roki_1991
Fanka BB :)
@witch84 Tylko ze ja badałam progesteron i był Ok wiec lekarz stwierdził ze te plamienia nie są z tego powodu i on nie wie dlaczego plamie.. czasem niektóre kobiety tak maja i już. A jak zaszłam w ciąże i latałam na betę żeby sprawdzać przyrost, zrobiłam tez progesteron (myślałam ze coś mi to podpowie czy brać dupka) i gin (inna lekarka akurat wtedy) powiedziała mi ze badanie progesteronu w ciąży jest bez sensu bo jego poziom ciagle się zmienia. Dobra czyli jutro idę do lekarza po receptę na luteinę i od jutra biorę.
Dzięki dziewczyny
@Magierowa Witaj potwierdzam, ze tu jest super choć może okoliczności naszych spotkań tutaj, już nie takie fajne... Życzę Ci aby dzidzia rosła jak na drożdżach i gratuluje!
Moja gin też uważa że badanie progesteronu w ciąży jest bez sensu. Ale naprotechnolog już tak nie twierdzi i kazał mi sprawdzać. I dobrze, bo dzięki temu wyłapałam spadek z 30 na 15 i od razu można było reagować. Dostałam zastrzyki, wróciło do normy. Bez tego badania też mogłoby być różnie... Ja progesteron badany poza ciąża miałam wg mojej gin super, wg naprotechnologa już nie koniecznie. W tej ciąży brałam luteine dosłownie garściami. Za chwilę skończę 30tc. Ale każdy musi sobie swoje zdanie wyrobić i każda z nas postąpi tak jak podpowiada jej serce.