reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Takaja123 Mam w planach te infekcyjne chlamydia itp. Tylko lekarz wspominał że to zr9bimy zaraz na początku ciąży bo większość z nich mam za darmo oprócz dwóch. No i chce jeszcze żelazo i magnez zrobić. Na więcej się nie skuszę bo z tych najważniejszych to chyba wszystko. Teraz czekam na @ lub na 2 kreski tylko nie na torbiele. A jak tam u ciebie kochana ?

reklama
@Takaja123 Mam w planach te infekcyjne chlamydia itp. Tylko lekarz wspominał że to zr9bimy zaraz na początku ciąży bo większość z nich mam za darmo oprócz dwóch. No i chce jeszcze żelazo i magnez zrobić. Na więcej się nie skuszę bo z tych najważniejszych to chyba wszystko. Teraz czekam na @ lub na 2 kreski tylko nie na torbiele. A jak tam u ciebie kochana ?
Ja bym na twoim miejscu te bakterie zrobiła wcześniej, przed ciąża, bo trzeba je wyleczyć antybiotykami, a nie wiem czy są też bezpieczne w ciąży. Mi lekarz kazał brać antybiotyk dopiero od 1dc jak będę pewna ze nie ma ciąży. Antybiotyk na 10 dni, potem po 2tyg od końca brania leku powtórne badanie czy zadziałało. Więc pomyśl czy jednak nie zrobić ich już

@roki_1991 to już niedługo, czas szybko zleci :) dobrze, że czujesz ruchy to chociaż jeden stres mniej. U Was konsola króluje u nas teraz planszowki i czas leci przy tym :)

@gigi_ u mnie wszystko oki jestem kilka dni po @ i chyba też jestem po owulacji tak mi się wydaje, zawsze czułam tylko prawy jajniki na owu a jak mnie dopadło w sobotę to i lewy i prawy także to chyba owu była. :) mam nadzieję, że nowy rok będzie lepszy i coś się uda :)

@roki_1991 Dopiero po 10 stycznia mogła bym zrobić bo z kasa teraz trochę krucho. Tylko gorzej bo ja już się starałam o fasolke.
@Takaja123 mozliwe ze sie uda. Mnie dzisiaj cos dolem podbolewa ale na @ za wczesnie jeszcze.

@Dagmarka1991 oby wyniki były dobre:) trzymam kciuki:)

@gigi_ jakie chcesz jeszcze badania robić? Ja już spasowalam z badaniami jak znalazłam przyczynę teraz spokój aż się uda to wtedy będę dopytywac lekarza o wszystko,czy jeszcze coś badac.

@roki_1991 kochana, a jak tam u Ciebie? Królewna szaleje w brzuszku? Kiedy masz wizytę teraz?

@kb.karola90 co u Ciebie? Antybiotyk działa, jesteś spokojniejsza? :) to Ty może pisałaś, że miałas owulacje zaraz po @? Wydaje mi się, że i ja tak teraz mam
A my sobie jak zwykle lezymy :) antybiotyk działa. Po drugiej globulce było już ok. Ale wiadomo biorę do końca. A co do owu to ja miałam zaraz po okresie. W sumie to podejrzewam ze w ostatni dzień okresu. Czułam ból jajnika ale nie wierzyłam ze to jest to. Ale seks był na spontanie na wakacjach po alkoholu :D i tak właśnie polecam. W ogóle to w czasie starań wskazane jest czerwone winko, ja akurat nie lubię ale może Ty lubisz?

@roki_1991 Dopiero po 10 stycznia mogła bym zrobić bo z kasa teraz trochę krucho. Tylko gorzej bo ja już się starałam o fasolke.
@Takaja123 mozliwe ze sie uda. Mnie dzisiaj cos dolem podbolewa ale na @ za wczesnie jeszcze.
My też czekamy na wynik od mikrobiolog na tego grzybka. Dzwoniłam 27 grudnia, ale jeszcze nie było wyniku. Będę dzwonić w przyszłym tygodniu. Wszystko się ciągnie w czasie.

Dziewczyny chyba łapie mnie jakaś infekcja.. Mój lekarz jest na urlopie, umówiłam sobie wizytę do innej lekarki na 2 stycznia. Mam w domu tantum rosa, clotrimazol, vitagyn C i lactovaginal. Nie mam jakiś typowych objawów ale kuje mnie tak na dole, czuję dyskomfort. Wydaje mi się że coś się zaczyna dziać. Macie jakieś patenty żeby przetrwać do wizyty?

@kb.karola90 ja za winem niekoniecznie ale wczoraj akurat wypiłam dwie lampki czerwonego winka i to własnej roboty :) mi już pod koniec @ taki śluz leciał, a wczoraj tak typowy owulacyjny no ale zobaczymy :) na razie nie staramy się tylko na spontanie :)

reklama
Dziewczyny chyba łapie mnie jakaś infekcja.. Mój lekarz jest na urlopie, umówiłam sobie wizytę do innej lekarki na 2 stycznia. Mam w domu tantum rosa, clotrimazol, vitagyn C i lactovaginal. Nie mam jakiś typowych objawów ale kuje mnie tak na dole, czuję dyskomfort. Wydaje mi się że coś się zaczyna dziać. Macie jakieś patenty żeby przetrwać do wizyty?
Polecam irygacje z wody utlenionej, vitagyn C i na drugi dzien lactovaginal , ale... z drugiej strony jakby tego 2go pbierali ci wymaz to lepiej zebys nic nie brała :(

Do góry