reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Jivka to fajne podejście do podróżowania :) może nam uda się gdzieś wyrwać w tym miesiącu ale to wyjdzie w praniu :) jeśli chodzi o biznes to jest ciężki rynek raz żeby się wbić, da później się utrzymać, a wymaga dużo wkładu. Najpierw muszę się rozejrzeć, a później ewentualnie działać :)

@roki_1991 a u mnie idzie wiosna i błoto po kolana a masz może rogal do karmirnia/spania dla ciężarnych? To trochę odciaza może spróbuj :)

reklama
@roki_1991 to samo mogę powiedzieć o Twojej [emoji4] najważniejsze że bąble zdrowo rosną, a teraz to już i tak mamy bliżej niż dalej. Zaczęłam się stresować czy zdążę z przygotowaniami, bo czas leci jak szalony

@Lu_cy kurcze, twoja ciąża to mi mega zleciała ;) szkoda ze moja się tak wlecze :p
@kb.karola90 to jak mam takie czwartki jak ty piątki :p a że do tego w czwartki mam zazwyczaj wizytę, to już w ogóle ;)

U mnie dziś jakiś gorszy dzień, wszystko boli... Brzuch, plecy, pośladki tam gdzie były zastrzyki z progesteronu (dziwne że teraz zaczęły znowu boleć). Do tego miałam dziś ochotę na frytki i efektem jest mega ból żołądka :( leżeć nie mogę bo oba boki mam już odgniecione totalnie... Także nic tylko sobie strzelić w łeb.... A do tego zima wróciła i jestem uwięziona w domu....

@kb.karola90 a ty masz już położną środowiskową załatwioną??
Coś Ty. W ogóle nie wiem jak mam to ogarnąć bi póki co jestem u rodziców a potem będę chyba u siebie albo co gorsza w szpitalu. Chyba ogarnę to dopiero jak się Antek urodzi. Mi tam ona do szczęścia nie jest potrzebna ale ponoć teraz trzeba...

@kb.karola90 pytam, bo od stycznia weszły nowe przepisy. I trzeba mieć położną do 26 tc... Ja się w końcu zebrałam, poszłam u siebie do przychodni, choć nie jestem tu zapisana. Dostałam numer do babki, zadzwoniłam zapytać co i jak. Mówi że w tym tyg jeszcze przyjdzie do mnie. Ciekawa jestem co mi powie na tej wizycie, dlatego pytam

@Takaja123 nie mam rogala ale w mojej ocenie nie wiele zmieni. Bo tu chodzi o to że jak leżę na boku to boli mnie bok... A w powietrzu leżeć nie będę nawet z rogalem :p

@Lu_cy no to zacieraj się powoli za wyprawke to dopiero czas będzie leciał ;)

@kb.karola90 pytam, bo od stycznia weszły nowe przepisy. I trzeba mieć położną do 26 tc... Ja się w końcu zebrałam, poszłam u siebie do przychodni, choć nie jestem tu zapisana. Dostałam numer do babki, zadzwoniłam zapytać co i jak. Mówi że w tym tyg jeszcze przyjdzie do mnie. Ciekawa jestem co mi powie na tej wizycie, dlatego pytam

@Takaja123 nie mam rogala ale w mojej ocenie nie wiele zmieni. Bo tu chodzi o to że jak leżę na boku to boli mnie bok... A w powietrzu leżeć nie będę nawet z rogalem :p

@Lu_cy no to zacieraj się powoli za wyprawke to dopiero czas będzie leciał ;)
Ja już jestem w 29tc :D jedni mówią ze to obowiązek, drudzy ze nie. Ja nawet nie mogę iść do przychodni żeby się umówić czy coś. W sumie to jak nikogo w domu nie będzie to ja sama nawet drzwi nie otworze :D olewa temat...w razie czego zrzuce to na sytuację ze nie miałam do tego głowy itd :)

Ja już jestem w 29tc :D jedni mówią ze to obowiązek, drudzy ze nie. Ja nawet nie mogę iść do przychodni żeby się umówić czy coś. W sumie to jak nikogo w domu nie będzie to ja sama nawet drzwi nie otworze :D olewa temat...w razie czego zrzuce to na sytuację ze nie miałam do tego głowy itd :)

Wiem że ty 2tyg dalej niż ja ;) ale u ciebie faktycznie można będzie powiedzieć że nie miałaś jak, bo albo u rodziców albo szpital...

Dziewczyny znajoma ma do sprzedania neoparin 0.8 , ja wiem ze wiekszosc ma refundację ja tez wiec nie kupuje od niej, ale chetnie sprzeda za 50zl opakowanie , wiec jak ktos nie na refundacji to i tak fajna opcja. Jak cos to priv i dam namiary bo ona nie z forum.
4 pelne opakowania.

Z tymi położnymi to już to dawno tak było - ale to nie jest obowiązek. Już nie pamiętam od kiedy, ale od dawna można było się zgłosić do położnej jeszcze przed porodem.
A poza tym zapewne większość z Was jest zapisana do położnej przy lekarzu rodzinnym (na jednym formularzu składa się deklaracje). Więc pewnie położną macie, ale nawet o tym nie wiecie ;-)

reklama
@witch84 Ja ostatnio zmianyalam lekarza rodzinnego, bo u nas się pozmieniali i nie ma żadnego porządnego i dostałam deklaracje na trzech różnych formularzach. Jeden formularz do rodzinnego, drugi do pielęgniarki, trzeci do położnej ... i pani w rejestracji powiedziała, ze nie muszę tego podpisywać jeśli nie chce jej, jako położnej (bo okazało się, ze właśnie ona jest tam położna) ale tak jak mówisz, dają wszystko do podpisu, żeby tylko pacjentów sobie nagrabić ;)

Do góry