reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Cudowne nowiny na święta [emoji3590] Cieszę się że mogliście spędzić święta w domu bez niepotrzebnych stresów!

Mi się druga @ spóźniła o 5 czy 6 dni. Organizm musi trochę dojść do siebie.

Cześć przykro mi z powodu Twojej straty [emoji3525]

Doskonale Cię rozumiem. Też chodziłam do kościoła i teraz mam w sobie tyle żalu do Boga że nie mogę się przemóc...

Ja nie robiłam ale u mnie przyczyną był parwowirus i zakończyłam ciążę w 19tc. W szpitalu mówili mi że 3-6 miesięcy, ale na wizycie byłam 5tygodni po i to już po pierwszej @ i dostałam zielone światło od kolejnego cyklu pod warunkieme wirusa nie będzie. Zrobiłam dzisiaj kolejne badania i czekam na wyniki [emoji4] Kupiłam też testy owu [emoji16]

no właśnie mi prof. po obchodzie mówił że jeżeli badanie histo. ok to można po @ ja zdziwiona bo ogólnie większości czeka ze względu chodziaż na owulacje i burze hormonów a prof. ma bardzo dobre opinie i jest świetnym lekarzem, trochę jednak się boje ehhh żadna z nas która to przeszła nie chce powtórki. Te osoby które tego nie przeszły nigdy nie zrozumieją ;/
a co do badań mi tylko kazała robić toxo podobno ona jest często przyczyną na te wirusy nie robiłam

@Oczekujaca123 Trzymam mocno kciukasy :)
@aga9921 mi się wydaje że dlatego ci dał. Bo jest prawdopodobieństwo że możesz zaraz zajść w ciążę bo do 6 tygodni są jeszcze w tobie hormony i organizm jest gotowy na ciążę. Chociaż w moim przypadku ta teoria się nie sprawdziła. Najważniejsze to porobić sobie badania

@aga9921 mi się wydaje że dlatego ci dał. Bo jest prawdopodobieństwo że możesz zaraz zajść w ciążę bo do 6 tygodni są jeszcze w tobie hormony i organizm jest gotowy na ciążę. Chociaż w moim przypadku ta teoria się nie sprawdziła. Najważniejsze to porobić sobie badania
Ta teoria mówi o 6 miesiącach a nie 6 tygodniach ;)
@Oczekujaca123 kciuki i nie bój nic, będzie dobrze :)

wiem wiem ale nie chodzi mi o szybkie zajście różnie się one kończą a Ty robisz badania jakie mi tylko toxo kazała p dr.

wiem wiem ale nie chodzi mi o szybkie zajście różnie się one kończą a Ty robisz badania jakie mi tylko toxo kazała p dr.
Toxo miałam robione w ciąży i wszystko było dobrze. Ale robiłam różne badania bo jest ich trochę. Teraz mam zamiar porobić na chlamydie, mycoplazme i ureaplazme oraz parvowirus i listerioze.

reklama
@aga9921 po wczesnym poronieniu też są inne zasady niż po późnym i często dziewczyny tutaj nie muszą czekać nawet do pierwszej @

@Oczekujaca123 mocno zaciskam kciuki!!

@Dzoana88 dla Ciebie też [emoji110]
ja miałam 9tc serduszko nie biło :( wiec nie wiem co ten prof. hmm ale wogle lekarze pierwsze poronienie traktują pobłażliwie jak już ktoś tu napisał dopiero przy kolejnych badania i szukanie przyczyny. Jak rozmwiałam z p dr. mówiłam, że zdrowo się odżywiam zero nałogów i dbam o siebie ...to dlaczego ;/ .....odpowiedziała że nie mamy na to wpływu,że to wszystko zależy od cudu i sił nadprzyrodzonych czyli Boga :)

Do góry