reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny oszaleje...piecze mnie tam na dole i mam takie gęste mleczne upławy. Dzwoniłam już do przychodni i lekarz ma zdecydować czy mnie przyjąć czy wypisać receptę bo w razie czego przyjmuje tez w poniedziałek a wiadomo ze ja wstawać nie mogę. Cały czas jestem na antybiotykach wiec to pewnie jakiś grzybek :(

reklama
Dziewczyny oszaleje...piecze mnie tam na dole i mam takie gęste mleczne upławy. Dzwoniłam już do przychodni i lekarz ma zdecydować czy mnie przyjąć czy wypisać receptę bo w razie czego przyjmuje tez w poniedziałek a wiadomo ze ja wstawać nie mogę. Cały czas jestem na antybiotykach wiec to pewnie jakiś grzybek :(
O nie [emoji3525] Mam nadzieję że Cię przyjmie...

Szyjka 4.47 na sprzęcie tym co bylam przyjmowana i bylo 4.6 a potem 4.5 wiec super. Zamknieta 0 rozwarcia dzieciaki zyja bawily sie [emoji14] pokazaly sie s kazdej strony. Super dzis lekarz zrobil mi usg nerek male kamyczki, obekrzal mnie cala czy nie mam jakiejs wysypki itp.uffff

@aga9921 a czy w trakcie ciąży nie miałaś robionej toksoplazmozy? U mnie też było podejrzenie, że przez to bo IgG i IgM wyszło dodatnie później powtarzała badanie i do tego dodatkowo robiłam awidnosc, która wykazała, że chorowałam wcześniej. U mnie ciąża obumarla w 8 tyg też serduszko przestało bić. Miałam zlecone badania, które też radzę Ci zrobić teraz czyli Antykoagulant toczniowy, wskaźniki krzepnięcia, zespół antyfosfolipidowy,tarczyca to warto zrobić jak najszybciej w tych badaniach nic mi nie wyszło ale szukałam dalej bo musiała być jakaś przyczyna i znalazłam w końcu. Nie sugeruj się tylko tym jednym badaniem tokso.

@Oczekujaca123 kochana cały czas trzymam kciuki :* daj znać jak tam :) czy u Ciebie jest w planie szew?
Edit super wieści oby tak dalej <3 cieszę się, że Twoje Kabanoski maja się dobrze :)

@kb.karola90 będzie dobrze, musi :* może antybiotyk zaczął działać i stąd te uplawy.

@gigi_ u mnie mój kalendarzyk zdaje egzamin w 100% miałam inne ale one nie są tak dokładne jeśli chodzi o mój organizm :)

@Dzoana88 trzymam kciuki za betę :* oby coś wyszło :*

Szyjka 4.47 na sprzęcie tym co bylam przyjmowana i bylo 4.6 a potem 4.5 wiec super. Zamknieta 0 rozwarcia dzieciaki zyja bawily sie [emoji14] pokazaly sie s kazdej strony. Super dzis lekarz zrobil mi usg nerek male kamyczki, obekrzal mnie cala czy nie mam jakiejs wysypki itp.uffff
To wspaniała wiadomość i oby tak dalej az do szczęśliwego rozwiązania!!!

@aga9921 a czy w trakcie ciąży nie miałaś robionej toksoplazmozy? U mnie też było podejrzenie, że przez to bo IgG i IgM wyszło dodatnie później powtarzała badanie i do tego dodatkowo robiłam awidnosc, która wykazała, że chorowałam wcześniej. U mnie ciąża obumarla w 8 tyg też serduszko przestało bić. Miałam zlecone badania, które też radzę Ci zrobić teraz czyli Antykoagulant toczniowy, wskaźniki krzepnięcia, zespół antyfosfolipidowy,tarczyca to warto zrobić jak najszybciej w tych badaniach nic mi nie wyszło ale szukałam dalej bo musiała być jakaś przyczyna i znalazłam w końcu. Nie sugeruj się tylko tym jednym badaniem tokso.

@Oczekujaca123 kochana cały czas trzymam kciuki :* daj znać jak tam :) czy u Ciebie jest w planie szew?
Edit super wieści oby tak dalej <3 cieszę się, że Twoje Kabanoski maja się dobrze :)

@kb.karola90 będzie dobrze, musi :* może antybiotyk zaczął działać i stąd te uplawy.

@gigi_ u mnie mój kalendarzyk zdaje egzamin w 100% miałam inne ale one nie są tak dokładne jeśli chodzi o mój organizm :)

Warto też zrobić białko C, białko S, czynniki krzepnięcia VIII, IX i XI.

reklama

nie miałam robionej toxo lepiej przed zrobić gorzej podobno jak jesteś i ja masz a mi p dr powiedziała że jeśli to pierwsze poronienie to nie ma sensu badań hmm tyle dalej próbować jeśli przy kolejnych to już komplet badań co lekarz inna teoria

Do góry