reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Lu_cy właśnie przeczytałam i już wiem o co chodzi :) ma też skutki uboczne niestety związane z nadczynnościa tarczycy i w ciąży nie zaleca się brania. Raczej działa uspokajająco, a na płodność to dla mężczyzn bardziej wskazana :)
Wiem, ale ja ja brałam 1.5 miesiąca a potem okazało się że jestem w ciąży. I z tarczyca nie mam problemów, także jak dla mnie super działała. Na kobiety też [emoji4] napewno do niej kiedyś wrócę

reklama
Zapytam sie Was bardziej doświadczonych. Jaka jest norma ddimerów w ciąży? Ja ich na początku nie badałam, bo wydawało mi się że przy dawce profilaktycznej się tego nie sprawdza. I właśnie dziś sobie zrobiłam.. wynik 941 a norma do 500. Aptt mam 0.2 obniżone. Co mam robić bo wpadłam trochę w panikę [emoji17]

Na spokojnie :) norma w 2trym to 1200. A aptt się nie przejmuj, ja też mam poniżej normy i jest okej. A ddimery sprawdź za 2-3tyg i zobaczysz czy bardzo urośna. Bo one w ciąży naturalnie rosną :)

Przepraszam ale nie śledzę wątku od początku i chciałam Cię zapytać co z tych badań które robiłaś wyszło nie tak i czy na tej własnie podstawie została włączona heparyna?
To samo pytanie do @Dzoana88 i czy witaminy w formie metylowej bierzesz z powodu zespołu antyfosfolipidowego, tak zalecił lekarz?
Po poronieniu robilam zespół antyfosfolipidowy Ale tam wyszło ok, choć robilam pozno bo w szóstym tyg po poronieniu. Troche za długo zwlekalam uwazam teraz po czasie.
Robilam też inne badania typu mykoplazma Chlamydia ureaplazma toxo
Badalas homocysteine ?? Mi wyszła 13.5, a bralam wtedy zwykly kwas foliowy i dziewczyny tu podpowiedzialy że może to być problem z mutacja mthfr. Zamówiłam zestaw że strony testdna i wynik potwierdził mutacje w genie mthfr i jeszcze pai1, także w zwiazku z mthfr biore sobie metylowane/aktywne formy wit z grupy b w tym metylowany kwas foliowy. W związku z pai biore przy staraniach acard. Lekarz nie widział potrzeby heparyny "tylko" po jednym poronieniu Ale mi ja da więc myślę że nie robił by tego wbrew sobie i tylko na moje widzimisię skoro się zgodził.

Wiem, ale ja ja brałam 1.5 miesiąca a potem okazało się że jestem w ciąży. I z tarczyca nie mam problemów, także jak dla mnie super działała. Na kobiety też [emoji4] napewno do niej kiedyś wrócę
Kochana a tmg bralas do czasu zajścia w ciążę czy dłużej??

Nie próbowałam i nawet nie wiem gdzie mialabym go dostac [emoji6] ??
Najlepiej zrobić samemu, ja robiłam tak 1-1.5kg długich buraków, 2l przegotowanej wody z 2 łyżkami soli niejodowanej(tej do ogórków kiszonych). Buraki kroisz w plastry, składasz do słoika. Na buraki obrany czosnek, listek laurowy i ziele angielskie. I znowu buraki w plasterki i tak przekladasz. Na samej górze muszą być buraki i trzeba uważać żeby czosnek nie wypłynął. Zalewasz wszystko przygotowana woda z solą, tydzień czasu czekasz i gotowe. Smaczne do picia [emoji4]

@Dzoana88 u mnie homocysteina przy mutacji mthfr wynosiła 4,98 czyli była w normie :)

@Lu_cy jak pomogło to cieszę się bardzo :) ja na razie biorę swój zestaw i powiem szczerze, że wydawało mi się, że ja dużo biorę tych witamin ale mnie przebilyscie :D
Dziewczyny, a jaka dawkę kwasu foliowego bierzecie? Ja biorę 800 i zastanawiam się czy to nie za dużo. Teraz @Dzoana88 dałaś mi do myślenia czy tej homocysteiny nie powtórzyc

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry