reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Szyjka 4.47 na sprzęcie tym co bylam przyjmowana i bylo 4.6 a potem 4.5 wiec super. Zamknieta 0 rozwarcia dzieciaki zyja bawily sie [emoji14] pokazaly sie s kazdej strony. Super dzis lekarz zrobil mi usg nerek male kamyczki, obekrzal mnie cala czy nie mam jakiejs wysypki itp.uffff
Super wieści :) to kiedy wracacie do domku?
@Takaja123 no mam nadzieje ze pomoże :)

reklama
nie miałam robionej toxo lepiej przed zrobić gorzej podobno jak jesteś i ja masz a mi p dr powiedziała że jeśli to pierwsze poronienie to nie ma sensu badań hmm tyle dalej próbować jeśli przy kolejnych to już komplet badań co lekarz inna teoria
Prawie wszyscy lekarze twierdzą że pierwsze poronienie to przypadek, poprostu działają według wytycznych które obowiązują w naszym kraju. Ja i większość dziewczyn tu robimy/robilysmy badania czy to na własną rękę czy nieraz którejś udalo sie zdobyć skierowania. Ale to musi byc Twoja inicjatywa pociągnąć ten temat, jeśli oczywiście chcesz. Jeśli coś wyjdzie w którymś z badań to wtedy wiesz jakiego specjalistę odwiedzic żeby wdrożył odpowiednie ewentualne leczenie. Ja miałam ogromną nadzieję że to przypadek te moje poronienie Ale wyniki pokazują że jednak nie .

Witam. Jestem tu nowa, przeczytałam kilka postów i postanowiłam napisać. Mam 27 lat. Z mężem mamy synka który 13 stycznia (urodził się w 33tc) skończy rok i mam 5 letnia córkę(z 38 tc) z poprzedniego związku. Staraliśmy się o dzidzię i w listopadzie się udało lecz 20 grudnia dostałam silnych bóli w podbrzuszu i pojawiło się krwawienie. Niestety straciliśmy ciążę. Był to 5/6 tydzień. Nie miałam zabiegu łyżeszkowania. Ogólnie okazało się że mam przegrodę w macicy i jeden z lekarzy powiedział mi że w ogóle nie powinnam mieć dzieci i żebym sobie dała spokój z kolejną ciążą. Z mężem tak bardzo chcemy mieć jeszcze jedno dziecko i nie chcemy odpuszczać. Czy to możliwe żeby zajść w ciążę po poronieniu przed pierwszym okresem? Czy po poronieniu jest jakiś zwiększony poziom LH?

@Takaja123 tak konsultacja u profesora w 15t4d 10go stycznia i decyzja o szwie profilaktycznym bo na chwile obecna na zamknieta szyjke 4.5cm najmniejszy pomiar w ostatnim czasie i ciaza blizniacza i dużo lekarzy nie chce zakaldac szwu bo nie ma przeslanek. Więc idr do profesora ktory ma mnie zrozumiec a moja gin go zna i zobaczymy

@natkad.1991 sprawdz najpierw, czy z ta przegroda to prawda. Jesli tak, to lekarze ja usiwaja, a potem trzeba szybko zajsc w ciaze I urodzic. Tosie da zrobic. Ale z przegroda trzeba zrobic porzadek, jesli nie chcesz stracic dziecka na wysokim etapie ciazy

Witam. Jestem tu nowa, przeczytałam kilka postów i postanowiłam napisać. Mam 27 lat. Z mężem mamy synka który 13 stycznia (urodził się w 33tc) skończy rok i mam 5 letnia córkę(z 38 tc) z poprzedniego związku. Staraliśmy się o dzidzię i w listopadzie się udało lecz 20 grudnia dostałam silnych bóli w podbrzuszu i pojawiło się krwawienie. Niestety straciliśmy ciążę. Był to 5/6 tydzień. Nie miałam zabiegu łyżeszkowania. Ogólnie okazało się że mam przegrodę w macicy i jeden z lekarzy powiedział mi że w ogóle nie powinnam mieć dzieci i żebym sobie dała spokój z kolejną ciążą. Z mężem tak bardzo chcemy mieć jeszcze jedno dziecko i nie chcemy odpuszczać. Czy to możliwe żeby zajść w ciążę po poronieniu przed pierwszym okresem? Czy po poronieniu jest jakiś zwiększony poziom LH?

Na jakiej podstawie stwierdzili przegrode w macicy?
Czy to wyszloby na tomografii miednicy i okolic?

@Oczekujaca123 to zawsze dodatkowe zabazpieczenie czyli jesteś w dobrych rękach jak tak :)

@aga9921 nie wiem dlaczego lekarze uważają poronienie za "przypadek" dla mnie to nie do pojęcia. Jeśli ciąża się utrzymała a serce przestało bić to musi być jakaś przyczyna to jest moje zdanie.

reklama
@natkad.1991 sprawdz najpierw, czy z ta przegroda to prawda. Jesli tak, to lekarze ja usiwaja, a potem trzeba szybko zajsc w ciaze I urodzic. Tosie da zrobic. Ale z przegroda trzeba zrobic porzadek, jesli nie chcesz stracic dziecka na wysokim etapie ciazy
To była teraz moja piąta ciąża. Pierwszą poroniłam w 11 tc, z drugiej mam córkę, trzecią poroniłam w 21tc, potem synek i teraz poronienie 5/6 tydzień.

Do góry