reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@witch84 Czyli dokładnie tak jak u mnie. Brałam duphaston z powodu tego jednego plamienia i on mógł mi sztucznie podtrzymywać ciąże... a później jak mi się skończył na początku grudnia to już nie brałam i myślałam ze dam radę bez wiec nie poszłam do gin po następna receptę. Noi wkoncu po Ok 10-12 dniach od skończenia dupka, następne małe plamienie wiec stwierdziłam ze jednak chyba będę na niego skazana i poszłam do gin po ta receptę, ale wtedy niestety okazało się ze serduszko już nie bije:(
Rano miałam was pytać czy lepsza w takim razie luteina czy duphaston ale teraz tak myśle ze skoro progesteron wyszedł mi w normie to chyba lepiej nie brać niczego. Chyba ze mize tez tak być, ze w jednym miesiącu np akurat w tym co badałam, progesteron jest Ok, a w następnym cyklu już jest niewystarczający? Pogmatwane to wszystko, jak nie wiem :oops: gdyby mi ktoś rok temu powiedział ze takimi sprawami będę żyć i się przejmować to bym nie uwierzyła. Nigdy żadnego problemu, zawsze miesiączki na czas, nigdy żadnej luteiny czy dupkow, nigdy żadnych nadrzerek czy polipów. A tu takie cyrki, jak człowiek chce mieć dzidziusia... ehh

reklama
@Takaja123 Sądzę, że luteina podobnie jak duphaston mogłaby wpłynąć na sztuczne utrzymywanie ciąży. Wysoki progesteron wysyła naszemu organizmowi sygnał "ciąża".

@coco07 Tak jak pisałam wyżej - ja bym brałam luteinę lub duphaston na wszelki wypadek. Zwłaszcza, że pojawiały Ci się w ciąży plamienia (a te mogą świadczyć o zbyt niskim progesteronie). U mnie dwie kolejne ciąże na duphastonie od samego początku i obydwie udało mi się donosić. A w poronionej ciąży dopiero zaczęłam brać dupka pod koniec 6tc.

Ja bym na twoim miejscu umówiła się do gina, bo @ powinien przyjść jakieś 2-3 dni po odstawieniu dupka. Jest możliwość że jesteś w ciąży?
Staramy się z mężem o dziecko dlatego działamy z lekarzem aby przywrócić mi normalne cykle i przede wszystkim owulacje. Czy szanse na ciążę są? Ciężko mi odpowiedzieć, bo cykl miał być teoretycznie bezowulacyjny, chyba że się coś poprzestawialo ;) robiłam wczoraj test, ale wyszła biel wizira. Ale @Star napisała, że okres po dupku może przyjść nawet po 10 dniach.

@witch84 Udało Ci się donosic dwie ciąże tylko na duphostsnie czy luteinie?

@Star to wszystko jest jedną wielką loteria albo będzie dobrze albo nie. Na to już wpływu nie mamy. Nawet obstawione lekami można stracić ciąże.
Ale nie można poddawać się tylko walczyć :)

@Niepatrzwstecz a co tam u Ciebie?

@Takaja123 U mnie to był duphaston + nospa forte. Początkowo dupek 3x2, a potem stopniowo schodziłam do ok 16tc kończąc na 2x1)

@Dżasta1111 Jeśli to nie ciąża, to jeśli w przeciągu 14 dni nie dostaniesz @ to bym poszła do gina. Może to zwiastować pierwotne lub wtórne zaburzenia w wydzielaniu hormonów przez jajniki.

@witch84 przy tej straconej ciąży miałaś jakieś objawy, ból brzucha np? Ja pamiętam, że u mnie często bolą mnie brzuch ale sądziłam, że tak ma być i nic nie brałam, a jak już poszłam do lekarza to było za późno.

@Takaja123 U mnie to był duphaston + nospa forte. Początkowo dupek 3x2, a potem stopniowo schodziłam do ok 16tc kończąc na 2x1)

@Dżasta1111 Jeśli to nie ciąża, to jeśli w przeciągu 14 dni nie dostaniesz @ to bym poszła do gina. Może to zwiastować pierwotne lub wtórne zaburzenia w wydzielaniu hormonów przez jajniki.
No właśnie na poniedziałek chce się umówić. Jeśli nie dostanę normalnego krwawienia to będzie już ponad 14 dni od odstawienia, a to na pewno nie jest normalne. A jak dostanę to wizytę odmowie i dostosuję się do zaleceń w kwestii brania clo.

Staramy się z mężem o dziecko dlatego działamy z lekarzem aby przywrócić mi normalne cykle i przede wszystkim owulacje. Czy szanse na ciążę są? Ciężko mi odpowiedzieć, bo cykl miał być teoretycznie bezowulacyjny, chyba że się coś poprzestawialo ;) robiłam wczoraj test, ale wyszła biel wizira. Ale @Star napisała, że okres po dupku może przyjść nawet po 10 dniach.

Szczerze? Pierwsze słyszę żeby tak długo po odstawieniu dupka przychodził @. Nigdy wcześniej się z czymś takim nie spotkałam, nawet na tym forum nie kojarzę żeby ktoś tak miał

reklama
Do góry