reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Cudowne nowiny na święta [emoji3590] Cieszę się że mogliście spędzić święta w domu bez niepotrzebnych stresów!

Mi się druga @ spóźniła o 5 czy 6 dni. Organizm musi trochę dojść do siebie.

Cześć przykro mi z powodu Twojej straty [emoji3525]

Doskonale Cię rozumiem. Też chodziłam do kościoła i teraz mam w sobie tyle żalu do Boga że nie mogę się przemóc...

Ja nie robiłam ale u mnie przyczyną był parwowirus i zakończyłam ciążę w 19tc. W szpitalu mówili mi że 3-6 miesięcy, ale na wizycie byłam 5tygodni po i to już po pierwszej @ i dostałam zielone światło od kolejnego cyklu pod warunkieme wirusa nie będzie. Zrobiłam dzisiaj kolejne badania i czekam na wyniki [emoji4] Kupiłam też testy owu [emoji16]

no właśnie mi prof. po obchodzie mówił że jeżeli badanie histo. ok to można po @ ja zdziwiona bo ogólnie większości czeka ze względu chodziaż na owulacje i burze hormonów a prof. ma bardzo dobre opinie i jest świetnym lekarzem, trochę jednak się boje ehhh żadna z nas która to przeszła nie chce powtórki. Te osoby które tego nie przeszły nigdy nie zrozumieją ;/
a co do badań mi tylko kazała robić toxo podobno ona jest często przyczyną na te wirusy nie robiłam

@Oczekujaca123 Trzymam mocno kciukasy :)
@aga9921 mi się wydaje że dlatego ci dał. Bo jest prawdopodobieństwo że możesz zaraz zajść w ciążę bo do 6 tygodni są jeszcze w tobie hormony i organizm jest gotowy na ciążę. Chociaż w moim przypadku ta teoria się nie sprawdziła. Najważniejsze to porobić sobie badania

@aga9921 mi się wydaje że dlatego ci dał. Bo jest prawdopodobieństwo że możesz zaraz zajść w ciążę bo do 6 tygodni są jeszcze w tobie hormony i organizm jest gotowy na ciążę. Chociaż w moim przypadku ta teoria się nie sprawdziła. Najważniejsze to porobić sobie badania
Ta teoria mówi o 6 miesiącach a nie 6 tygodniach ;)
@Oczekujaca123 kciuki i nie bój nic, będzie dobrze :)

wiem wiem ale nie chodzi mi o szybkie zajście różnie się one kończą a Ty robisz badania jakie mi tylko toxo kazała p dr.

wiem wiem ale nie chodzi mi o szybkie zajście różnie się one kończą a Ty robisz badania jakie mi tylko toxo kazała p dr.
Toxo miałam robione w ciąży i wszystko było dobrze. Ale robiłam różne badania bo jest ich trochę. Teraz mam zamiar porobić na chlamydie, mycoplazme i ureaplazme oraz parvowirus i listerioze.

reklama
@aga9921 po wczesnym poronieniu też są inne zasady niż po późnym i często dziewczyny tutaj nie muszą czekać nawet do pierwszej @

@Oczekujaca123 mocno zaciskam kciuki!!

@Dzoana88 dla Ciebie też [emoji110]
ja miałam 9tc serduszko nie biło :( wiec nie wiem co ten prof. hmm ale wogle lekarze pierwsze poronienie traktują pobłażliwie jak już ktoś tu napisał dopiero przy kolejnych badania i szukanie przyczyny. Jak rozmwiałam z p dr. mówiłam, że zdrowo się odżywiam zero nałogów i dbam o siebie ...to dlaczego ;/ .....odpowiedziała że nie mamy na to wpływu,że to wszystko zależy od cudu i sił nadprzyrodzonych czyli Boga :)

Do góry