reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Takaja123 genetyk kazała mi brać 1200mcg ale po braniu tak przez miesiąc miałam kwas 22, czyli za dużo. Potem zeszłam do 800 i już było w normie [emoji4] także myślę ze 800 jest tak w sam raz.

A co do tabletek brałam chyba 14 dziennie [emoji23] ważne że wyniki doszły do normy

reklama
@Dzoana88 u mnie homocysteina przy mutacji mthfr wynosiła 4,98 czyli była w normie :)

@Lu_cy jak pomogło to cieszę się bardzo :) ja na razie biorę swój zestaw i powiem szczerze, że wydawało mi się, że ja dużo biorę tych witamin ale mnie przebilyscie :D
Dziewczyny, a jaka dawkę kwasu foliowego bierzecie? Ja biorę 800 i zastanawiam się czy to nie za dużo. Teraz @Dzoana88 dałaś mi do myślenia czy tej homocysteiny nie powtórzyc

Też biorę 800 bo tyle ma prenatal :) gin mówiła że jest okej

@Tutti_frutti_by-Iga moje cykle są krótkie 24-25 dni. Owulacja w tym cyklu potwierdzona monitoringiem w 9 DC. Co do testu to raczej nie będę go musiała robić, brzuch zaczyna pobolewać jak na @.Także pewnie znowu dooopa. Wszystkiego się odechciewa. A co u Ciebie?
@witch84 tak,domyślam się, że może mi się trochę wydłużyć cykl, choć bardziej zależy mi na tym, aby się unormował. A Ty brałaś kiedyś castagnusa, jak się sprawdził uCiebie?

Po poronieniu robilam zespół antyfosfolipidowy Ale tam wyszło ok, choć robilam pozno bo w szóstym tyg po poronieniu. Troche za długo zwlekalam uwazam teraz po czasie.
Robilam też inne badania typu mykoplazma Chlamydia ureaplazma toxo
Badalas homocysteine ?? Mi wyszła 13.5, a bralam wtedy zwykly kwas foliowy i dziewczyny tu podpowiedzialy że może to być problem z mutacja mthfr. Zamówiłam zestaw że strony testdna i wynik potwierdził mutacje w genie mthfr i jeszcze pai1, także w zwiazku z mthfr biore sobie metylowane/aktywne formy wit z grupy b w tym metylowany kwas foliowy. W związku z pai biore przy staraniach acard. Lekarz nie widział potrzeby heparyny "tylko" po jednym poronieniu Ale mi ja da więc myślę że nie robił by tego wbrew sobie i tylko na moje widzimisię skoro się zgodził.
No właśnie nie zbadałam homocysteiny ale zamierzam to zrobić w najbliższym czasie. A jeszcze odnośnie witamin to widzę że bierzesz selen, ja również ale czytałam że nie powinno się brać w ciąży bo można łatwo przedobrzyc z nim, coś słyszałaś na ten temat?
Jesteście skarbnicą wiedzy dziewczyny :*

No właśnie nie zbadałam homocysteiny ale zamierzam to zrobić w najbliższym czasie. A jeszcze odnośnie witamin to widzę że bierzesz selen, ja również ale czytałam że nie powinno się brać w ciąży bo można łatwo przedobrzyc z nim, coś słyszałaś na ten temat?
Jesteście skarbnicą wiedzy dziewczyny :*
Ja biorę cały czas selen w dawce 100, on jest potrzebny do procesu przekształcania homocysteiny. W preparatach dla kobiet w ciąży też jest selen.

@Tutti_frutti_by-Iga moje cykle są krótkie 24-25 dni. Owulacja w tym cyklu potwierdzona monitoringiem w 9 DC. Co do testu to raczej nie będę go musiała robić, brzuch zaczyna pobolewać jak na @.Także pewnie znowu dooopa. Wszystkiego się odechciewa. A co u Ciebie?
@witch84 tak,domyślam się, że może mi się trochę wydłużyć cykl, choć bardziej zależy mi na tym, aby się unormował. A Ty brałaś kiedyś castagnusa, jak się sprawdził uCiebie?

Od zawsze MasZ takie cykle? Nie jest dla Ciebie to niepokojace? Ja tez mam takie Od pazdziernika i bylam z tym u gina.

Witajcie dziewczyny. Chciałam się zapytać dziewczyn które biorą olej z wiesiołka. Biorę drugi cykl. I teraz po @ mam tyle śluzu że nie wiem czy to normalne. Owszem zadazalo się że tak miałam ale przed ciąża a po stracie nie miałam tak. Czyżby wszystko już wróciło do normy w moim przypadku.

@Tutti_frutti_by-Iga przed ciążą miałam 27-28 dni. Potem trochę się przestawiło. Kilku ginów twierdzi, że to normalne, owulacja występuje w 9-10 DC, więc wszystko jest OK. A czemu pytasz? Myślisz, że to nie jest normalne?

reklama
@Tutti_frutti_by-Iga przed ciążą miałam 27-28 dni. Potem trochę się przestawiło. Kilku ginów twierdzi, że to normalne, owulacja występuje w 9-10 DC, więc wszystko jest OK. A czemu pytasz? Myślisz, że to nie jest normalne?
Ja też mam takie krótkie cykle,tzn miałam przed poronieniem, teraz pierwszy okres po poronieniu był po 30dniach,zobaczymy jak dalej. Ale również żaden gin mi nie mówił że jest to jakaś nieprawidłowość. Jestem ciekawa odpowiedzi :)

Do góry