reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Kochana myslalam ze pytasz o metyle. Biore też
b2
Magnez
Selen
Acard
Cholina + inozytol
D3
Omega 3
Kelp
Wszystko osobno, nie wiem czy nie przesadzam. Lykam 11 tabletek dziennie.

Też tyle brałam, po co bierzesz kelp? Mnie się po nim bardzo wyniki pogorszyły. Do tego co bierzesz możesz dołożyć TMG swansona i ten zakwas. Ja miałam takie wahania okropne, okazało się że działa na mnie tylko swanson i tego się trzymałam.

reklama
Też tyle brałam, po co bierzesz kelp? Mnie się po nim bardzo wyniki pogorszyły. Do tego co bierzesz możesz dołożyć TMG swansona i ten zakwas. Ja miałam takie wahania okropne, okazało się że działa na mnie tylko swanson i tego się trzymałam.
Biore hmm no myslalam ze troche jodu się przyda [emoji16][emoji16][emoji16] metyle, d3, kelp i omege mam swansona, myslalam nad tym tmg Ale nie wiedzialam czy już nie przesadze :-) hehe

Biore hmm no myslalam ze troche jodu się przyda [emoji16][emoji16][emoji16] metyle, d3, kelp i omege mam swansona, myslalam nad tym tmg Ale nie wiedzialam czy już nie przesadze :-) hehe
Tylko kelp jest bardzo syfiasty. Mnie po tym kelpie tsh z 1.5 wzrosło do 3.5. Lepiej go nie bierz bo szkoda zdrowia. I ja do pełni szczęścia brałam jeszcze ashwagandhe na noc i w sumie po 1.5 miesiąca brania zaszlam w ciążę. Moja koleżanka po miesiącu brania, może to przypadek ale może jednak coś to daje. Ma dużo super właściwości jakbyś miała kiedyś chwilę to możesz przeczytać [emoji16]

Tylko kelp jest bardzo syfiasty. Mnie po tym kelpie tsh z 1.5 wzrosło do 3.5. Lepiej go nie bierz bo szkoda zdrowia. I ja do pełni szczęścia brałam jeszcze ashwagandhe na noc i w sumie po 1.5 miesiąca brania zaszlam w ciążę. Moja koleżanka po miesiącu brania, może to przypadek ale może jednak coś to daje. Ma dużo super właściwości jakbyś miała kiedyś chwilę to możesz przeczytać [emoji16]
Mój M bierze to trochę czytalam hmmm może i dobry pomysl moge spróbować [emoji16] A kelp posłucham się i i wstawię tym bardziej że z tarczyca problemów nie miałam nigdy

Mój M bierze to trochę czytalam hmmm może i dobry pomysl moge spróbować [emoji16] A kelp posłucham się i i wstawię tym bardziej że z tarczyca problemów nie miałam nigdy
Oby Tobie też zaowocowało :-) mój mąż też to brał [emoji16] w sumie bierze do tej pory bo mówi że lepiej mu się po niej śpi

Moje zdanie jest takie, że lepiej zrobić więcej badań niż za mało żeby później nie mieć do siebie pretensji, że nie zrobiłam wszystkiego aby następna ciąża była już szczęśliwa. Oczywiście nie mówię Ci ze masz zrobić, że coś będzie nie tak. Trzymam kciuki za Ciebie i za szczęśliwa ciąże :) i to nie jest tak, że heparyna musi być bez tego się nie uda. Jeśli traci się ciąże to szukasz i chcesz dodatkowego zapezpoeczenia żeby sytuacja się nie powtórzyła. W moim przypadku jestem obciążona genetycznie, sp dziadek miał miażdżycy, moja już sp babcia miała i miazdyce i zakrzepice żył, tata ma żylaki. Nie sądziłam, że to może mieć wpływ na ciąże, a jednak coś poszło nie tak więc zaczęłam dążyć temat chorób w rodzinie, zrobiłam wszystkie badania zalecane przez lekarza czyli wskaźniki krzepnięcia, zespół antyfosfolipidowy, Antykoagulant toczniowy, tarczyca pełna, wirusowe i na własną rękę zrobiłam trombofilie i dopiero tutaj coś mi wyszło.
Nie twierdzę też że jedynie na heparynie utrzymam ciąże, ale jeśli mogę mieć dodatkowe zabezpieczenie to czemu z tego nie skorzystać?
Przepraszam ale nie śledzę wątku od początku i chciałam Cię zapytać co z tych badań które robiłaś wyszło nie tak i czy na tej własnie podstawie została włączona heparyna?
To samo pytanie do @Dzoana88 i czy witaminy w formie metylowej bierzesz z powodu zespołu antyfosfolipidowego, tak zalecił lekarz?

Zapytam sie Was bardziej doświadczonych. Jaka jest norma ddimerów w ciąży? Ja ich na początku nie badałam, bo wydawało mi się że przy dawce profilaktycznej się tego nie sprawdza. I właśnie dziś sobie zrobiłam.. wynik 941 a norma do 500. Aptt mam 0.2 obniżone. Co mam robić bo wpadłam trochę w panikę [emoji17]

@Paula919191 mi z tych wszystkich badań wyszło w trombofilii Mutacja MTHFR- biorę Wit z grupy B metylowe w tym kwas foliowy i Mutacja PAI - i tu w przypadku ciąży mam mieć wdrazona heparyne. Wszystkie inne badania miałam w normie. Jeszcze na początku miałam podejrzenie, że to wszystko przez toksoplazmoze gdyz IgG i IgM wyszły mi dodatnie ale po powtorzeniu badania plus awidnosc wyszło mi, że chorowalam wcześniej przed ciąża, a to po prostu już spadło.

@Lu_cy co to za witaminy o których pisalyscie z @Dzoana88 to ashwagandhe? Pierwsze słyszę o takim czymś dlatego pytam :)

reklama
@Lu_cy właśnie przeczytałam i już wiem o co chodzi :) ma też skutki uboczne niestety związane z nadczynnościa tarczycy i w ciąży nie zaleca się brania. Raczej działa uspokajająco, a na płodność to dla mężczyzn bardziej wskazana :)

Do góry