o kolejnej ciąży. Nic na sile, nie spiesz się ... Pamietam, ze u ciebie strata była ogromna
@Dzoana88 Ja tez kupiłam paski owulacyjne i mam zamiar wypróbować pierwszy raz w tym cyklu
P.s przygotujcie się na ewentualne pytania bo ja jestem w tym zielona
@Marika92 Masz przepięknego synka