reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Lu_cy właśnie przeczytałam i już wiem o co chodzi :) ma też skutki uboczne niestety związane z nadczynnościa tarczycy i w ciąży nie zaleca się brania. Raczej działa uspokajająco, a na płodność to dla mężczyzn bardziej wskazana :)
Wiem, ale ja ja brałam 1.5 miesiąca a potem okazało się że jestem w ciąży. I z tarczyca nie mam problemów, także jak dla mnie super działała. Na kobiety też [emoji4] napewno do niej kiedyś wrócę

reklama
Zapytam sie Was bardziej doświadczonych. Jaka jest norma ddimerów w ciąży? Ja ich na początku nie badałam, bo wydawało mi się że przy dawce profilaktycznej się tego nie sprawdza. I właśnie dziś sobie zrobiłam.. wynik 941 a norma do 500. Aptt mam 0.2 obniżone. Co mam robić bo wpadłam trochę w panikę [emoji17]

Na spokojnie :) norma w 2trym to 1200. A aptt się nie przejmuj, ja też mam poniżej normy i jest okej. A ddimery sprawdź za 2-3tyg i zobaczysz czy bardzo urośna. Bo one w ciąży naturalnie rosną :)

Przepraszam ale nie śledzę wątku od początku i chciałam Cię zapytać co z tych badań które robiłaś wyszło nie tak i czy na tej własnie podstawie została włączona heparyna?
To samo pytanie do @Dzoana88 i czy witaminy w formie metylowej bierzesz z powodu zespołu antyfosfolipidowego, tak zalecił lekarz?
Po poronieniu robilam zespół antyfosfolipidowy Ale tam wyszło ok, choć robilam pozno bo w szóstym tyg po poronieniu. Troche za długo zwlekalam uwazam teraz po czasie.
Robilam też inne badania typu mykoplazma Chlamydia ureaplazma toxo
Badalas homocysteine ?? Mi wyszła 13.5, a bralam wtedy zwykly kwas foliowy i dziewczyny tu podpowiedzialy że może to być problem z mutacja mthfr. Zamówiłam zestaw że strony testdna i wynik potwierdził mutacje w genie mthfr i jeszcze pai1, także w zwiazku z mthfr biore sobie metylowane/aktywne formy wit z grupy b w tym metylowany kwas foliowy. W związku z pai biore przy staraniach acard. Lekarz nie widział potrzeby heparyny "tylko" po jednym poronieniu Ale mi ja da więc myślę że nie robił by tego wbrew sobie i tylko na moje widzimisię skoro się zgodził.

Wiem, ale ja ja brałam 1.5 miesiąca a potem okazało się że jestem w ciąży. I z tarczyca nie mam problemów, także jak dla mnie super działała. Na kobiety też [emoji4] napewno do niej kiedyś wrócę
Kochana a tmg bralas do czasu zajścia w ciążę czy dłużej??

Nie próbowałam i nawet nie wiem gdzie mialabym go dostac [emoji6] ??
Najlepiej zrobić samemu, ja robiłam tak 1-1.5kg długich buraków, 2l przegotowanej wody z 2 łyżkami soli niejodowanej(tej do ogórków kiszonych). Buraki kroisz w plastry, składasz do słoika. Na buraki obrany czosnek, listek laurowy i ziele angielskie. I znowu buraki w plasterki i tak przekladasz. Na samej górze muszą być buraki i trzeba uważać żeby czosnek nie wypłynął. Zalewasz wszystko przygotowana woda z solą, tydzień czasu czekasz i gotowe. Smaczne do picia [emoji4]

@Dzoana88 u mnie homocysteina przy mutacji mthfr wynosiła 4,98 czyli była w normie :)

@Lu_cy jak pomogło to cieszę się bardzo :) ja na razie biorę swój zestaw i powiem szczerze, że wydawało mi się, że ja dużo biorę tych witamin ale mnie przebilyscie :D
Dziewczyny, a jaka dawkę kwasu foliowego bierzecie? Ja biorę 800 i zastanawiam się czy to nie za dużo. Teraz @Dzoana88 dałaś mi do myślenia czy tej homocysteiny nie powtórzyc

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry