reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
10 dni to maksimum jakie można odczekac. Potem lekarz. Ale do 10dbi na pewno. Po dupku, nie wiem jak się to ma do luteiny. A w ciąży na pewno nie jesteś? Dla mnie przedłużające się plamienie jest sygnałem do bety na wszelki wypadek. Ale ja nie planie przed okresem.

Moja ciąża pozamaciczna objawiała się tak. Dostałam @ okresu 2 dni wcześniej, trwał w miarę normalnie, a potem przez 2 tygodnie plamilan, myslalm, że hormony ble ble, zbieralam się do lekarza, ale zawsze coś wazniejszego :/ i w niedzielę po obiedzie poszliśmy na spacer, po nim nagle złapał mnie strasznie mocny ból brzucha po prawej stronie, myślę wyrostek. Więc sor, tam badania w tym ginekologiczne. Puścili do domu i niby wszystko ok po lekach ból nawet puścił trochę. Poniedziałek wizyta u ginekologa badanie też z USG. Diagnoza zaburzenia hormonalne. No ok dostałam leki. Ból dalej w poniedziałek wieczorem już po ścianach chodziłam. Więc z powrotem na sor. Usłyszałam najpierw, że pałętam się po sorze. Badanie przez dwóch ginekologów i w końcu jest znaleźli. Na korytarzu usłyszałam jeszcze czy nie stać mnie na test ciążowy! A ja nawet nie podejrzewałam , a wtedy jeszcze nie miałam tej wiedzy co mam teraz. Tak więc ja teraz dmucham na zimne wolę sprawdzić 10razy niepotrzebnie niż raz zbagatelizować.
Sprawdziłam do 10dni są przypadki dłużej , ale ja bym pewnie poszła do lekarza po max 10dniach.
@Magierowa witaj, gratuluję szczęścia. Rosnijcie w siłę !
@Dżasta1111 doczytałam, że jesteś 12 dni po odstawieniu czytałam w pośpiechu i zrozumiałam, że 2, a ty od plamisz, ja bym poszła jutro do lekarza jak się nie rozkręci. Tu możemy doradzić, ale widzisz , każda ma inne informacje i przynajmniej ja mogę powiedzieć ci co ja bym zrobila, ale w razie jakichkolwiek wątpliwości pędź do lekarza, na izbe. To jest twoje zdrowie i tylko ty o nie najlepiej zadbasz.

Ostatnia edycja:
@witch84 Tylko ze ja badałam progesteron i był Ok wiec lekarz stwierdził ze te plamienia nie są z tego powodu i on nie wie dlaczego plamie.. czasem niektóre kobiety tak maja i już. A jak zaszłam w ciąże i latałam na betę żeby sprawdzać przyrost, zrobiłam tez progesteron (myślałam ze coś mi to podpowie czy brać dupka) i gin (inna lekarka akurat wtedy) powiedziała mi ze badanie progesteronu w ciąży jest bez sensu bo jego poziom ciagle się zmienia. Dobra czyli jutro idę do lekarza po receptę na luteinę i od jutra biorę.
Dzięki dziewczyny ;)

@Magierowa Witaj:) potwierdzam, ze tu jest super ;) choć może okoliczności naszych spotkań tutaj, już nie takie fajne... Życzę Ci aby dzidzia rosła jak na drożdżach ;) i gratuluje! ;)

A ja z takim szybkim pytaniem. Czy, któraś z was tak miała lub slyszala , żeby ktoś tak mial, zeby od owulacji od razu chodził ciągle siku? Nie jest wina progesteronu bo jeszcze nie brałam więc to odpada. A chodzę co chwilę i zrobiło mi się to tak od poprzedniego cyklu. Zwariować idzie...

@coco07 próg, w ogóle skokowo jest czy jest ciąża czy jej nie ma. I tak naprawdę trzeba kilku pomiarow, żeby był rzeczywisty podgląd na sytuację, ale jednak po jednym badaniu plus objawach decyduje się o braniu progesteronu.
@Dżasta1111 super. Aż sprawdzałam siebie czy dobrze powiedzialm, że do 10dni.
@Magierowa piękny wynik! Teraz niech pnie się do góry, a ty staraj się tylko optymistycznie myśleć.!

@takaja ja chyba miałam dokładnie takie samo poronienie zatrzymane jak ty. Poszłam na kontrole w 10tyg a tam okazało się, że zarodek od 7 tyg się nie rozwija i serduszko już nie bije. 5 dni przed wizyta miałam lekkie plamienie, ale wtedy już i tak było po wszystkim.
Natomiast brzuch mnie bolał regularnie do momentu aż serduszko się zatrzymało, wtedy objawy ustąpiły. Lekarz przy kontroli przed założeniem cytotecu powiedział, że pewnie piersi przestały bolec i być nabrzmiałe i w sumie musiałam przyznać mu racje. Dlatego teraz non stop się macam po cyckach i sprawdzam, czy dalej bolą ;)

A ja z takim szybkim pytaniem. Czy, któraś z was tak miała lub slyszala , żeby ktoś tak mial, zeby od owulacji od razu chodził ciągle siku? Nie jest wina progesteronu bo jeszcze nie brałam więc to odpada. A chodzę co chwilę i zrobiło mi się to tak od poprzedniego cyklu. Zwariować idzie...

@coco07 próg, w ogóle skokowo jest czy jest ciąża czy jej nie ma. I tak naprawdę trzeba kilku pomiarow, żeby był rzeczywisty podgląd na sytuację, ale jednak po jednym badaniu plus objawach decyduje się o braniu progesteronu.
@Dżasta1111 super. Aż sprawdzałam siebie czy dobrze powiedzialm, że do 10dni.
@Magierowa piękny wynik! Teraz niech pnie się do góry, a ty staraj się tylko optymistycznie myśleć.!
@Magierowa super ! ;*

A ja...
Melduje , ze szew trzyma. Szyjka 2.14 ogolnie przy szwie sie nie mierzy, le mi zmierzyla... zebym lepiej spała
Chcialam wizyty co tydzien ale powiedziała ze nie ma co tam grzebac i co 2 wystarczy jak bede miala skurcze czy wieksze plamienie to szpital. Oczywiscie dolozyla mi leki ktore zabral profesor... wiec jest tak jak chcialam i czulam sie bezpieczniej a odstawilysmy relanium.... mam je brac doraznie. Teraz oby przetrwac 2 tyg do kolejnej wizyty.. i potem kolejne 2... i jakos do przodu... uf...
Teraz sie ciesze.. teraz jakos funkcjonuje ale boje sie ze za killa dni znow dopadnie mnie panika.... ze znow sie cos zadzieje... prosze walnijcie mnie w leb... bo zwariuje..

@Star ja ciagle sikalam i spałam od owu jak zaszlam w ciaze. Pamietam, ze spałam pol dnia i wstawalam na siku tylko i w dodatku ciagle pilam:p

@Magierowa super ! ;*

A ja...
Melduje , ze szew trzyma. Szyjka 2.14 ogolnie przy szwie sie nie mierzy, le mi zmierzyla... zebym lepiej spała
Chcialam wizyty co tydzien ale powiedziała ze nie ma co tam grzebac i co 2 wystarczy jak bede miala skurcze czy wieksze plamienie to szpital. Oczywiscie dolozyla mi leki ktore zabral profesor... wiec jest tak jak chcialam i czulam sie bezpieczniej a odstawilysmy relanium.... mam je brac doraznie. Teraz oby przetrwac 2 tyg do kolejnej wizyty.. i potem kolejne 2... i jakos do przodu... uf...
Teraz sie ciesze.. teraz jakos funkcjonuje ale boje sie ze za killa dni znow dopadnie mnie panika.... ze znow sie cos zadzieje... prosze walnijcie mnie w leb... bo zwariuje..

@Star ja ciagle sikalam i spałam od owu jak zaszlam w ciaze. Pamietam, ze spałam pol dnia i wstawalam na siku tylko i w dodatku ciagle pilam:p

nawet nie wiesz jak ja za Was trzymam kciuki...

reklama
@Madzix88 miałam dokładnie tak samo tylko bez plamien i bagatelizowalam, że tak ma być. Teraz jak się uda to chyba będę panikara jak nic :) u mnie najprawdopodobniej poszedł mikroskrzep i zatrzymał przepływ krwi do płodu.

@Oczekujaca123 to dobre wieści :) oby już tak do końca. Trzymam za Was cały czas kciuki ❤️

@Magierowa wynik bardzo dobry ❤️

Do góry