reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Nie musisz podawać imienia i nazwiska położnej - wystarczy, że podasz nazwę przychodni. Tak było od kiedy pamiętam. I od kiedy pamiętam można było zgłosić się w przychodni chęć wizyt położnej przed porodem. W tej kwestii nic się nie zmieniło.
@roki_1991 Najprawdopodobniej byłaś zapisana do położnej w tamtej przychodni. I w razie czego, to oni by dostali informację, że położna ma do Ciebie przyjść. A lekarza/położną/pielęgniarkę można zmienić 2 razy w roku. Za trzecią zmianę trzeba zapłacić 80ł czy 100zł.

Wstyd się przyznać,ale miałam tak świetna przychodnie dziecięcą, że chodzę tam dalej :p więc istnieje duża szansa że jednak położnej w przychodni dziecięcej nie mają :p ale kłócić się nie będę, bo faktycznie nie wiem czy jest tak na 100 %. Obiło mi się natomiast o uszy że gdzieś w szpitalu teraz kazali przy wypisie z dzieckiem podać imię nazwisko i telefon do położnej. Ale tak jak mówię, nie będę się kłócić bo nie wiem tego na pewno ;)

reklama
@roki_1991 Jak najbardziej w przychodni dziecięcej jest położna. Przysługuje ona każdemu chłopcu do drugiego miesiąca życia i dla każdej dziewczynki przez całe życie ;-) Być może chodziło o sytuację, gdzie położna prowadziła ciążę.

@roki_1991 Jak najbardziej w przychodni dziecięcej jest położna. Przysługuje ona każdemu chłopcu do drugiego miesiąca życia i dla każdej dziewczynki przez całe życie ;-) Być może chodziło o sytuację, gdzie położna prowadziła ciążę.
Wymagają tego nowe przepisy. Rozmawiałam z położna. Trzeba podać w szpitalu imię, nazwisko i numer do położnej.

Dziewczyny potrzebuję małej porady.
Mam problemy chyba z napięciem przedmiesiączkowym. Zatrzymuję się strasznie woda w organizmie, puchną piersi, cała ogólnie puchnę. Przy 2 okresie od zabiegu miałam wrażenie, że przytyłam z 5 kg... Czasami mam plamienia, 2 raz się zdarzyło w okolicy owulacji ;o I puchną piersi, na okres, owulację...

Czytam o tabletkach Castangus. Brała kto raz z was? Polecacie?
Myślę, że może mam problem z prolaktyną, będę musiała zbadać [emoji53] no i mam pcos [emoji53] na razie mam owulację naturalnie ale to napięcie jest gorsze niż przed poronieniem

Dziewczyny potrzebuję małej porady.
Mam problemy chyba z napięciem przedmiesiączkowym. Zatrzymuję się strasznie woda w organizmie, puchną piersi, cała ogólnie puchnę. Przy 2 okresie od zabiegu miałam wrażenie, że przytyłam z 5 kg... Czasami mam plamienia, 2 raz się zdarzyło w okolicy owulacji ;o I puchną piersi, na okres, owulację...

Czytam o tabletkach Castangus. Brała kto raz z was? Polecacie?
Myślę, że może mam problem z prolaktyną, będę musiała zbadać [emoji53] no i mam pcos [emoji53] na razie mam owulację naturalnie ale to napięcie jest gorsze niż przed poronieniem

Możesz brać castagnus, on fajnie działa. Ale jeśli chcesz badać prolaktyne to proponuję zbadać jeszcze przed bramiem jakiegokolwiek leku żeby wynik był prawdziwy. Z tego co piszesz to objawy pasują do prolaktyny ale trzeba sprawdzić :)

Możesz brać castagnus, on fajnie działa. Ale jeśli chcesz badać prolaktyne to proponuję zbadać jeszcze przed bramiem jakiegokolwiek leku żeby wynik był prawdziwy. Z tego co piszesz to objawy pasują do prolaktyny ale trzeba sprawdzić :)
Dziękuję, też tak myślałam, mam z tym problem od x lat już [emoji53] Ordynator w szpitalu też kazał sprawdzić prolaktynę [emoji53] mogę mieć problem z prolaktyną mimo tego, że mam owulację?

@gigi_ i jak kochana @ przyszła czy skusisz się na testowanie? :)

@Oczekujaca123 trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę, wierzę, że wszystko potoczy się tak jak chcesz [emoji3590] tule Cię i Twoje Dzieciatka [emoji3590]

@Dzoana88 jak tam u Ciebie? :) jak samopoczucie? :) pijesz ten olej z wiesiołka? Ja cały czas lykam zobaczymy czy coś po jednym cyklu zadziała :)

@hona jesteś już po wizycie? :) owu była jak przypuszczalas? Po jakim czasie stosowania oeparolu przyniosło efekty u Ciebie? :)

@Biedronka0506 nie ważne czy chłopiec, czy dziewczynka aby zdrowe było i ciąża przebiegała spokojnie :) za Ciebie też trzymam kciuki :)
Ja zaparzam len mielony [emoji4]
U mnie samopoczucie raczej średnie, troche mi szkoda odpuszczać tego cyklu, ale chyba muszę.

Ja zaparzam len mielony [emoji4]
U mnie samopoczucie raczej średnie, troche mi szkoda odpuszczać tego cyklu, ale chyba muszę.
Ja miałam taki mini okres i się okazało, że ciąża była, dopiero skapowałam się w 8 tygodniu, jak mi było niedobrze i spać mi się strasznie chciało np. o 12 w pracy myślałam, że odpłynę przy komputerze. Jak taki mały okres był, to ja bym jeszcze sprawdziła testem. Radzę, bo ja jestem tego przykładem. 20 lutego miała być miesiączka i przyszło takie plamienie 3 dniowe. Wzięłam to za okres, była krew. A się okazało, że to już był 5 tydzień.

reklama
Ja jestem po wizycie u mojej drugiej lekarki. Ogólnie niczego nowego sie nie dowiedziałam. Dała mi kilka porad jakie mogłabym badania wykonać - głównie związane z krwią. Kazała brać mi acard i odstawić duphaston. I właśnie nie wiem czy powinnam skoro właśnie on ma mi pomóc wyregulowac cykl. Mówiła ze nie jest mi potrzebny skoro owulacja jest. A z ta owulacja to ja juz nie wiem. Robiłam testy i wczoraj wyszedł mi bardzo bordowy - o wiele ciemniejszy od testowego. Dzisiaj zrobiła usg i niby potwierdziła ze była na lewym jajniku i tak wygląda, ale dodała ze u niektórych jest bardziej widoczna. I w sumie nie wiem na 100% czy była czy jednak nie, bo dzisiaj zrobiłam jeszcze jeden test owulacyjny i też wyszedł ciemny. Mam taki mętlik ze już nie wiem co mam robić.. A Wy mialyscie kiedyś tak ze test pokazywał kilka dni ciemniejsza kreskę?

Do góry