reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Polecam irygacje z wody utlenionej, vitagyn C i na drugi dzien lactovaginal , ale... z drugiej strony jakby tego 2go pbierali ci wymaz to lepiej zebys nic nie brała :(
Nie wiem czy pobierze mi wymaz czy da coś na czuja. Mój doktor mi pobierał w sobotę cytologie.. sama już nie wiem co robić. Nie mam jakiś strasznych tych dolegliwości ale boję się o malucha. Mogłabym jechać rano do diagnostyki na wymaz ale zanim będzie wynik, czy można tyle czekać?

reklama
Dziewczyny chyba łapie mnie jakaś infekcja.. Mój lekarz jest na urlopie, umówiłam sobie wizytę do innej lekarki na 2 stycznia. Mam w domu tantum rosa, clotrimazol, vitagyn C i lactovaginal. Nie mam jakiś typowych objawów ale kuje mnie tak na dole, czuję dyskomfort. Wydaje mi się że coś się zaczyna dziać. Macie jakieś patenty żeby przetrwać do wizyty?
Clotrimazol możesz spokojnie używac nawet 3 razy dziennie. Podmywaj się sama woda. I dużo wietrzenia. Zero obcislych majtek. Najlepiej w koszuli bez majtek.

Clotrimazol możesz spokojnie używac nawet 3 razy dziennie. Podmywaj się sama woda. I dużo wietrzenia. Zero obcislych majtek. Najlepiej w koszuli bez majtek.
Podejrzewam że doprawilam się wkładkami. Odkąd biorę ta luteine cały czas mam wkładkę i niestety trochę to ogranicza przepływ powietrza mimo tego że są cienkie.

Podejrzewam że doprawilam się wkładkami. Odkąd biorę ta luteine cały czas mam wkładkę i niestety trochę to ogranicza przepływ powietrza mimo tego że są cienkie.
Ja zaczynam podejrzewac ze mnie bardzo podrażnia sama ta luteina...wkładek już dawno nie używam. Zmieniam często bieliznę albo leżę bez.

Ja zaczynam podejrzewac ze mnie bardzo podrażnia sama ta luteina...wkładek już dawno nie używam. Zmieniam często bieliznę albo leżę bez.
Ona powinna być od razu z jakimś probiotykiem.. ale co zrobić. Ja od wczoraj też chodzę bez wkładki, ale teraz to już chyba musztarda po obiedzie. Najchętniej to zrobiłabym ten wymaz i poczekala aż mój lekarz wróci. Ale to dopiero 14 stycznia, nie chce zaszkodzić dziecku

Nie wiem czy pobierze mi wymaz czy da coś na czuja. Mój doktor mi pobierał w sobotę cytologie.. sama już nie wiem co robić. Nie mam jakiś strasznych tych dolegliwości ale boję się o malucha. Mogłabym jechać rano do diagnostyki na wymaz ale zanim będzie wynik, czy można tyle czekać?
Jedz zrob wymaz a potem bierz Vitagyn C wode utleniona i lactovaginal
Chodzi o to zeby przed wymazem i badaniem nie zaburzyv obrazu a jak jiz bd pobrany to mozesz brac cos profilaktycznie az do otrzymania wyniku.

W takim razie tak zrobię. Lepiej wiedzieć co się leczy
Tez tak mysle ;* mi robili w szpitalu - wynik ok a i tal lece do luxmedu w czwartek i piatek i chce kolejny wymaz bo nie wiem czy to ze przyszlam czysta nie znaczy ze wyszlam "brudna" w końcu 9 dni tam bylam.. a do swojej gin dopiero w przyszłym tygodniu ide.
A w diagnostyce jaki wymaz robisz ? Robilas jiz tam? W sensie na miejscu w labie? Jak to sie dokladnie nazywa

Tez tak mysle ;* mi robili w szpitalu - wynik ok a i tal lece do luxmedu w czwartek i piatek i chce kolejny wymaz bo nie wiem czy to ze przyszlam czysta nie znaczy ze wyszlam "brudna" w końcu 9 dni tam bylam.. a do swojej gin dopiero w przyszłym tygodniu ide.
A w diagnostyce jaki wymaz robisz ? Robilas jiz tam? W sensie na miejscu w labie? Jak to sie dokladnie nazywa
Jeszcze nie robiłam. W Sosnowcu można pobrać wymaz na miejscu, pisałam do nich i dostałam odpowiedź że pobierają na bakterie i grzyby. Każdy wymaz 35 zł i pobranie 10 zl.

reklama
Do góry