reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja miałam taki mini okres i się okazało, że ciąża była, dopiero skapowałam się w 8 tygodniu, jak mi było niedobrze i spać mi się strasznie chciało np. o 12 w pracy myślałam, że odpłynę przy komputerze. Jak taki mały okres był, to ja bym jeszcze sprawdziła testem. Radzę, bo ja jestem tego przykładem. 20 lutego miała być miesiączka i przyszło takie plamienie 3 dniowe. Wzięłam to za okres, była krew. A się okazało, że to już był 5 tydzień.
Przeszło mi to przez mysl wiesz, sprawdziłam nawet, ale to jednak okres [emoji16]

reklama
Nie odzywalam sie bo wszystko na szybko, ale leżymy juz na oddziale i do przyszlego tygodnia czekamy na wyniki wymazu a potem jesli zly to antybiotyk jesli dobry to szew. Takze teraz prosze o kciuki aby szyjka byla bez zmian i wyniki posiewu przyszly szybko i byly dobre :)

Nie odzywalam sie bo wszystko na szybko, ale leżymy juz na oddziale i do przyszlego tygodnia czekamy na wyniki wymazu a potem jesli zly to antybiotyk jesli dobry to szew. Takze teraz prosze o kciuki aby szyjka byla bez zmian i wyniki posiewu przyszly szybko i byly dobre :)
Suuuuper :D napewno wymaz będzie jałowy i w przyszłym tyg będziesz miała już założony szew :D

@Oczekujaca123 super widzisz profesor zna się na rzeczy :) trzymam kciuki za dobre wyniki:) a ze szwem lekko poszło sam profesor zdecydował? :)
Ja trochę na wejsciu pogadalam , przypomniałam mu ze bylam ile miala szyjka ze cos sie dzieje itp próbowałam juz go nastawic na szew. Zbadal recznie i mowi ze recznie super dlugosc. Ale jak tylko wlozyl usg to mowi, e widsc ze tu ujscie robi sie w ksztalcie "U" ze to nie jest dobrze ze jak w innym szpitalu mogli to bagatelizowac, ze co z tego ze ma ponad 3cm skoro widac ze nie trzymam ewidentna niewydolnosc ktora wpisal ki na skierowaniu i mowi ze bez szwu sie nie obejdzie.. takze... no az przykro ze wiekszosc lekarzy bagatelizuje problem...

Lekarka dzisiaj powiedziała mi ze mój niski progesteron w fazie lutealnej w 2017
Nie wiem jak u ciebie wygląda sytuacja z progesteronem. Ja np miałam bardzo niski poziom i musiałam brać go dużo, a poziom progesteronu i tak nie robił szału. U mnie bez luteiny by się nie udało i tego jestem pewna. Nie mogę podjąć decyzji za ciebie, musisz podjąć ją sama. Jeśli pytasz o moje zdanie to ja bym brała akurat. Nie wiem czemu gin kazał odstawić, może miał jakiś powód? Mówił coś?

Tak jak mówię. Jeśli masz problem z niskim progesteronem to warto go brać. Ale musisz zacząć brać go po owu, bo inaczej sobie ją zablokujesz. Ja brałam od 17 czy nawet 18 dc bo wtedy byłam pewna ze jest po owu. Najlepiej byłoby iść na monit cyklu wtedy masz 100% pewności że jest po owu :) ale jeśli się starasz to możesz też wziąć np od 20dc czy coś
Kazała odstawić bo skoro jest po owulacji to nie muszę brać bo na pewno jest w normie skoro owulacje była. I powiedziała ze ten mój niski progesteron rok temu w fazie po owulacji spowodowany był po prostu brakiem owulacji

reklama
Ja trochę na wejsciu pogadalam , przypomniałam mu ze bylam ile miala szyjka ze cos sie dzieje itp próbowałam juz go nastawic na szew. Zbadal recznie i mowi ze recznie super dlugosc. Ale jak tylko wlozyl usg to mowi, e widsc ze tu ujscie robi sie w ksztalcie "U" ze to nie jest dobrze ze jak w innym szpitalu mogli to bagatelizowac, ze co z tego ze ma ponad 3cm skoro widac ze nie trzymam ewidentna niewydolnosc ktora wpisal ki na skierowaniu i mowi ze bez szwu sie nie obejdzie.. takze... no az przykro ze wiekszosc lekarzy bagatelizuje problem...
Przykre to jest widząc że kolejni lekarze bagatelizuja takie sytuacje, a tyle jest przypadków gdy zle sie to kończy... właśnie chyba dla nich to "kolejne przypadki" ech... Ale najważniejsze że trafiłaś na kompetentnego profesora ! Będzie dobrze kochana trzymamy tu wszystkie cały czas kciuki za Ciebie i Twoje kabanoski ! Teraz aby wymaz czysty później szew i będziecie się czuć bezpieczniej [emoji173]

Do góry